Саопштењe

Одговор покрета "Доста је било – Саша Радуловић" на саопштење Државне ревизорске институције

Државна ревизорска институција је јуче на свом сајту (http://www.dri.rs/) објавила да је поднела 204 прекршајне пријаве, 17 кривичних пријава и 19 пријава за привредни преступ против одговорних лица у субјектима ревизије. Између осталих, наведено је да је поднета и прекршајна пријава против Саше Радуловића, председника покрета „Доста је било“ и бившег министра привреде.

Саша Радуловић није добио прекршајну пријаву тако да не зна шта тачно у њој пише, али је добио извештај ревизора о Извршењу буџета Министарства привреде за 2013.годину. Тај извештај достављамо јавности на увид у прилогу овог саопштења.

Министарство привреде у 2013.години је у првих 8 месеци водио Млађан Динкић, а у последња 4 месеца Саша Радуловић. Ревизор је нашао 4 неправилности.

Ревизор је нашао да су 4 лица била запослена по уговору о привременим и повременим пословима дуже од 120 радних дана, што је максимум у складу са Законом о раду. Три лица су била запослена 588 радних дана, а једно 209 радних дана. Вероватно се ради о возачима. Њих је запослио Млађан Динкић и у министарству затекао Саша Радуловић. Саша Радуловић је прекинуо ту праксу.

Ревизор је нашао да Министарство привреде нема евиденцију о обавезама за субвенционисање каматних стопа по Динкићевој уредби из 2011.години које доспевају 2013.године. Банке дају кредите, а порески обвезници плаћају камате. И тачно је, таква евиденција не постоји и сви покушаји Саше Радуловића да се то утврди, преко Фонда за развој који је потписивао те уговоре са банкама, су остали безуспешни. Ревизор је нашао и да није извршено усклађивање стања потраживања и обавеза са Фондом за развој. Александар Вучић није дозволио да Саша Радуловић смени директорку Фонда за развој која није радила свој посао, и уведе ред у ову област.

Ревизор је нашао да је Динкић дао субвенције ЈП Скијалишта Србије и да око 9 милион динара од тих средстава нису утрошена у складу са програм, а да Министарство није тражило та средства назад до момента ревизије. У међувремену, министарство је тражило и добило назад та средства.

Саша Радуловић је поднео оставку на место министра привреде 24.01.2014.године. Ивица Дачић му је противзаконито и противуставно узео овлашћења својом одлуком од 27.01.2014.године. Извештај о извршењу буџета Министарства привреде за 2013.годину је рађен у фебруару месецу 2014.године и потписао га је Игор Мировић на кога је Дачић пренео овлашћења министра привреде. Због овога, да је и хтео, Саша Радуловић није могао да пише извештај који је био предмет ревизије.

Из свега овога није јасно због чега је Саша Радуловић предмет прекришајне пријаве. Саша Радуловић је тражио од ДРИ да му достави прекршајну пријаву. Чим је је добије, она ће бити стављена на увид јавности.

Прилог:
Извештај ревизора о ревизији Извештаја о извршењу буџета Министарства привреде за 2013.г

DRI_Izvestaj_2014_Min_Priv

Доста је било

Доста је било

6
Оставите коментар

avatar
2500
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
vevericaMilanGoranМ Мljuba Radulovic Recent comment authors
најновији најстарији
Vlatko Martinčević
Гост
Vlatko Martinčević

Niski udarci, jedan za drugim. Treba izdržati, zapamtiti pa vratiti. Biće prilike. Moramo dalje. Puna podrška Saši

ljuba Radulovic
Гост
ljuba Radulovic

Saša izdrži. Srbija nema mnogo takvih ljudi.

Goran
Гост
Goran

Treba izdržati i ne treba vraćati – Osveta je veliko zlo koje samo totalno isprazni čoveka. Jednostavno, kada Dosta je bilo osvoji vlast na sledećim izborima, treba da uvede red i stvori sistem, a samim tim će i oni koji su činili zlo, ili da budu propisno kažnjeni bez ikakve osvetoljubivosti ili jednostvno više neće moći da rade to.

Milan
Гост
Milan

Upravo!

М М
Гост
М М

Подршка Саши против лопина на челу са Вучићем!

veverica
Гост
veverica

Da li je uopste vazno sta kaze revizor i drzavna televizija?SVi znamo ko je ko.Na zalost izgleda da je u ovoj zemlji sve manje normalnih.Ovde lopov nije lopov nego gospodin.Strasno.Znam te Sasa i ne mogu oni tebe da pljuju.Zna se ko je ko