Рударство Саопштењe

Суд вратио на посао инжењере које је Спасковски отпустио због твитовања

Инжењери Милан Дејановски и Бранислав Михајловић, које је генерални директор РТБ Бор Благоје Спасковски отпустио због слободног изражавања мишљења и упозорења да неспособно руководство уништава компанију, враћени су на посао привременом мером Основног суда у Бору.

Bor_samo_hrabro

Покрет “Доста је било Саша Радуловић” поздравља храбру одлуку суда који је, спроводећи закон и уставне слободе, заштитио борске стручњаке од политичког прогона Благоја Спасковског. Чланови нашег покрета, доктори наука и дугогодишњи руководиоци у РТБ Бор добили су отказе у јуну уз образложење да су твитовали и учествовали у конференцијама за медије.

РТБ Бор је у катастрофалном стању које је кулминирало у последња три месеца, иако су за развој компаније издвојена огромна средства. Прерада прљавих увозних концентрата у старој топионици представља најгрубље кршење свих закона и прописа са стравичним еколошким, технолошким и економским последицама. Инвестиција у топионицу је колосалан промашај, а домаћа руда се не експлоатише. Вучић и Спасковски све ово желе да сакрију од грађана Бора и Србије.

Милан Дејановски и Бранислав Михајловић, као врсни и еминентни стручњаци, нису хтели о томе да ћуте. Покрет “Доста је било- Саша Радуловић” подржава своје истакнуте чланове у искреној и пре свега стручној борби за истину.

Повезана саопштења:

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

    • Ma koja pravda radi se o tome da je Dejanovski ucestvovao u protekciji firme Grand inzenjering pa se potom zbog male ponudjene cene predomislio. Sad je on tzv opozicija a u sustini se radi o tome da se u Boru u buducnosti topi djubre a svi budu , svi radnici Rtb i oni novoprimljeni slazu s tim jer kad nakrcaju lovu od nezaradjenih plata pobeci ce vec u ta sela iz kojih su dosli,arogantni jer imaju pare da kupe i paprike i kube za pecenje.

  • Po svemu sudeći generalni direktor RTB Bor slomio zube. On ne može da slomi karakter, ljudskost i toplinu, jer ih nema. Ponovo “zaposlenim” doktorima nauka želim dobro zdravlje i koncentraciju, a za uzvrat časte “SOSU”. Hvala im što nisu dozvolili pomenuti samozvani direktor da ih “gazi i jaše” kao većinu “intelektualaca” u RTB Bor.