Beograd Saopštenje

Dokazana korupcija u „Beogradu na vodi“

Objava Agencije za privredne registre da je arapska kompanija, sa samo 2,64 miliona dinara postala vlasnik 68 odsto „Beograda na vodi“, očigledan je dokaz korupcije u vrhu Vlade koja radi u korist jednog stranog privatnog investitora. Iskustvo nas uči da iza svih tajnih ugovora stoji lični interes i korupcija.

 

Beograd-na-vodi

 

Dovoljno je samo podsetiti da je Srbija, sa uloženih milion dinara osnivačkog kapitala, doniranom najvrednijom zemljom u Beogradu i kompletnim infrastrukturnim radovima vlasnik svega 32 odsto.

Do sada smo čuli nekoliko lažnih najava u pogledu rokova, broja kvadrata i visine strane investicije. Premijer Aleksandar Vučić je, iako nekoliko puta uhvaćen u laži, nastavio bahato da sprovodi pljačkaški plan.

Prvo smo slušali da će milion i 750 hiljada kvadrata biti izgrađeno za fantastične tri godine. Zatim nas je premijer Vučić uveravao da će biti za četiri godine, a Leks specijalis, kojim su suspendovani propisi Srbije da bi Arapi mogli da grade dve zgrade na luksuznom mestu, usvojen je sa predviđenim rokom izgradnje od 30 godina. Što se visine invisticije tiče, prvo je najavljeno ulaganje „Igl hilsa“ od tri i po milijarde evra, zatim 300 miliona, odnosno 150, jer je polovina kredit koji će građani Srbije vraćati, a ispostavilo se da Savsko priobalje poklanjamo za 22.000 evra, plus stotine miliona potrebnih da se uredi infrastruktura.

Pretpostavljamo da će u slučaju izgradnje „Beograda na vodi“ biti primenjen isti ili sličan model kao i u svim dosadašnjim poslovima koje je ugovorio Aleksandar Vučić. Sve dugove, kredite, velike investicije padaju na teret građana Srbije, a njegovi prijatelji “Arapi” postaju vlasnici hotela na Kopaoniku, najplodnije bačke zemlje u Sivcu, Er Srbije

Aleksandar Vučić je centar korupcije u Srbiji. Svi tajni ugovori koje potpisuje su štetni za Srbiju. NJegov partijski parazit uzima novac gde stigne. Rastura sve najvrednije resurse. Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zahteva da se hitno raskinu svi tajni ugovori sa Vučićevim “Arapima”. Pozivamo Ustavni sud da usvoji našu inicijativu i Sporazum o saradnji sa UAE, koji je omogućio sve ovo, proglasi neustavnim.

DJB Leskovac

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Političari su ljudi koji su izmislili politčku volju, a ta volja ruši čak i zakone, dakle ruši sve pred sobom. I pre Aleksandra Vučića je politka bila iznad zakona ali sada je vrhunac drskosti i bahatosti. Delovi Srbije gladuju kao nikad do sada i očajni su kad čuju da će se u Beograd uložiti milijarde, a da za njih niko ne mari.

  • Mislim da je vrlo važno imati precizne podatke i prvom mogućom prilikom pokrenuti sudske procese za prevaru, krađu i sve što su radili. Nisam pravnik pa ne znam kakve su mogućnosti na rasplaganju, ali hvala vam što vodite evidenciju, ako ništa drugo.
    Pozdrav, Aleksandra

  • @rodoljub u slucaju da si nepismen, pise da je Vucic lazov, hohstapler i lopuza. On i ovi njegovi sugavi psi od mi nistara. A ako si pismen i postavljas takvo pitanje onda si glup i nenormalam pa idi i leci se.

  • Posto imate snage i volju da se ozbiljno pozabavite
    problemom tkz “arapskog investiranja”, mozda bi trebalo da neko strucan za tokove novca pocne da dokumentuje sta se desava. Mozda naleti na neko pranje para, a svakako cete onda imati i osnov da u naslov stavite da je nesto dokazano. Pozdrav svim mislecim ljudima.

  • Ako korupcija u ovom poslu postoji. Verovatno su se Akteri nadali, da će pre nego se otkrije korupcija i izgradi “Beograd na vodi” VODA ODNETI i dokaze. Izgleda da su loše planirali. Istina izlazi na videlo, nekad brzo, nekad sporo. Nadležni državni organi bi brzo morali završiti istragu, obavestiti javnost.

  • Na žalost Gorane, sve ovo što piše u saopštenju je istina. Na žalost.
    Mi smo pristojni ljudi. Vučić jeste centar korupcije u državi. Vučić završava potpunu rasprodaju. Na žalost. A voleli bismo da nije istina.