Београд Грађевина Изјава Медији Пољопривреда Приватизација Урбанизам

Радуловић: Неопходна промена пореског система за градско грађевинско земљиште да би Београд имао веће приходе

Председник странке Доста је било Саша Радуловић оценио је да најважнији ресус Београда – грађевинско земљиште, није искоришћен и истакао да је неопходна промена пореског система у том правцу како би се обезбедила средства за бројне пројкете који су потребни главном граду.

“Главно питање је што Београд, оволики град, има јако слабе приходе у односу на његову величину и значај. Главни разлог је што најважнији ресурс града, градско грађевинско земљиште, нисмо искористили у корист Београд.
Рецимо Београд на води, прво је било више од 100 хектара, данас је 500 хектара , вредност тог земљишта је неколико милијарди евра, а Београд ништа од тога није инкасирао, а није ни држава. То је један лош пројекат за град. Да смо то урадили, новца би било за велики број ствари које су нам потребне. На левој обали Дунава канализација се не уводи толико дуго,а толико се најављује, а не радимно ништа на томе. Имамо толико комуналних проблема. Имали смо у претходним кампањама да је власт говорила о томе и на крају се није десило ништа. Ово су кључне ствари. Саобраћај је веома важан проблем, проблем паркирања… “, рекао је лидер Доста је било гостујући на Телевизији Курир.

Радуловић је истакао да су Београду потребни приходи, а да до њих мора да се дође порменом поереског система.

“Прво требају нам пиходи, а то морамо да урадимо променом пореског система. Могло је и раније да се уради све то, али није, јер ми имамо тај систем партократије јако дуго, он је био и код претходне и код ове власти.И не мењамо то и не дајемо људима који имају знање да нешто ураде. Не можемо да причамо сада о ономе што је било пре 12 година, ипак ова власт која је ту 12 година мора да поднесе свој део одговорности”, рекао је.

На опсаску водитељке емисије да ништа није урађено ни за време претходне власти у којој су били неки од оних који су данас у опозидији, Радуловић је одговорио:

“Београђани очекују промену и пустите сада опозицију. Морате да гледате шта је било у последње време. Не можете мени да говорите шта је радио ДС када је био на власти, ја нисам био са њима. Говорим о ономе што је потребно Београђанима, нама требају решења за промену”, истакао је Радуловић.