Prenosimo

"Večernje Novosti": Mlađan Dinkić i dalje u Vučićevom kabinetu

Dinkićevi još na vlasti
Kadrovi URS našli uhlebljenje U Nemanjinoj, iako stranka ne postoji

 

ODLASKOM Mlađana Dinkića iz Vlade i potpunim gašenjem URS, nisu svi njihovi kadrovi napustili strukture vlasti. Na desetine bivših saradnika lidera “regionalista” još je u Nemanjinoj 11.

Šef kabineta premijera Vučića je Ivica Kojić, koji je bio na istom mestu ali u Dinkićevom kabinetu i važio je za njegovog čoveka od poverenja.

Danijel Nikolić, takođe kadar G 17 i URS, bio je najbliži Kojićev saradnik u Dinkićevo vreme, a sada je angažovan u generalnom sekretarijatu Vlade.

Danijelova sestra Mišela Nikolić radila je kao Dinkićeva pomoćnica, a danas je savetnica potpredsednice Vlade Zorane Mihajlović.

I bivši Dinkićevi saradnici Nenad Mijailović i Milun Trivunac u novoj vladi pomažu Željku Sertiću, ministru privrede.

Mlađanove “desne ruke” u odnosima sa medijima takođe su pronašle mesta u Vučićevoj vladi.

Nekadašnja portparolka G 17 Ivana Grbić angažovana je u Kancelariji za obnovu i pomoć poplavljenim područjima, a Nikola Papak, bivši Dinkićev savetnik za medije, sada taj posao obavlja u kabinetu ministra Vanje Udovičića.

Nekadašnji poslanik G 17 Vesna Kovač angažovana je kao državni sekretar u Ministarstvu trgovine, gde je trebalo da radi i bivša potpredsednica URS Suzana Grubješić, ali se ona aktivirala u CIRSD kod Vuka Jeremića.

Sam Mlađan Dinkić potpuno je izvan politike i samo se formalno vodi kao zamenik predsednika Vladinog Komiteta za saradnju sa UAE.

Izvor: http://www.novosti.rs/

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar