Ауторски текст Војводина Медији

Цензура иступања на јавним скуповима

Уставно право сваког грађанина Србије је слобода говора.

Како се ово право ускраћује имамо могућност да видимо на сваком кораку, а озбиљан инцидент догодио се током завршне јавне расправе о Нацрту закона о пољопривредном земљишту, одржане јуче у Скупштини града Новог Сада. За говорницом није било места за представника покрета “Доста је било- Саша Радуловић”, иако смо се уредно пријавили и били уписани на списак говорника.
Након излагања представника Министарства пољопривреде, дата је реч осталим учесницима. Смењивали су се представници асоцијација пољопривредника и индивидуални пољопривредни произвођачи, представници великих пољопривредних компанија, а тон незадовољства је доминирао кроз реченице сваког од њих. Једино се ниво незадовољства разликовао.

Ne damo zemlju

Наша је намера била да, у складу са политиком покрета “Доста је било- Саша радуловић”, подржимо домаћа пољопривредна газдинства у напору да државну земљу наставе да обрађују, као и до сада, и спречавању одласка најбољих војвођанских ораница у руке страних, великих и моћних. Желимо да државну земљу обрађују наше породице. Сматрамо да домаће пољопривредно газдинство треба да буде носилац развоја пољопривреде у Србији.

Своје ставове нисмо имали прилике да искажемо. Није поштован редослед пријављених за реч и истиснути смо из дискусије. Координатор покрета “Доста је било- Саша Радуловић” за Војводину Зоран Николић гласно је изразио незадовољство пред сам крај скупа, увидевши да ће му учешће бити ускраћено.
Медијска блокада, којој је покрет перманентно изложен, проширила са и на блокаду иступања на јавним скуповима. Ово је најгрубље рушење демократских вредности друштва и људских права.

Чињеница је да странкама на власти смета појава покрета који грађани сами финансирају и који ће једино грађанима, а не тајкунима, полагати рачуне.
Решени смо да се изборимо за свој простор у јавности организовањем трибина и јавних акција.

Сигурни смо да ћемо успети да грађанима приближимо чињеницу да постоји политичка опција која се бори за интересе наших људи и породица.

Зоран Николић, координатор покрета „Доста је било-Саша Радуловић“ за Војводину
Светлана Козић, координаторка покрета „Доста је било – Саша Радуловић“ за Севернобанатски округ

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар