Beograd Saopštenje

Napraviti održivi centar za azilante

Pravljenje kolektivnog centra za smeštaj velikog broja azilanata u Vrbici s pravom je unelo uznemirenje među građane Mladenovca. Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” upozorava da bi veliki kolektivni centar za azilante destabilizovao opštinu, a posebno malu zajednicu kakvo je selo Vrbica.

migranti-park-beograd-n1
Foto: N1

Suprotstavljamo se nerazumnim planovima Vlade Srbije, koja umesto rešenja nudi nove probleme. Smatramo da je Vlada dužna da napravi efikasan i održiv sistem pomoći azilantima. Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” smatra da samo pravljenje manjih prihvatnih centara širom Srbije, na putanji prolaska migranata, može da omogući istovremeno mir i stabilnost lokalnih zajednica i adekvatnu pomoć migrantima. Izgradnja manjih centara omogućila bi lokalnim samoupravama da bez većih problema, omoguće neometano funkcionisanje lokalnog stanovništva i sigurnost azilantima.

Pokret “Dosta je bilo-Saša Radulović” apeluje na humanost prema azilantima, ljudima koji su pod pretnjama smrću ili glađu, napustili svoje zemlje i prolaze na hiljade kilometara na putu ka sigurnosti.

Milan Milojević
Koordinator pokreta “Dosta je bilo – Saša Radulović”, Mladenovac

Oznake

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar