Саопштењe

Кампања владајуће партије против омбудсмана нарушава правну државу

Влада Александра Вучића поново нарушава правну државу и права и ингеренције независних институција Републике Србије тиме што, злоупотребрављајући јавна гласила и власт, врши медијску и парламентару хајку на заштитника грађана Сашу Јанковића.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” жели да скрене пажњу јавности ка ономе што је најбитније у случају овог поновног напада на заштитника грађана у медијима и јавности од стране Владе и посланика Александра Вучића – да се овде ради о циљаном нарушавању једног независног државног органа који штити и унапређује остваривање права грађана контролишући исправност рада органа управе, као и да ли запослени у управи поступају у складу са принципима етичности, савесности, непристрасности, стручности, сврсисходности, делотворности и поштовања достојанства странке.

Заштитник грађана Саша Јанковић седам година ради овај посао и, према јавно доступним подацима и свим показатељима, тај посао ради ваљано. Како нема доказа да је заштиник грађана Јанковић злоупотребио свој положај, односно прекршио било који закон или пропис у вези са својим положајем, напад на његову личност, дела и положај представљају произвољни напад на институцију заштитника грађана, а тиме индиректно и на права грађана Србије.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” захтева да Влада Александра Вучића и сви њени елементи, као и страначки опредељени медији у Србији, престану одмах са планском хајком на независну институцију заштитника грађана и да дозволе Саши Јанковићу да настави да ради посао који му је поверен. Уколико јавност и грађани Србије буду имали жалбу на рад било којег државног органа, постоје надлежне институције којима се грађани сами могу обратити и нема потребе да се, у име и без пристанка грађана, тиме баве министри, посланици и поједини медији.

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Није само да се мешају у рад заштитника грађана, већ не поштују и одлуке Уставног суда, а везано за усклађивање војних пензија.

 • Podržavam zahtev za prestanak hajke na nezavisne institucije, koje su inače jedina oaza nezagađenog vazduha i zatrovane sredine u kojoj se nalazimo!
  Porazno je kada shvatite da, nakon 15 godina, živite u još većoj kaljuzi i zatrovanijem vazduhu nego devedesetih. A još je poraznije da slušate one koji su direktno huškali na rat, učestvavali u njemu i upirali prstom na unutrašnjeg neprijatelja, kako vas uče demokvatiji, vladavini pvava i tolevanciji ( naravno, kako oni to vide )!
  Naravno da čoveku bude muka i povraćamu se!
  Ne možete da se izolujete, ne da vam etika i odgovornost prema generacijama koje dolaze, a gledate kako i ono malo svetlosti koje se pojavi u ovom strašnom mraku zdušno i rigidno pokušavaju da ugase!
  Ova hajka, između ostalog, je samo način da se sakrije kolike su neznalice, primitivci, đilkoši, papagaji i koliko žele da se to ne vidi! A tako bi voleli da ih svi uvažavaju kao učene, obrazovane i kulturne ljude, jer oni su pobedili na izborima!!!
  E pa DOSTA JE BILO!!!