Саопштењe

Кампања владајуће партије против омбудсмана нарушава правну државу

Влада Александра Вучића поново нарушава правну државу и права и ингеренције независних институција Републике Србије тиме што, злоупотребрављајући јавна гласила и власт, врши медијску и парламентару хајку на заштитника грађана Сашу Јанковића.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” жели да скрене пажњу јавности ка ономе што је најбитније у случају овог поновног напада на заштитника грађана у медијима и јавности од стране Владе и посланика Александра Вучића – да се овде ради о циљаном нарушавању једног независног државног органа који штити и унапређује остваривање права грађана контролишући исправност рада органа управе, као и да ли запослени у управи поступају у складу са принципима етичности, савесности, непристрасности, стручности, сврсисходности, делотворности и поштовања достојанства странке.

Заштитник грађана Саша Јанковић седам година ради овај посао и, према јавно доступним подацима и свим показатељима, тај посао ради ваљано. Како нема доказа да је заштиник грађана Јанковић злоупотребио свој положај, односно прекршио било који закон или пропис у вези са својим положајем, напад на његову личност, дела и положај представљају произвољни напад на институцију заштитника грађана, а тиме индиректно и на права грађана Србије.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” захтева да Влада Александра Вучића и сви њени елементи, као и страначки опредељени медији у Србији, престану одмах са планском хајком на независну институцију заштитника грађана и да дозволе Саши Јанковићу да настави да ради посао који му је поверен. Уколико јавност и грађани Србије буду имали жалбу на рад било којег државног органа, постоје надлежне институције којима се грађани сами могу обратити и нема потребе да се, у име и без пристанка грађана, тиме баве министри, посланици и поједини медији.

Доста је било

Доста је било

3
Оставите коментар

avatar
2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
DRAGAN SOPIĆCecaСрђан Recent comment authors
најновији најстарији
Срђан
Гост
Срђан

Није само да се мешају у рад заштитника грађана, већ не поштују и одлуке Уставног суда, а везано за усклађивање војних пензија.

Ceca
Гост
Ceca

Saša Janković sa svojom službom je tačka koja blješti u ovoj moralnoj tmini. On je seme pravih vrednosti koje treba sačuvati po svaku cenu zarad budućnosti nacije.

DRAGAN SOPIĆ
Гост
DRAGAN SOPIĆ

Podržavam zahtev za prestanak hajke na nezavisne institucije, koje su inače jedina oaza nezagađenog vazduha i zatrovane sredine u kojoj se nalazimo!
Porazno je kada shvatite da, nakon 15 godina, živite u još većoj kaljuzi i zatrovanijem vazduhu nego devedesetih. A još je poraznije da slušate one koji su direktno huškali na rat, učestvavali u njemu i upirali prstom na unutrašnjeg neprijatelja, kako vas uče demokvatiji, vladavini pvava i tolevanciji ( naravno, kako oni to vide )!
Naravno da čoveku bude muka i povraćamu se!
Ne možete da se izolujete, ne da vam etika i odgovornost prema generacijama koje dolaze, a gledate kako i ono malo svetlosti koje se pojavi u ovom strašnom mraku zdušno i rigidno pokušavaju da ugase!
Ova hajka, između ostalog, je samo način da se sakrije kolike su neznalice, primitivci, đilkoši, papagaji i koliko žele da se to ne vidi! A tako bi voleli da ih svi uvažavaju kao učene, obrazovane i kulturne ljude, jer oni su pobedili na izborima!!!
E pa DOSTA JE BILO!!!