Одбрана Саопштењe

Спектакуларни безобразлук Александра Вучића: Облатио хероје да би сакрио праве кривце

poginuli-piloti-helikopter-mehic-dukaric-miladinovic-drajic-1428144308-634179
foto: Ministarstvo odbrane

Породица храброг пилота Омера Мехића, који је са својом трочланом посадом и два лекара, погинуо 13. марта 2015. године у покушају да спаси бебу из Новог Пазара, има више интегритета него све комисије премијера Вучића и његових министара који своју кривицу покушавају да сакрију иза блаћења хероја. А породица каже да пилот Мехић никада није пио!

Покрет “Доста је било- Саша Радуловић” захтева да Републичко јавно тужилаштво хитно испита све околности под којима је рађена обдукција погинулих којима су наводно нађени трагови алкохола у крви, као и рад војних комисија које су утврђивале разлоге за пад војног хеликоптера Ми-17.

Тужилаштво треба да одговори и на важно питање на које војни извештаји не дају одговор: Ко је посредством контроле летења инсистирао да хеликоптер слети на Сурчин, иако је пилот Омер Мехић тражио да слети на Бањицу, код ВМА или на Батајницу?

Покрет „Доста је било-Саша Радуловић“ позива Републичко јавно тужилаштво да, уместо срамних оптужби да су главни кривци за несрећу храбри пилоти, најбољи које је РВ и ПВО имала, спроведе независну тужилачку истрагу и то на основу свог рада, а не достављених војних закључака.

Вучић и његов министар одбране Братислав Гашић не могу да сакрију своју политичку, објективну и директну одговорност за трагедију војног хеликоптера Ми-17 иза срамних закључака војних комисија које су истраживале узроке погибје седам људи у акцији спашавања 13. марта 2015.г. Не могу да је сакрију ни иза срамне изјаве Александра Вучића да у извештајима “нема бог зна шта спектакуларно”.

Након објављивања оба извештаја и Вучићеве конференције за новинаре у суботу 4.4.2015. године, јасно је да су зправо Вучићев безобразлук, покушај манипулације јавношћу и јефтин маркетинг на спектакуларном нивоу.

Упркос Вучићевим тврдњама, одговорност његовог министра одбране се јасно види из низа података објављених у извештајима војних комисија. Подаци откривају шта се догађало, иако су закључци подједнако срамни као и они које смо видели у случају још нерасветљеног убиства гардиста у касарни у Топчидеру.

Ознаке
Доста је било

Доста је било

12
Оставите коментар

avatar
2500
9 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Доста је билоМилеCrni DJordjeSladjaLuci Recent comment authors
најновији најстарији
stevan
Гост
stevan

Bravo,istrajte u borbi…upravo je to ključno zašto je morao da sleti na NT…zbog kamera i promocije…dugujemo to poginulim herojima…

Mića
Гост
Mića

U normalnoj zemlji, posle ovakve nesreće – sutradan, Gašić bi podneo ostavku, a posle ovolikih gluposti i nedorečenih i rečenih laži i manipulacija Vučić bi makar danas podneo ostavku, lično i u ime vlade. Ali oni misle da mi imamo pileći mozak nivo rasudjivanja nižih organizama.

Dusan Milosavljevic
Гост
Dusan Milosavljevic

Veoma teska tragedija i pokusavam da usmerim svoje saosecanje porodicama poginulih.
Mislim da na prvi pogled mogu da razlucim sta je bio razlog za sletanje na Surcin,naime u vojnim objektima gde se trenutno sprovode neke akcje kao na primer sletanje spasilackog helikoptera nije dozvoljeno snimanje te iz ove cinjenice mislim da je nazalost Premijer Vucic hteo civilni okvir da bi imao samo jos jednu u nizu snimljenih i projektovanih kampanja za svoje medije.
S postovanjem prema svima.
Dusan Milosavljevic

Crni DJordje
Гост
Crni DJordje

dule 100% si u pravu, lisicu teba isterati iz jazbine na videlo, aviomehanicar koji je sahranjen u Jaklju kod Bajine Baste je moj komsija i nikad nije u zivotu probao alkohol. Vucic krije dr. Zlatibora i keramicara Gasica., zato i on treba da podnese ostavku..

Aleksandra Šćepanović
Гост
Aleksandra Šćepanović

Svaka čast! Preko ovoga poslednjeg bezobrazluka neshvatljivog normalnom razumu, ne sme da se pređe!

sasha
Гост
sasha

Dobro saopštenje. Ali ono nije dovoljno. Sada je neophodna akcija. Ne sme se dozvoliti da im ova laž prođe. Vlast je kriva za smrt 7 osoba. Molim vas da zakažete neki protest. Ne smemo samo da sedimo za tataturama i pišemo komentare.

sasha
Гост
sasha

Moj mejl u prethodnom komentaru je bio generički. Ovde ostavljam pravi i molim da me obavestite o bilo kakvoj akciji koju ćete preduzeti ovim povodom.

Hvala

Luci
Гост
Luci

Bezobrazluk i sramota, ali, stvarno, dokle cemo samo da share-ujemo tekstove, trebalo bi hitno organizovati protest na ulicama…

Sladja
Гост
Sladja

mnogo izmisljate i lupate gluposti, za sve vam je kriv Vucic, kako vas nije sramota, da blatite sve sto covek radi. Ne kazem da je on sjajan i bajan, al je bolji od vecine govana koji su vodili ovu drzavu u proast, bar je istorija to pokazala. I sada se hvatate za slamku kako bi blatili vladu koju ste vi izabrali!!! Nisu sigurno pali s neba!!! Ali, naravno, narodu se ne moze udovoljiti!

Доста је било
Aдмин
Доста је било

Draga Sladjo, kada shvatite koliko uništava Srbiju, gore od svih pre njega, biće kasno.

Crni DJordje
Гост
Crni DJordje

Pod hitno zakazati proteste protiv vlade i premijera Vucica zbog skrivanja istine , falsifikovsnja i namestanja komisijskih izvestaja.

Миле
Гост
Миле

Апсолутно се слажем са претходницима да треба кренути у акцију и организовати не само протест већ и шетњу улицама Београда у знак одавања поште погинулој посади хелихоптера и изгинулим цивилима. Удружење ДОСТА ЈЕ БИЛО – РЕСТАРТ треба под хитно да организује ову акцију