Београд Саопштењe

Лекс специјалис за велику пљачку

Лекс специјалисом за „Београд на води“ по први пут се у Србији на овакав начин руши правни поредак за рачун и интересе једног, привилегованог инвеститора из Уједињених арапских емирата. Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ упозорава Скупштину да усвајањем овог закона омогућава богаћење једне стране фирме на основу тајних уговора. Скупштина отвара врата великој корупцији.

Премијер Александар Вучић јуче је покушао да доношење лекс специјалиса за „Београд на води“ оправда позивањем на друге инвестиције за које су доношени специјални закони, попут Ауто-пута Братство-јединство. То је лицемерно поређење инвестиције од стратешког, националног значаја са коруптивним законом у корист једне стране компаније. Вучићев говор у Скупштини усмерен је на производњу магле, исту ону од које су саграђени и станови, које „продају“ у непостојећим кулама од по 20 спратова.

За сваку је осуду Вучићев напад на грађане који се буне против овакве пљачке и оптужба да су „против напретка“. Извртањем теза и претњама не може се сакрити да су уговори са фирмом из Емирата тајни, да је план неисплатив јер нема купаца за милион и 750.000 квадрата стамбеног и пословног простора, да су све демократске и правне процедуре у овом случају прекршене и да су против оваквог нелегалног пројекта устали сви угледни представници стручне јавности, попут Академије архитектуре.

„Београд на води“ није никаква инвестиција јер је арапска компанија добила за бадава земљу у најатрактивнијем делу Београда, вредну стотине милиона евра, а пошто станове продаје унапред, тим новцем ће и градити. Да је поштован минимум демократских процедура требало је отворити јавну расправу, донети план за тај део града, а онда расписати тендер и омогућити фер утакмицу између правих инвеститора.

Нису овде у питању никакви “велики снови” о градњи, како каже Вучић, него велики снови о пљачки Београда.

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ljudi, ovde mora nesto konkretno da se uradi. Da se organizuje protest, a ne da se samo izdaju saopstenja. Povezati se sa svim institucijama i organizacijama koje se bore protiv ovoga. Stupite u kontakt sa Ne davimo Beograd, Udruzenjem arhitekata, Levi front, pa pozovite ljude da izadju. Gde smo bili mi danas ispred Skupstine?

  • Pošto se Vučić ni u šta ne razume i konstantno pokazuje potpunu neodgovornost , velika je opasnost da će potpisati štetan ugovor . Po kome će Republika Srbija morati decenijama da plaća penale Arapima . Ovo stoga što neće biti u mogućnosti da u roku od nekoliko godina , pripremi lokaciju za gradnju . Laici poput Siniše Malog misle da je dovoljno samo počistiti đubre , pa neka grade . Pre nego što se proda i jedan stan na toj lokaciji , neophodno je napraviti drumsko – želaznički most u Vinči . Sa obilaznicom od 20 kilometara i nekoliko velikh petlji . Čija je predračunska vrednost 470 miliona evra , a biće bar 50 % veća. Zatim problem kanalizacije 200 – 500 miliona evra , nova železnička stanica 130 miliona evra . I najosnovniji preduslov , barem jedna metro linija kroz ,, Beograd na vodi ”. Znači , nemoguća misija . A ugovor i penali – tajna .

  • Pa zašto to ne sprečite, kao i ostale stvari koje negativno komentarišete. Pozovite ljude, građane i državaljanje Srbije, uputite nas kako da prekinemo ovu nesreću, možemo i mi svi ponaosob, da pišemo svoje komentare na elektronskim mrežama. Šta čekate? Od komentarisanja nema ništa, a Vama je sigurno bolje nego nama koji imamo po 2-3 studenta u kući i jednu platu. Da pametujemo, znamo bolje od svih vas. Naučio nas život i nedaće.