Одбрана Саопштењe

Спектакуларни безобразлук Александра Вучића: Облатио хероје да би сакрио праве кривце

poginuli-piloti-helikopter-mehic-dukaric-miladinovic-drajic-1428144308-634179
foto: Ministarstvo odbrane

Породица храброг пилота Омера Мехића, који је са својом трочланом посадом и два лекара, погинуо 13. марта 2015. године у покушају да спаси бебу из Новог Пазара, има више интегритета него све комисије премијера Вучића и његових министара који своју кривицу покушавају да сакрију иза блаћења хероја. А породица каже да пилот Мехић никада није пио!

Покрет “Доста је било- Саша Радуловић” захтева да Републичко јавно тужилаштво хитно испита све околности под којима је рађена обдукција погинулих којима су наводно нађени трагови алкохола у крви, као и рад војних комисија које су утврђивале разлоге за пад војног хеликоптера Ми-17.

Тужилаштво треба да одговори и на важно питање на које војни извештаји не дају одговор: Ко је посредством контроле летења инсистирао да хеликоптер слети на Сурчин, иако је пилот Омер Мехић тражио да слети на Бањицу, код ВМА или на Батајницу?

Покрет „Доста је било-Саша Радуловић“ позива Републичко јавно тужилаштво да, уместо срамних оптужби да су главни кривци за несрећу храбри пилоти, најбољи које је РВ и ПВО имала, спроведе независну тужилачку истрагу и то на основу свог рада, а не достављених војних закључака.

Вучић и његов министар одбране Братислав Гашић не могу да сакрију своју политичку, објективну и директну одговорност за трагедију војног хеликоптера Ми-17 иза срамних закључака војних комисија које су истраживале узроке погибје седам људи у акцији спашавања 13. марта 2015.г. Не могу да је сакрију ни иза срамне изјаве Александра Вучића да у извештајима “нема бог зна шта спектакуларно”.

Након објављивања оба извештаја и Вучићеве конференције за новинаре у суботу 4.4.2015. године, јасно је да су зправо Вучићев безобразлук, покушај манипулације јавношћу и јефтин маркетинг на спектакуларном нивоу.

Упркос Вучићевим тврдњама, одговорност његовог министра одбране се јасно види из низа података објављених у извештајима војних комисија. Подаци откривају шта се догађало, иако су закључци подједнако срамни као и они које смо видели у случају још нерасветљеног убиства гардиста у касарни у Топчидеру.

Ознаке

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • U normalnoj zemlji, posle ovakve nesreće – sutradan, Gašić bi podneo ostavku, a posle ovolikih gluposti i nedorečenih i rečenih laži i manipulacija Vučić bi makar danas podneo ostavku, lično i u ime vlade. Ali oni misle da mi imamo pileći mozak nivo rasudjivanja nižih organizama.

 • Veoma teska tragedija i pokusavam da usmerim svoje saosecanje porodicama poginulih.
  Mislim da na prvi pogled mogu da razlucim sta je bio razlog za sletanje na Surcin,naime u vojnim objektima gde se trenutno sprovode neke akcje kao na primer sletanje spasilackog helikoptera nije dozvoljeno snimanje te iz ove cinjenice mislim da je nazalost Premijer Vucic hteo civilni okvir da bi imao samo jos jednu u nizu snimljenih i projektovanih kampanja za svoje medije.
  S postovanjem prema svima.
  Dusan Milosavljevic

  • dule 100% si u pravu, lisicu teba isterati iz jazbine na videlo, aviomehanicar koji je sahranjen u Jaklju kod Bajine Baste je moj komsija i nikad nije u zivotu probao alkohol. Vucic krije dr. Zlatibora i keramicara Gasica., zato i on treba da podnese ostavku..

 • Dobro saopštenje. Ali ono nije dovoljno. Sada je neophodna akcija. Ne sme se dozvoliti da im ova laž prođe. Vlast je kriva za smrt 7 osoba. Molim vas da zakažete neki protest. Ne smemo samo da sedimo za tataturama i pišemo komentare.

 • mnogo izmisljate i lupate gluposti, za sve vam je kriv Vucic, kako vas nije sramota, da blatite sve sto covek radi. Ne kazem da je on sjajan i bajan, al je bolji od vecine govana koji su vodili ovu drzavu u proast, bar je istorija to pokazala. I sada se hvatate za slamku kako bi blatili vladu koju ste vi izabrali!!! Nisu sigurno pali s neba!!! Ali, naravno, narodu se ne moze udovoljiti!

  • Апсолутно се слажем са претходницима да треба кренути у акцију и организовати не само протест већ и шетњу улицама Београда у знак одавања поште погинулој посади хелихоптера и изгинулим цивилима. Удружење ДОСТА ЈЕ БИЛО – РЕСТАРТ треба под хитно да организује ову акцију