VIDEO Изјава Правосуђе

Саша Радуловић за вести "B92": Помагао сам тужилаштво и полицију у предмету Мишковић

Саша Радуловић: помагао сам тужилаштво и полицију у предмету Мишковић

Пре него што је постао министар, Саша Радуловић је као експрет дуже од пет година радио за полицију и тужилаштво у великом броју предмета спорних приватизација, између осталих у кривичном предмету против Мирослава Мишковића. Држао је предавања и тренинге тужиоцима и полицијским инспекторима на тему привредног криминала, стечаја, приватизације, форензичног рачуноводства и анализе финансијских извештаја.

Посебно је поносан што је имао част и задовољство да помаже Верици Бараћ у њеном раду. Верица Бараћ је хероина српског друштва која је покренула питања пљачкашких приватизација када нико други није смео.

Радио је у већини од 24 предмета спорних приватизација посао. Поносан је на рад младог тима инспектора за привредни криминал који су радили у радним групама на овим предметима. Они су одрадили одличан посао у прикупљању доказа и реконструисању догађаја. Овај одличан рад радних група је заустављен и сви предмети гурнути под тепих.

Питање за Александра Вучића је: зашто је расформирао радне групе, зашто је зауставио све поступке у 24 спорне приватизације и зашто дозвољава да се уруши поступак против Мирослава Мишковића.

Прилог из вести погледајте преко линка: