Poljoprivreda Saopštenje

Ministarstvo poljoprivrede sprečilo raspravu na javnoj raspravi

Zoran Nikolić, koordinator pokreta “Dosta je bilo-Saša Radulović” za Vojvodinu, danas je brutalno onemogućen da slobodno govori na javnoj raspravi o Nacrtu izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu. Oštro protestujemo protiv Ministarstva poljoprivrede koje je zabranilo slobodno iznošenje kritike. Upozoravamo da će izmene zakona koje Ministarstvo priprema omogućiti pljačku najplodnijeg vojvođanskog poljoprivrednog zemljišta i uništavanje porodičnih poljoprivrednih gazdinstava.

 

Javna rasprava

 

Javna rasprava o novim zakonskim rešenjima zaključena je današnjim skupom u Skupštini Novog Sada, koje je organizovalo Ministarstvo poljoprivrede. Sprečavanjem našeg predstavnika da iznese argumente protiv katastrofalnih zakonskih rešenja pokazuje koliko je čvrsto vlada Aleksandra Vučića odlučila da omogući koruptivne dogovore sa velikim stranim korporacijama i rasprodaju vojvođanske zemlje.

Zoran Nikolić se prijavio na vreme za učešće u javnoj raspravi, kao 12-ti po redu, ali mu je onemogućeno da izađe za govornicu i obrati se skupu zvanično. Ovo je posebno loše jer je današnjom raspravom u Novom Sadu završen zvanični deo davanja primedbi na zakonska rešenja.

Pokret “Dosta je bilo-Saša Radulović” još jednom upozorava da se ovim zakonom omogućava Vladi da u direktnoj pogodbi sa stranim investitorima, tajnim ugovorima, daje 30 odsto poljoprivredng zemljišta velikim stranim korporacijama na 30 godina. Time se uništavaju domaća gazdinstva koja bi, uz iste uslove koji se nude strancima, mogla da budu nosilac razvoja. Ova politika Aleksandra Vučića je nastavak pogubne ekonomske politike Mlađana Dinkića koja je uništila domaću privredu i pretvara Srbiju u zemlju jeftine radne snage.

Oznake

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Vojvodina je prioritet u ovom trenutku i ovaj Zakon. Svi kapaciteti bi morali biti koncetrisani da se ovo spreči

  • Moram upotrebiti jedini mogući korektan govor u ovoj zemlji: Majku im jebem veleizdajničku.
    Saši, moderatoru i svim posetiocima ovog sajta /tu ne dolaze vučićevi botovi/ se izvinjavam.

  • Ova vlada svuda ima lose rezultate ali u poljoprivredi su KATASTROFALNI. Po mome vidjenju poljoprivrednici ce ih svrgnuti sa vlasti. Inteligencija je mekana, penzioneri slabasni, bolesni i nemocni ali poljoprivrednici su se pokazali istrajni u proslosti.

  • Mislim da bi bilo dobra da za rasprave pripremite više učesnika sa istom temom,izaberite neke manje poznate .dovedite fotoreportere da snime ako govornike budu spečavali da govore. Tajna borba uvek daje bolje rezultate. Pametniji ste od “njih” LjP