Безбедност Саопштењe

Хајка на омбудсмана због афере хеликоптер

Високи функционери Српске напредне странке настављају хајку на заштитника грађана Сашу Јанковића и покушавају да укину једну од последњих независних институција у Србији и угасе једини преостали канал кроз који се чује глас разума и брига за права грађана.

DJB_vladavina_prava

Непосредни повод за најновију хајку против омбудсмана је његово јавно залагање да се кроз независну истрагу утврде узроци и одговорност за пад војног хеликоптера у коме је погинуло шест људи и једна беба. Уследиле су оптужбе и медијска спиновања о наводним политичким амбицијама омбудсмана.

Данашња изјава високог функционера СНС Александра Јовичића („Он је неодговорни политикант који се само бави неистинама и трачевима и то за огромне народне паре”), као и напади других функционера СНС који су се чули у Скупштини Србије у претходна два дана, док је омбудсман представљао Годишњи извештај о раду, школски су пример удара бахате власти на независну институцију.

Опасна хајка на омбудсмана, који је недавно одликован Националним орденом Француске у рангу витеза управо за допринос владавини права и успостављању демократије, распламсава се од како је омбудсман наложио истрагу могуће злоупотребе војне службе безбедности у инциденту у коме су учествовали браћа премијера и градоначелника Београда. Од тада је на омбудсмана стављена мета етикетама да угрожава војну и националну безбедност.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ захтева да се престане са нападима, дискредитацијама и претњама омбудсману. Позивамо све представнике цивилног друштва и новинаре да јединствено стану у одбрану независне институције и сваки овакав напад јавно осуде.

Ознаке
Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар