Mediji Saopštenje

Tužbe protiv Telepromptera i Kurira

Manipulacija medijima, njihova zloupotreba u dnevno-političke svrhe, pre svega za blaćenje i diskreditaciju političkih protivnika, i nizak nivo kulture javnog govora doveli su do potpune degradacije novinarstva.

tabloidi

Mediji su dodirnuli dno, uveliko uronili u blato manipulacija i laži, a pristojni mediji koji pokušavaju da neguju profesionalizam, izgubili su trku u kreiranju izgleda i pravila medijske scene Srbije. Dominira jedna tabloidna svest, neodgovornost prema zakonima i etici jer manipulisani mediji imaju zaštitu partokratije i njihovu izdašnu finansijsku potporu. Pratokratiji odgovaraju takvi mediji jer njima prikriva loše rezultate i diskredituje istinu i svakog protivnika.

Izmišljena email adresa lidera pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“, izmišljene poruke i izmišljene izjave izmišljenih bivših saradnika, koji su objavljeni na portalu Teleprompter i preneti na sajtu Kurira, samo su deo opšteg medijskog blata. Naravno da nismo ni očekivali da nas to zaobiđe, jer smo i ranije bili izloženi brutalnim lažima i falsifikatima. Pošto svakog dana jačamo i napadi su učestaliji i prljaviji. Protiv Telepromptera i Kurira ćemo podneti tužbe i odštetne zahteve. Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ će u svim ovakvim situacijama podnositi tužbe i odštetne zahteve protiv autora laži i medija koji ih objavljuju. Radujemo se što će Teleprompter i Kurir značajno pomoći finansiranju naše kampanje na predstojećim izborima.

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zalaže se za slobodne i odgovorne medije. Pridružujemo se brojnim upozorenjima profesionalnih domaćih i međunarodnih medijskih udruženja i organizacija o potrebi da se primene medijski zakoni, ali i da se stvore uslovi za jačanje profesionalzima, etike i nezavisnosti medija.

DJB Mladi

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Dosta je bilo BOTOVA i laznih tekstova. Objavite ovaj demant na svim mogucim sajtovima, siti smo ovih manipulatora INFORMERA, KURIRA i ostalih laznjaka kojima glupa masa i dan danas veruje. Imate moju punu podrsku. Ja sam vase demante postavio na nekoliko mesta, toliko od mene.

  • >> ..kako su za sve njihove nevolje krivi Mlađan Dinkić i Aleksandar Vučić,..<<
    – Ovaj citat vam daje odgovor da je "tekst" koji je objavio pistolj-cajtung "Kurir"
    samo pokusaj osvete Dinkicevih i Vicicevih "kadrova" i strapa za sve ono sto ste do
    sada napisali o njima odn. stanju privrede i finansija u Srbiji.
    – Isto tako, vise je nego jasno ko je sabotirao ili stopirao sve istrage koje se ticu mahinacija
    koje su lider "nepostojece stranke" G17 i njegovi "experti" napravili od 2000-e do 2014-e.

  • Steta je vec ucinjena jer ce mnogi koji prate Kurir i Teleprompter stvarno poverovati u te izmisljene vesti, sto se i vidi i iz raznih komentara. Steta je ucinjena. Verujem da cete ih tuziti i pobediti, kao sto je i Djilas vise puta dobio pare dali od Informera ili Kurira… ali opet dzabe jer ce proci meseci i meseci. Svakako savetujem da konstantno izbacujete u javnost u kom stadijumu su tuzbe.

  • krajnje je vreme da se zaustave ti novinari koi pišu brutalne laži i izmišljotine.
    Samo nastavite sa borbom, morate prema njima da se odnosite barabski zato što su oni skup baraba.
    Pozdrav!

  • Sada se vidi da je prava revolucija kada se želi:

    1) raspustiti prazitski sistem zasnovan na kupljenim diplomama, lažnim doktoratma, stranačkim zapošljavanjima na izmišljenim radnim mestima,

    2) kada se predlaže donošenje zakona o poreklu imovine,

    3) zakonu o zabrani bavljenja politikom za sve one koji su 10 i više godina u politici,

    4) kada se žele smanjiti doprinosi po radniku i poslodavcu,

    5) kada se želi ukinuti subvencije tzv.stranim investitorima, jer kada se svima neselektivno omoguće manja davanja državi kroz doprinose, odnosno kada su ti doprinosi proporcionalni prihodima poslodavca i kada se svima omoguće isti uslovi onda će strani investitori sami dolaziti u Srbiju,

    6) kada postoji prava i stvarna socijalna politika koja ide svima a ne privilegovanima,

    7) kada je zdravstvo besplatno za sve, bez ponižavajućeg overavanja knjižica, jer će sa novim knjižicama svako od recimo 7 miliona građana morati da plati 400 din. a preko države će se napojiti batina kovnica novca sa skoro 3 milijarde dinara, i stranačke firme koje će prodavati čitače za te knjižice, softver i sl.

    8) kada se zahteva da svaki dinar iz budžeta bude opravdan i vidljiv svakome.

    Ovim 8 tačaka je dovoljno da se ukinu SVE političke stranke. Ili će ih ovo primorati da menjaju svoje vrednosti kako bi ostale na političkom nebu. To je Srbija u kojoj će biti pravedno živeti. A sve ovo nije utopija. Ostaje na nama da se odlučimo na sledećim izborima?!
    Ili će pobediti pristojni ili će ostati na vlasti privilegovani.
    Srbijo, razmisli.

    ALI,…..unutrašnja politika ne može da se vodi nezavisno od spoljnje. Ako se finansiranje bilo koje stranke svodi na to da ih pomažu ambasade zapadnih zemalja, onda neće biti ništa ni od unutrašnje politike! Ako se ne izborimo za samostalno finansiranje, onda sve pada u vodu. Finasiranje od strane Amerike/Britanije će usloviti da će Amerika i Britanija tražiti od Srbije sledeće:
    1. Da se odreknemo Dejtona i da BIH postane unitarna, bez srpskog entiteta, bez Republike Srpske
    2. Da uđemo u NATO

    Do ovih ciljeva Amerika i Britanija će stići skupom raznih aktivnosti kao što su rezolucije u vezi sa Srebrenicom, terorističke aktivnosti na srpske enklave na KIM i jugu Srbije, ulazak emigranata sa Bliskog istoka i zahtev da ih zbrinjavamo, što će slabiti budžet Srbije, a dovoljno je da među njima bude 1% terorista koji mogu napraviti bombaške napade na civile. Onda nema ništa od unutrašnje politike. Tada nastupaju ružičaste revolucije civilnog sektora koji poziva na zabranu prekomerne upotrebe sile regularnih jedinica vojske, policije i žandarmerije.
    Jer, kada uđemo u NATO, ko će da nas pita da li mogu da se postave NATO rakete prema Rusiji. A tada ćemo biti legitiman cilj Rusije. To im je i cilj: da se slovenski narodi uzajamno satru.
    Imperiji (Amerika i Britanija) kako ubijeni Saša Marković piše u svojoj knjizi ″Manifest protiv Imperije″ će međunarodna zategnutost postati toliko jaka da omogući da se zbrišu strašni zupčanici finansijske krize, zaposle industrije naoružanja i usput se štediše opljačkaju porezima ili odlaganjem plaćanja državnih dugova, u ime navodne nužnosti odbrane Imperije u opasnosti. Zato i planiraju pereventivni nuklearni udar na Rusiju. Ovi će pomoći Imperiji, koja je geografski udaljena od Ukrajine i EvroAzije, da prevaziđe svoju finansijsku krizu, dok bi za Evropljane bilo samoubilački sukob sa Rusijom.

    Posebno imajte na umu šta je ŠPIGL doznao:
    Prošle godine rusko-američka robna saradnja je povećana 6%. Tako pokazuju ruska i američka statistika. Evropske firme su prošle godine imali smanjenje robne razmene sa Rusojim za 10%.

    A Branko Dragaš je dodao:
    A sankcije? Kakve sankcije? Američke firme ne priznaju sankcije. To su nametnuli ludaci iz Evrope. Objašnjenje jednog američkog top menadžera je: „Mi ne želimo, ipak, da ljude, koji kupuju američke proizvode, kažnjavamo sankcijama.“Pusti, more, Ukrajinu! Slovenski narodi ginu i ubijaju se između sebe. I treba ih sve pobiti, ako ne kupuju američke proizvode. Ipak, ako nastave da kupuju američku robu, to su dobri momci. Nema sankcija. Nema politike. Samo neka kupuju. A, Evropa? Sve slabije kupuje.
    Neka onda ratuju sa Rusima.

  • ZNACI: NE U NATO.
    Jos nesto da dodam u vezi sa finansiranjem.
    Ako DJB finansira neka strana ambasada to uopste nije dobro. To je veliki rizik za iskrenost i autenticnost pokreta. Onih samo 8 tacaka koje sam naveo su prava revolucija. I to su vrednosti za koje ce se velika vecina boriti. Finansiranje koje nije autohtono je opasno, jer pravi zavisnost i kad tad ce finansijer traziti da se odstupi od programa pokreta. A to bi bilo jako lose. Govorom privrednika, to bi bilo kao kada bih bio u dogovoru sa vlastima da mi omoguce da budemi drzavni liferant pa zbog tog “biznisa” otvorim firmu i snabdevam drzavu, a sebe prikazujem kao uspesnog biznismena koji je kroz konkurenciju i svojim kvalitetom proizvoda sve postigao. A oni koji su “obezbedili” posao ce kad-tad doci da traze usluge nazad. Ako im se suprotstavim ode biznis, firma, imidz uspesnog, …….

  • Nije lepo to što ne objavljujete sve komentare.
    Makar one “kulturne”, “dostojne”, nevređajuće i nezlonamerne.

    Ovim postupkom počinjete da gubite dobar deo
    pismene i obrazovane populacije u Srbiji, a koji Vam je
    bio naizgled primarni target za podršku.