Najava

Formiranje zdrave opozicije u Srbiji

U sredu, 25. februara, pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ će u Medija centru od 12 časova organizovati konferenciju povodom prvih godinu dana postojanja.

Konferencija Pokret Dosta je bilo - Sasa Radulovic

Pokret je osnovan 27. januara 2014. godine, tri dana nakon što je Saša Radulović podneo ostavku na mesto ministra privrede u Vladi Republike Srbije i zajedno sa svojim saradnicima odlučio da izađe na izbore.

Mesec i po dana kasnije, na parlamentarnim izborima u martu 2014. godine, osvojili smo 2,1 procenat glasova: u Vojvodini 2,4%, u Novom Sadu, 5,3%, u Beogradu na Starom gradu 7,5%, na Vračaru 7,2%, na Savskom vencu 6,5%, na Novom Beogradu 5,5%, u Nišu 4,8%.

Danas imamo 20 okružnih odbora i nastavljamo da rastemo. Okupljamo ljude oko jasnih programskih ciljeva, vrednosti i principa – pristojne ljude, posvećene tome da Srbiju učine zemljom u kojoj se lepo i rado živi.

Pitanje zdrave politike u Srbiji danas nije pitanje izbora levice ili desnice, već pitanje opredeljenja između pristojnih i privilegovanih. Postojeće političke opcije, kako one na vlasti tako i one u opoziciji, u proteklih 25 godina učestvovale su u stvaranju i eksploataciji parazitskog sistema koji im je obezbedio nebrojene privilegije. Oni neće iseći granu na kojoj sede. To moraju učiniti novi, pristojni i nekompromitovani ljudi koji će svojom stručnošću i sposobnošću pre svega uvesti red, fer tržišnih uslova poslovanja, univerzalne socijalne zaštite i princip pozitivne selekcije.

O postignutim rezulatatima i planovima za naredni period, kao i o izazovima stvaranja zdrave, aktivne i sposobne opozicije, u sredu će govoriti:

  • Saša Radulović, predsednik Pokreta
  • Dušan Pavlović, potpredsednik Pokreta
  • Aleksandar Stevanović, potpredsednik Pokreta
  • Jasmina Nikolić, generalna sekretarka Pokreta
  • Predrag Marković, član Saveta za kulturu Pokreta

Prenos konferencije možete pratiti uživo na sajtu Medija centra (sala I sprat).

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar