Војводина Саопштењe

МИ НЕ ОДУСТАЈЕМО: Прекинуту трибину настављамо на јавном скупу у Футогу 26. марта

Синоћ, у петак 20.03.2015. у Футогу, активисти Српске напредне странке нису дозволили одржавање трибине покрета „Доста је било – Саша Радуловић“.

После вишедневних претњи власнику сплава – ресторана на којем је првобитно била заказана трибина и каснијим отказивањем договореног простора и претњи власника сплава и присталица СНС упућених члановима покрета „Доста је било“ из Футога, заказали смо термин у просторијама старе месне заједнице у Футогу. Затим су уследиле поновне претње и узнемиравање наших чланова да врате кључеве од добијених просторија и откажу заказану трибину. Након овога смо о овим догађајима обавестили органе у полицијској станици у Футогу и затражили обезбеђење скупа. Међутим, када је синоћ председник покрета „Доста је било“ Саша Радуловић, покушао да се обрати присутним грађанима и отвори трибину, присутне присталице Српске напредне странке су почели да вичу и добацују, прво међусобно, расправљајући се ко је пијан, а ко не, а онда и на говорнике и учеснике трибине. На инсистирање и молбе говорника и публике да прекину са опструирањем и придруже се расправи реаговали су још већом галамом и вређањем говорника и учесника. Све ово припадници полиције су мирно посматрали, невешто слежући раменима, а на захтеве да удаље из просторије особе које спречавају почетак трибине понављали су да немају команду да реагују. Након што су грађани уплашени за своју безбедност кренули да излазе и непостојања услова да се одржи миран и цивилизован разговор, одлучили смо да разговор са неколицином грађана наставимо у дворишту једног од присутних Футожана.

11078111_1587806254797047_2856254171825587957_n

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ оштро осуђује насило понашање активиста Српске напредне странке и сматра да после затварања и контроле медија, стратегија Српске напредне странке и њеног председника Александра Вучића да се не дозволе ни разговори међу грађанима, предстваља нов удар на демократију и основе грађанских слобода. Упозоравамо да државни органи задужени за одржавање јавног реда и мира настављају са привилегованим третманом насилника и хулигана, а све на штету поштених грађана које нема ко да заштити и чија је безбедност, нарочито у мањим срединама, свакодневно угрожена.

Покрет „Доста је било“ неће дозволити да насиље и страх постану обележје нашег друштва и наставиће своју ненасилну борбу аргументима и истином, против примитивног дилетантизма премијера Александра Вучића.

У то име позивамо грађане да нам се придруже на јавном скупу који ћемо одржати у четвртак 26. марта, са почетком у 17 часова на платоу испред Месне заједнице у Футогу. Ту ћемо одржати планирану трибину и јасно поручити да нас никаква упозорења, претње и насиље неће зауставити у стварању слободног друштва поштених грађана Србије.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • “First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.” – Mahatma Gandhi

  Mislim da smo sada u trećoj fazi, što nije tako loše, makar se zna na čemu smo…

 • Posle ovoga razmisljam ozbiljno da postanem clan pokreta, vidno nezadovoljstvo mora da se kanalise, da se odupremo prostakluku primitivizmu! Svaki pojedinac je bitano tome i pokret mora da razmislja. .

  • Ja sam nekoliko puta pokušavala da postanem član, ali nisam uspela. Ne snalazim se baš na ovoj, za mene novoj skalameriji, a i zagazila bogami u sedmu deceniju. U svakom slučaju ne odustajem ! Ni od podrške, niti od učlanjivanja. 🙂

 • Saša,ne daj se!Ovakvo mentalno nasilje ne pamtim u svom životu.Pa ovo su klasični fašisti.Ne treba da stupaš u bilo kakve koalicije sa trulim DOS-ovim politićarima.Srbija treba novu,mladu,obrazovanu i neukaljanu političku garnituru.Mislim da možemo mnogo više od prošlogodišnjih 2%(bez ikakve kampanje)!Bićeš biti novi mandatar nakon sledećih izbora,koje ubrzo očekujem.Po svim zakonima fizike njihov balon će ubrzo eksplodirati.Srećno!

  • Mnogi znaju šta državi Srbiji i svim njenim građanima treba. Pitanje je koliko je mladih, obrazovanih i neukaljanih danas na našim prostorima prisutno.

 • умоболни вучић-пицоусти чини све као и хитлер 1929-1933. /с тим што је хитлер направио путеве/. овај смрад нити шта зна нити његов говеђи умни склоп може да смисли ишта конструктивно. Сав олош, људски отпад с најнижим поривима се окупио око јединог њиховог продукта: балеге.

  Господину Радуловићу пуна подршка, ма колико је коментар невелик. Подржавам речи човека који се овде потписао као Октопус /I`d like to be under the sea in the octopus garden in shade… The Beatles/. Са компромитованим олошем који се по ДОС етикетом докопао новца и уназадио Србију /лабус, тадић, ђелић, влахвић, питић, динкић убер велеиздајник …/ молим вас не помишљајте.

  Леп позрав из Бачке.

  Смрт фашизму – слобода народу.

  Адвокат

 • PUNA PODRŠKA.
  SAMO SU VAM NAPRAVILI BESPLATNU REKLAMU. PRIMITIVCI.
  IDEMO DALJE BEZ TRULIH POLITIČKIH KOMPROMISA I SARADNJE SA POLITIČKIM TALOGOM, KOJI PRIPADA ISTORIJI.
  POZDRAV

 • Мислио сам да од Милошевићевог режима нема горег. Време је показало да је сваки следећи режом на власти био гори од претходног. Ако се играчи мењају а игра остаје иста, труд је узалудан. Треба променити игру и играче. Инциндент у Футогу је тек почетак и требамо бити спремни на свакакве провокације и проблеме. Схватили су ко им је једина претња на српској политичкој сцени

 • Ove stvari su vec vidjene tokom neslavnog perioda razvoja nase “demokratije”, predstavlju klasican nastavak, tj modfikaciju staljinistickih informbiroovskih metoda manipulacije masama, zastrasivanja i provociranja.
  Od SPS 90-ih preuzeli su i ostali.
  Ja tu medjutim vidim jos jedan veci i dublji problem, Ove metode su razvijane i negovne u nekadasnjij UDB-i za vreme jednopartijskog sistema kao metode diskreditacije nezeljenih pojedinaca i grupa, tu nazalost vidim tragove onih kojima Sasa Radulovic i ovaj pokret realno smeta. Problem je sto Radulovic nista ne kaze, ne nudi nikakva resenjana te probleme, ponasanje tradicionalnih institucija i na nereformisane drzavne bezbedonosne sluzbe koje su u sprezi sa organizovanim kriminalom, i koje u mnogome nose katastrofalnu kadrovsku politiku, forsirajuci kontrolisane kompromitovane kadrove i svim sverama drustva. Ja to nalazim kao prauzrok partokratije. Po meni kljuc problema je to, kada se ta konstrukcija dovede u normalu, stvari u ekonomiji, politici, drzavnoj upravi itd, ce doci na svoje mesto skoro same po sebi.
  Resenja koja nudi Radulovic su ipak lecenje posledica trulog drustva. Ne samo partokraije, vec svih institucija, ukljucujuci i one najmocnije. Zasto ne zalazi u ove uzroke?
  Stice se utisak medjutim da su te sprege previse “zacementirane” i da u Srbiji nema snage da se tu bilo sta promeni.S te strane borba (samo)protiv partokratije gubi smisao.

 • Krivo mi sto nisam znao za skup, bas bih dosao i jedva bih docekao radikale i SNS-ovce da im nesto objasnim. Molim Vas da kad seledecio put budete dolazili posaljite mi mail par dana ranije, nece biti potrebe da se bilo sta odlaze. Meni je jako zao sto mi je drugar par dana kasnije rekao sta je bilo.