Београд Саопштењe

Доказана корупција у „Београду на води“

Објава Агенције за привредне регистре да је арапска компанија, са само 2,64 милиона динара постала власник 68 одсто „Београда на води“, очигледан је доказ корупције у врху Владе која ради у корист једног страног приватног инвеститора. Искуство нас учи да иза свих тајних уговора стоји лични интерес и корупција.

 

Beograd-na-vodi

 

Довољно је само подсетити да је Србија, са уложених милион динара оснивачког капитала, донираном највреднијом земљом у Београду и комплетним инфраструктурним радовима власник свега 32 одсто.

До сада смо чули неколико лажних најава у погледу рокова, броја квадрата и висине стране инвестиције. Премијер Александар Вучић је, иако неколико пута ухваћен у лажи, наставио бахато да спроводи пљачкашки план.

Прво смо слушали да ће милион и 750 хиљада квадрата бити изграђено за фантастичне три године. Затим нас је премијер Вучић уверавао да ће бити за четири године, а Лекс специјалис, којим су суспендовани прописи Србије да би Арапи могли да граде две зграде на луксузном месту, усвојен је са предвиђеним роком изградње од 30 година. Што се висине инвистиције тиче, прво је најављено улагање „Игл хилса“ од три и по милијарде евра, затим 300 милиона, односно 150, јер је половина кредит који ће грађани Србије враћати, а испоставило се да Савско приобаље поклањамо за 22.000 евра, плус стотине милиона потребних да се уреди инфраструктура.

Претпостављамо да ће у случају изградње „Београда на води“ бити примењен исти или сличан модел као и у свим досадашњим пословима које је уговорио Александар Вучић. Све дугове, кредите, велике инвестиције падају на терет грађана Србије, а његови пријатељи “Арапи” постају власници хотела на Копаонику, најплодније бачке земље у Сивцу, Ер Србије

Aлeксaндaр Вучић je цeнтaр кoрупциje у Србиjи. Сви тajни угoвoри кoje пoтписуje су штeтни зa Србиjу. Њeгoв пaртиjски пaрaзит узимa нoвaц гдe стигнe. Рaстурa свe нajврeдниje рeсурсe. Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ захтева да се хитно раскину сви тајни уговори са Вучићевим “Арапима”. Позивамо Уставни суд да усвоји нашу иницијативу и Споразум о сараднји са УАЕ, који је омогућио све ово, прогласи неуставним.

ДЈБ Лесковац

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Političari su ljudi koji su izmislili politčku volju, a ta volja ruši čak i zakone, dakle ruši sve pred sobom. I pre Aleksandra Vučića je politka bila iznad zakona ali sada je vrhunac drskosti i bahatosti. Delovi Srbije gladuju kao nikad do sada i očajni su kad čuju da će se u Beograd uložiti milijarde, a da za njih niko ne mari.

  • Mislim da je vrlo važno imati precizne podatke i prvom mogućom prilikom pokrenuti sudske procese za prevaru, krađu i sve što su radili. Nisam pravnik pa ne znam kakve su mogućnosti na rasplaganju, ali hvala vam što vodite evidenciju, ako ništa drugo.
    Pozdrav, Aleksandra

  • Posto imate snage i volju da se ozbiljno pozabavite
    problemom tkz “arapskog investiranja”, mozda bi trebalo da neko strucan za tokove novca pocne da dokumentuje sta se desava. Mozda naleti na neko pranje para, a svakako cete onda imati i osnov da u naslov stavite da je nesto dokazano. Pozdrav svim mislecim ljudima.

  • Ако корупција у овом послу постоји. Вероватно су се Актери надали, да ће пре него се открије корупција и изгради “Београд на води” ВОДА ОДНЕТИ и доказе. Изгледа да су лоше планирали. Истина излази на видело, некад брзо, некад споро. Надлежни државни органи би брзо морали завршити истрагу, обавестити јавност.