Ауторски текст Београд Култура Урбанизам

Београд је извор европске цивилизације. Београд је СРЦЕ СВЕТА.

Подручје Београда има континуитет живљења од преко 8500 година. Београд је извор европске цивилизације. Винча је свету пре 7500 година подарила тајну обрада метала. Старчево је Европи пре 8500 година подарило пољопривреду. Београд данас мора да буде исто оно што је био током читаве праисторије, антике и средњег века – СРЦЕ СВЕТА.

Од преко 5 хектара мегаполиса у Винчи истражено је тек нешто више од 5 ари. За Старчево велики број наших људи и не зна. Насеље Усек на Бањици су комунисти затрпали 60.тих година баш као што је потопљен и Лепенски вир. Више знају странци о праисторији у Србији и Београду него ми.

Мост који спаја Винчу и Старчево, заједно са ревитализацијом и изградњом нових ресурса на овим налазиштима, треба да буду два замајца за Београд. Посетиоци из читавог света Београд треба да памте и посеђују због онога што он заиста јесте: СРЦЕ СВЕТА и ИЗВОР ЕВРОПСКЕ ЦИВИЛИЗАЦИЈЕ.

Нашу децу и не учимо у школама да је се у време антике Европом звао простор у чијем центру је Београд и Србија. Да је у то време све северно и западно од нашег простора сматрано дивљином и крајем цивилизације.

Ово нећете чути од наших силних НВО и активиста који на Београд и Србију гледају са висине као на простор без културе и сањају о западу који у време када је Београд био мегаполис није ни постојао.

Ако не поштујемо себе, нико нас неће поштовати. Ако не водимо рачуна о својој историји и обичајима и чувамо сопствени идентитет, онда смо оставили простор да од нас разни колонизатори праве простор јефтине радне снаге и паркинг за прљаве технологије.

ПРОМЕНА почиње од Београд. ДЈБ је носилац РЕШЕЊА ЗА ПРОМЕНУ. Дали сте нам подршку 2016.године, освојили смо преко 11% у Београду, а онда су медији потпуно слудили политичку сцену и шарлатанизовали је разним НВО активистима/пројектима запада и патриЈотама/пројектима власт који су потпуно замаглили слику. Време је да се вратите на једну политичку опицију која је из корена настала без ичије помоћ и која смета свима. Јер једино ДЈБ има знање, искуство и политичку вољу да уведе ред. За то нам је потребан ваш глас. Са њим можемо све, без њега не можемо ништа.

О аутору

Саша Радуловић

У Скупштини се најснажније супротставио партијском запошљавању, борио се против пљачкашких закона, против субвенција страним фирмама у којима наши радници раде за минималац, за враћање неуставно отетих пензија и плата. Поднео је бројне уставне иницијативе и кривичне пријаве против Александра Вучића.

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар