Vojvodina Intervju Komentar

Poreska uprava: Što važi za "Kinkindske" ne važi za "Pink"

Poreska uprava u Kikindi prinudno naplaćuje AKONTACIJU poreza na dobit Kikindskim novinama. Znači ne porez koji su dužni, već akontaciju za porez koji će biti dužni da plate.

“Čitajući “Izveštaj o vlasničkoj strukturi i kontroli medija”, Saveta za borbu protiv korupcije, proključao sam od besa i zaplakao od muke. Poreska uprava “Kikindskim” naplaćuje AKONTACIJU, pa me je saznanje kako su odabranim medijima, pre svega Pinku, poreski dugovi prolongirani i opraštani – dotuklo.”

    kaže Željko Bodrožić, osnivač i urednik Kikindskih.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” smatra da je gore selektivno primenjivati zakon, nego ne primenjivati ga uopšte. Ljudi doživljavaju pravdu relativno ne apsolutno. Mnogo je važnije da pravilo važi za sve, nego kakvo je pravilo. Ima naravno izuzetaka.
Smatramo da svi treba da plaćaju porez, ali ne ovako. U uređenim zemljama, akontaciju određujete sami. Ako na kraju godine ispadne da ste plaćali manju akontaciju nego što ste trebali, poreska uprava vam razreže i poresku zateznu kamatu koja je velika.

O slučaju “Kikindske”, više možete pročitati na sldedećem linku: http://www.autonomija.info/zeljko-bodrozic-kako-su-poreznici-udavili-kikindske.html

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar