Источна Србија Рударство Саопштењe

Успешан притисак на Спасковског

Менаџмент компаније РТБ Бор, на челу са Благојем Спасковским, попустио је пред јавним притисцима, кривичним пријавама и управним поступцима које је покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ покренуо против њих због дуга према бившим и садашњим радницима. Инвалиди рада требало би ускоро да добију пензије какве су заслужили, јер је менаџмент РТБ Бор изгледа одлучио да намири свој дуг према ПИО фонду и исплати дуговања за доприносе и надокнаде за раднике.

Facebook Link Photo

Руководство компаније заказало је за данас, 3. јуна у 17 сати, састанак са инвалидима рада на коме ће их, како је саопштено, обавестити да су сва дуговања, неопходна за коначан обрачун пензија, измирена. Бивши радници чекали су дуже од седам, а неки и читавих десет година на тај потез и примали умањене пензије, на основу привремених решења.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ предао је до сада, у име бивших и садашњих радника, бројне тужбе Основном суду у Бору, покренути су управни поступци у ПИО фонду, предато је преко 600 захтева Пореској управи за проверу пословања РТБ Бор и неплаћање пореза, доприноса и надокнада за бивше и садашње раднике. Одржали смо и две велике јавне трибине у децембру прошле године и у априлу ове године, на које се одазвало више од 200 људи. У име бивших радника из Жагубице и Мајданпека покренули смо више од 100 тужбених захтева и управних поступака, као и кривичну пријаву против менаџмента РТБ Бор.

Радници и бивши радници РТБ Бор који су се борили за остваривање права били су годинама под огромним притисцима Спасковског, његовог тима и суда. Били су шиканирани, варани и застрашивани, руководство их је убеђивало да ништа не дугују, администрација ПИО фонда, Министарство рада и Пореска управа су ћутали две и по године. Суд је одређивао енормне судске таксе које су износиле и две трећине пензије, у намери да их одврати од процеса. Слично као и у случају акционара Бачке из Сивца у акцији “Не дамо земљу испод жита”, упорношћу и стручним залагањем покрета “Доста је било – Саша Радуловић” изгледа да ће ова битка бити добијена.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ наставиће да контролише процес обештећења бивших и садашњих радника РТБ Бор и да им помаже да остваре право на зарађену пензију. Будно пратимо шта ради бахати и неспособни менаџмент РТБ Бор и обавештаваћемо и раднике и јавност о даљем развоју догађаја.

Ознаке

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар