Saša Radulović
Saša Radulović
Beograd Vojvodina

DJB samostalno izlazi na izbore u Beogradu i Novom Sadu

Srpska politička scena, kakvu smo do juče poznavali, više ne postoji.  Raspala se cela Đilasova koalicija uključujući i koaliciju NADA. NDSS i POKS su se razišli po mnogim mestima. Raspao se i koncept desnice kojoj neka “tajna ruka” ponovo nije dozvolila da se ujedini. I za ove izbore, umesto da se napravi principijelna programska koalicija, neko je želeo da nas prikaže kao šarlatane i nekompetentne. Zato je vreme je da se krene iz početka.

Potrebno nam je REŠENJE ZA PROMENU. Rešenje, za promenu, REŠENJE umesto isprazne političke priče i kombinatorike. Od osnivanja, DJB i Saša Radulović prepoznati su kao neko ko nudi REŠENJA. Ipak, svaki novi izbori donosili bi lavinu politikanstva pa REŠENJA nisu bila tema izbora. A izbori treba da služe ljudima i životu. Da budu u funkciji života, da ga čine boljim, lepšim.

Zato će DJB na ovim izborima nastupiti u koaliciji sa biračima koji žele REŠENJE ZA PROMENU. A promenu možemo napraviti samo ako ponudimo niz rešenja za konkretne probleme ljudi od Borče i Krnjače, preko Zemuna, Novog Beograda, centralnih gradskih opština do podavalskih i mladenovačkih sela.

REŠENJE ZA PROMENU DJB je predstavio još 2016. godine kao program u 20 tačaka. On u najkraćem podrazumeva:

  1. PROMENU VLASTI I NAČINA UPRAVLJANJA, BEZ PARTOKRATIJE, KUPLJENIH DIPLOMA I BURAZERSKE EKONOMIJE
  2. PRAVEDNU NAPLATU POREZA NA NEIZGRAĐENO GRAĐEVINSKO ZEMLJIŠTE KOJOM MOŽEMO DA DUPLIRAMO BUDŽET
  3. POTPUNU JAVNOST SVIH UGOVORA I TROŠENJA NOVCA GRAĐANA
  4. BESPLATNE UDŽBENIKE, VRTIĆE, SPORT, PREVOZ I UŽINU ZA SVU DECU, I TO UDŽBENIKE KOJE NE ŠTAMPAJU NEMCI
  5. NIZ KONKRETNIH POBOLJŠANJA U OBLASTI SAOBRAĆAJA, VODOVODA, KANALIZACIJE, ZDRAVSTVENE, SOCIJALNE ZAŠTITE, KULTURE.

 

 Kada se sprovede pravedna poreska reforma, ima dovoljno novca da se preporodi Beograd. Od toga sve počinje. Niko drugi na političkoj sceni u Srbiji taj ključni deo za uvođenje reda ne razume i ne zna kako da sprovede. Saša Radulović i Dosta je bilo imaju i znanje i političku volju da to sprovedu.

Nakon neuspešnih tromesečnih pokušaja da se naprave prave principijelne programske koalicije Gradski odbori u Beogradu i Novom Sadu su odlučili da neće ulaziti unameštene koalicije čiji je jedini cilj da izgledamo kao šarlatani i nekompetentni i da sva REŠENJA ZA PROMENU i uvođenje reda ponovo padne u drugi plan.

DJB će  beogradskim gradskim i opštinskim izborima nastupati samostalno na listi pod nazivom Saša Radulović -Dosta je bilo (DJB) –  REŠENJE ZA PROMENU. U svim drugim opštinama i gradovima Srbije, naši odbori imaju slobodu da na izborima nastupaju u koalicijama koje smatraju najboljim za svoje lokalne sredine. Nećemo dozvoliti da beogradski izbori služe za šarlatanizaciju opozicije i naše stranke a što je očigledno bila nečija skrivena namera.

O autoru

Dosta je bilo - Suverenisti

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar