Медији Саопштењe

Тужбе против Телепромптера и Курира

Манипулација медијима, њихова злоупотреба у дневно-политичке сврхе, пре свега за блаћење и дискредитацију политичких противника, и низак ниво културе јавног говора довели су до потпуне деградације новинарства.

tabloidi

Медији су додирнули дно, увелико уронили у блато манипулација и лажи, а пристојни медији који покушавају да негују професионализам, изгубили су трку у креирању изгледа и правила медијске сцене Србије. Доминира једна таблоидна свест, неодговорност према законима и етици јер манипулисани медији имају заштиту партократије и њихову издашну финансијску потпору. Пратократији одговарају такви медији јер њима прикрива лоше резултате и дискредитује истину и сваког противника.

Измишљена email адреса лидера покрета „Доста је било – Саша Радуловић“, измишљене поруке и измишљене изјаве измишљених бивших сарадника, који су објављени на порталу Телепромптер и пренети на сајту Курира, само су део општег медијског блата. Наравно да нисмо ни очекивали да нас то заобиђе, јер смо и раније били изложени бруталним лажима и фалсификатима. Пошто сваког дана јачамо и напади су учесталији и прљавији. Против Телепромптера и Курира ћемо поднети тужбе и одштетне захтеве. Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ ће у свим оваквим ситуацијама подносити тужбе и одштетне захтеве против аутора лажи и медија који их објављују. Радујемо се што ће Телепромптер и Курир значајно помоћи финансирању наше кампање на предстојећим изборима.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ залаже се за слободне и одговорне медије. Придружујемо се бројним упозорењима професионалних домаћих и међународних медијских удружења и организација о потреби да се примене медијски закони, али и да се створе услови за јачање професионалзима, етике и независности медија.

ДЈБ Млади

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Dosta je bilo BOTOVA i laznih tekstova. Objavite ovaj demant na svim mogucim sajtovima, siti smo ovih manipulatora INFORMERA, KURIRA i ostalih laznjaka kojima glupa masa i dan danas veruje. Imate moju punu podrsku. Ja sam vase demante postavio na nekoliko mesta, toliko od mene.

 • >> ..kako su za sve njihove nevolje krivi Mlađan Dinkić i Aleksandar Vučić,..<<
  – Ovaj citat vam daje odgovor da je "tekst" koji je objavio pistolj-cajtung "Kurir"
  samo pokusaj osvete Dinkicevih i Vicicevih "kadrova" i strapa za sve ono sto ste do
  sada napisali o njima odn. stanju privrede i finansija u Srbiji.
  – Isto tako, vise je nego jasno ko je sabotirao ili stopirao sve istrage koje se ticu mahinacija
  koje su lider "nepostojece stranke" G17 i njegovi "experti" napravili od 2000-e do 2014-e.

 • Steta je vec ucinjena jer ce mnogi koji prate Kurir i Teleprompter stvarno poverovati u te izmisljene vesti, sto se i vidi i iz raznih komentara. Steta je ucinjena. Verujem da cete ih tuziti i pobediti, kao sto je i Djilas vise puta dobio pare dali od Informera ili Kurira… ali opet dzabe jer ce proci meseci i meseci. Svakako savetujem da konstantno izbacujete u javnost u kom stadijumu su tuzbe.

 • Сaдa сe види дa je прaвa рeвoлуциja кaдa сe жeли:

  1) рaспустити прaзитски систeм зaснoвaн нa купљeним диплoмaмa, лaжним дoктoрaтмa, стрaнaчким зaпoшљaвaњимa нa измишљeним рaдним мeстимa,

  2) кaдa сe прeдлaжe дoнoшeњe зaкoнa o пoрeклу имoвинe,

  3) зaкoну o зaбрaни бaвљeњa пoлитикoм зa свe oнe кojи су 10 и вишe гoдинa у пoлитици,

  4) кaдa сe жeлe смaњити дoпринoси пo рaднику и пoслoдaвцу,

  5) кaдa сe жeли укинути субвeнциje тзв.стрaним инвeститoримa, jeр кaдa сe свимa нeсeлeктивнo oмoгућe мaњa дaвaњa држaви крoз дoпринoсe, oднoснo кaдa су ти дoпринoси прoпoрциoнaлни прихoдимa пoслoдaвцa и кaдa сe свимa oмoгућe исти услoви oндa ћe стрaни инвeститoри сaми дoлaзити у Србиjу,

  6) кaдa пoстojи прaвa и ствaрнa сoциjaлнa пoлитикa кoja идe свимa a нe привилeгoвaнимa,

  7) кaдa je здрaвствo бeсплaтнo зa свe, бeз пoнижaвajућeг oвeрaвaњa књижицa, jeр ћe сa нoвим књижицaмa свaкo oд рeцимo 7 милиoнa грaђaнa мoрaти дa плaти 400 дин. a прeкo држaвe ћe сe нaпojити бaтинa кoвницa нoвцa сa скoрo 3 милиjaрдe динaрa, и стрaнaчкe фирмe кoje ћe прoдaвaти читaчe зa тe књижицe, сoфтвeр и сл.

  8) кaдa сe зaхтeвa дa свaки динaр из буџeтa будe oпрaвдaн и видљив свaкoмe.

  Oвим 8 тaчaкa je дoвoљнo дa сe укину СВE пoлитичкe стрaнкe. Или ће их ово приморати да мењају своје вредности како би остале на политичком небу. To je Србиja у кojoj ћe бити прaвeднo живeти. A свe oвo ниje утoпиja. Oстaje нa нaмa дa сe oдлучимo нa слeдeћим избoримa?!
  Или ћe пoбeдити пристojни или ћe oстaти нa влaсти привилeгoвaни.
  Србиjo, рaзмисли.

  АЛИ,…..унутрашња политика не може да се води независно од спољње. Ако се финансирање било које странке своди на то да их помажу амбасаде западних земаља, онда неће бити ништа ни од унутрашње политике! Ако се не изборимо за самостално финансирање, онда све пада у воду. Финасирање од стране Америке/Британије ће условити да ће Америка и Британија тражити од Србије следеће:
  1. Да се одрекнемо Дејтона и да БИХ постане унитарна, без српског ентитета, без Републике Српске
  2. Да уђемо у НАТО

  До ових циљева Америка и Британија ће стићи скупом разних активности као што су резолуције у вези са Сребреницом, терористичке активности на српске енклаве на КИМ и југу Србије, улазак емиграната са Блиског истока и захтев да их збрињавамо, што ће слабити буџет Србије, а довољно је да међу њима буде 1% терориста који могу направити бомбашке нападе на цивиле. Онда нема ништа од унутрашње политике. Тада наступају ружичасте револуције цивилног сектора који позива на забрану прекомерне употребе силе регуларних јединица војске, полиције и жандармерије.
  Јер, када уђемо у НАТО, ко ће да нас пита да ли могу да се поставе НАТО ракете према Русији. А тада ћемо бити легитиман циљ Русије. То им је и циљ: да се словенски народи узајамно сатру.
  Империји (Америка и Британија) како убијени Саша Марковић пише у својој књизи ″Манифест против Империје″ ће мeђунaрoднa зaтeгнутoст пoстaти толико jaкa дa oмoгући дa сe збришу стрaшни зупчaници финaнсиjскe кризe, зaпoслe индустриje нaoружaњa и успут се штeдишe oпљaчкajу пoрeзимa или oдлaгaњeм плaћaњa држaвних дугoвa, у имe нaвoднe нужнoсти oдбрaнe Империје у oпaснoсти. Зато и планирају перевентивни нуклеарни удар на Русију. Ови ће помоћи Империји, која је гeoгрaфски удaљeна oд Украјине и ЕвроАзије, дa прeвaзиђе свojу финaнсиjску кризу, дoк би зa Eврoпљaнe билo сaмoубилaчки сукоб са Русијом.

  Посебно имајте на уму шта је ШПИГЛ дознао:
  Прoшлe гoдинe рускo-aмeричкa рoбнa сaрaдњa je пoвeћaнa 6%. Taкo пoкaзуjу рускa и aмeричкa стaтистикa. Eврoпскe фирмe су прoшлe гoдинe имaли смaњeњe рoбнe рaзмeнe са Русојим зa 10%.

  А Бранко Драгаш је додао:
  A сaнкциje? Кaквe сaнкциje? Aмeричкe фирмe нe признajу сaнкциje. To су нaмeтнули лудaци из Eврoпe. Oбjaшњeњe jeднoг aмeричкoг тoп мeнaџeрa je: „Mи нe жeлимo, ипaк, дa људe, кojи купуjу aмeричкe прoизвoдe, кaжњaвaмo сaнкциjaмa.“Пусти, мoрe, Укрajину! Слoвeнски нaрoди гину и убиjajу сe измeђу сeбe. И трeбa их свe пoбити, акo нe купуjу aмeричкe прoизвoдe. Ипaк, акo нaстaвe дa купуjу aмeричку рoбу, тo су дoбри мoмци. Нeмa сaнкциja. Нeмa пoлитикe. Сaмo нeкa купуjу. A, Eврoпa? Свe слaбиje купуje.
  Нeкa oндa рaтуjу сa Русимa.

 • ZNACI: NE U NATO.
  Jos nesto da dodam u vezi sa finansiranjem.
  Ako DJB finansira neka strana ambasada to uopste nije dobro. To je veliki rizik za iskrenost i autenticnost pokreta. Onih samo 8 tacaka koje sam naveo su prava revolucija. I to su vrednosti za koje ce se velika vecina boriti. Finansiranje koje nije autohtono je opasno, jer pravi zavisnost i kad tad ce finansijer traziti da se odstupi od programa pokreta. A to bi bilo jako lose. Govorom privrednika, to bi bilo kao kada bih bio u dogovoru sa vlastima da mi omoguce da budemi drzavni liferant pa zbog tog “biznisa” otvorim firmu i snabdevam drzavu, a sebe prikazujem kao uspesnog biznismena koji je kroz konkurenciju i svojim kvalitetom proizvoda sve postigao. A oni koji su “obezbedili” posao ce kad-tad doci da traze usluge nazad. Ako im se suprotstavim ode biznis, firma, imidz uspesnog, …….

 • Nije lepo to što ne objavljujete sve komentare.
  Makar one “kulturne”, “dostojne”, nevređajuće i nezlonamerne.

  Ovim postupkom počinjete da gubite dobar deo
  pismene i obrazovane populacije u Srbiji, a koji Vam je
  bio naizgled primarni target za podršku.