Безбедност Саопштењe

Посао државе је да гарантује сигурност свим својим грађанима

Поводом одлагања емитовања емисије “Репортер” и организованог јавног линча ауторке и новинарке Бранкице Станковић, покрет “Доста је било – Саша Радуловић” позива надлежне државне органе да прекину са привилегованим третманом хулигана и насилника и коначно стану на страну новинара и грађана који савесно, без компромиса, раде свој посао.

Brankica_Stanković

Покрет “Доста је било” даје подршку Бранкици Станковић и свим новинарима којима је стало до истине, који се не предају и којима је због свих тих разлога угрожен живот.

Сматрамо да није могуће причати о било каквој демократији када емисија, каквог год да је садржаја, мора бити одложена због сигурносних разлога. Питамо се да ли после тога уопште постоји сумња да је слобода говора нешто што скоро и да не постоји, а чак и кад неко успе упорним радом да покаже истину, буде не само осуђиван због тога, већ и животно угрожен.

Држава у којој је овако нешто могуће показује своју немоћ на сваком кораку. Почев од тога да је Бранкици Станковић уопште потребно обезбеђење годинама и завршавајући тиме да кад се подигне питање о коме се ћути, држава дозвољава и не реагује на нападе и претње, показујући тиме да су неки људи и организације јачи од закона.

Немогуће је ћутати о оваквим стварима. Немогуће је не осудити овакву ситуацију. Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” још једном оштро осуђује понашање државе, управе клубова и хулигане, и изражава најискренију подршку Бранкици Станковић и наду да ће у скорој будућности новинари моћи да се баве својим послом без страха по свој живот.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ne slazem se sa Vama i mislim da ova drzava ne pokazuje svoju nemoc vec svoju i volju i moc.Sve je pod kontrolom.Hoces borbu protiv tajkuna oni hapse miskovica.djuraskovica i ostale i onda nista.Gde je onaj cija je majca bila spremna dok nisu bili na vlasti(a sada ih uci kako da dodju do para)znaci ista banda samo je tesko ovom narodu.Nedorasli su za reforme oni to nisu nikad ni znali znaju samo kradju
    i represiju.Evo sutra dolazi tviteras u Bor da opet otvara topionicu i uze neko kilo zlata za svoju Dragicu.

  • Krajnje je vreme da se ovoj huliganskoj vlasti stane na rep,da ciste,jer ovaj narod nikako ne ume da progleda na oci.Mnogo brzo zaboravlja ko su bili ,i ko su radikali,ulizice ,lopovi a pri tom stvarno ekonomski skroz nepotkovani,svoje stavove brane galamom ,ne dozvolivsi nikome da dodje do reci.Ja vise ne gledam ni TV,svuda su,ili oni ili njihovi puleni.Ko je Covic,lopuza,da diskituje o Brankici i njenom obezbedjenju ,sram ga bilo.Brankicu treba da cuva cela Srbija,jer nam je otvorila oci,ko razume ,naravno.

  • Ova drzava ne daje sigurnost nikome od svojih gradjana,posten svet je ugrozen od strane lopova,kriminalaca,”navijaca” i ostalog olosa.Drzava je stvorila ambijent u kome su ovi poslednji zasticeni.Dosta je bilo!