Политика

Саша Радуловић за Данас: Премијеру опада популарност


Лидер покрета Доста је било за Данас
Саша Радуловић: Премијеру опада популарност

 

Београд – Очигледно је да Александар Вучић жели покрајинске и локалне изборе што пре. Наравно и републичке, али за то још увек баш нема ни један једини објективан разлог који би могао да понуди грађанима. Ако распише и републичке изборе, то је сигуран знак да га је ухватила паника. Грађани ће то препознати и он то зна, каже за Данас лидер покрета Доста је било, одговарајући на питање да ли је реално расписивање ванредних парламентарних избора с обзиром на снагу Вучићеве СНС у парламенту.

 


– Популарност му се полако круни, расте број неопредељених и апстинената, већина грађана мисли да земља иде у погрешном правцу, да је премијер неспособан и да се економска ситуација за њих неће променити. Због тога се и наручују намештена истраживања јавног мњења како би се обешрабрили грађани, навели да помисле да са нашим народом нешто није у реду и да би отерао све људе који виде шта се дешава у апстиненцију. Више од пола бирачког тела у свим анкетама, па и оним намештеним, каже да нема за кога да гласа. То значи да је подршка Александру Вучићу пала на неких 22 одсто, сматра Радуловић.

Он истиче да премијер нема решења за проблеме у друштво. “Осим наравно, “бриљантних” метода извлачења јавног новца за своје личне и страначке џепове, партијског запошљавања до сада невиђених размера, непревазиђено неспособних и полуписмених кадрова, пријатеља и кумова, наставка погубне Динкићеве политике субвенционисања и претварања Србије у земљу јефтине радне снаге, економске контроле медија и медијског мрака и распродаје државне имовине”, додаје Радуловић.

Као пример недостатка решења, он наводи да је премијер након противуставног смањења пензија за 22 и 25 одсто, за крај године најавио повећање пензија за један до два одсто. “У међувремену је повећао цену струје за 12,5 одсто што је више него довољно и да пензионери сами себи плате то повећање. Најгоре ће проћи наравно најсиромашнији. Њима ће се пензије повећати за између 150 и 300 динара, док ће им рачун за струју већ од августа бити већи за 400 динара месечно. То је Вучићева “Фекетић” економска политика”, истиче Радуловић.

Он најављује да покрет Доста је било већ од данас улази у кампању, која између осталог, треба да спречи да Србија постане земља јефтине радне снаге.

“Циљ и смисао свих Вучићевих одлука и потеза, од почетка његове владавине до данас, јесте што дуже одржање на власти, повећање његове моћи и богатства, као и заштита пословних интереса његове породице, кумова, пријатеља, финансијера и странке. Како је планирао ово мизерно “повећање” пензија за крај године, може се очекивати да ће учинити све, без обзира да ли ће тиме прекршити изборне законе и Устав, да до избора и дође крајем године, како би изашло што мање људи на изборе и како би могао да по ко зна који пут обмане грађане да помисле да се ситуација поправља”, сматра Радуловић.

Аутор: Ј.Л.
Повезани текстови:
18.август 2015. Данас: Вучић озбиљно размишља о свеопштим изборима

 

Peticija ONLINE Ćir

Ознаке
Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Znači spremamo se na jos jedne izbore, dokle vise. Vučiću nikada dosta treniranja naroda. Dajte nam malo zdravog razuma u ovom rasulu i propasti. Puna podrška za pokret, za vaše konkretne informacije i konkretne akcije.

 • Postovani,

  Trudim se da pratim Vase izjave. Moram priznati da sam sa mnogim saglasan, ali kao i obicno tu postoji mali problem.
  Iako mi Toni Bler nije drag, nesto je pokusao da nauci ovu politicku elitu a to je da definisu nekoliko ciljeva i stalno objavljuju dokle se stiglo i ima li problema koje treba sto pre resavati. Ukidanje necega nije cilj sam po sebi nego samo deo resenja nekog viseg cilja koji trenutno ne prepoznajem.

  Ono sto mi nedostaje u Vasim izlaganjima je lista ( konacna i ne prevelika ) ciljeva koje zelite da postignete, za koji period, na koji nacin, sa kojim ljudima. Kada bih imao te informacije onda bih bio Vas vatreni zagovornik, jer bi znao za sta se borim, ovako ne vidim preveliku razliku, pljuvanje, etiketiranje, poluistine i slicno ( licno se gadim ovakve politicke kampanje, negativna je, mnogo bih vise voleo da ucestvujem u pozitivnoj realnoj politickoj kampanji ).

  Potrudite se malo pa cemo Vam pomoci da idete i dalje i brze, do tada ste samo jedni od njih, a posto nemate politicki uticaj, bice kako su seljaci odgovorili Vuku Draskovicu kada ce glasati za njega :”Kada budes na vlasti mi cemo glasati za tebe !!!”

  Pozdrav i slobodno mi saljite na dati mail, pozitivne materijale sa ciljevima, politikom, zadacima, predvidjanjima i sl. Pljuvanje i etiketiranje ne morate slati.

 • Vratio se na sajt i pregledao sve stranice, mozete moj tekst izbaciti i ne objavljivati, a svakako cu pokusati da vas nadjem negde u blizini mesta stanovanja. Pokusacu da pomognem.

  Pozdrav

 • vIDEĆE ODGOVOR NA LOKALNIM IZBORIMA U NIŠU GDE ĆE DA PUKNU KAO TIKVA. NAROD BEZ PERSPEKTIVE,PLATE,PENZIJE DOLE. pOREZI STRUJA I VODA GORE nAROD BEZ IKAKVE PERSPEKTIVE.VIZIJE. u BENETONU,JURI I DR. FIRMAMA ZA KOJE JE DRŽAVA DALA PARE (SUBVENCIJE9 RADE LJUDI ZA 23-25 HILJADE A POTROŠAČKA KORPA 65 HILJADE. KO MOŽE NEK POREŽIVI.

 • Zasad vam najvise zameraju netransparentnost i autokratiju u pokretu. Gospodin Radulovic mora da nauci da pusti uzde i daje sansu kreativnim ljudima da ispolje inicijativu, ideju i kritiku, inace nece privuci obrazovane i mislece ljude. Trenutno je Radulovic poznat kao posten ali los menadzer. To treba da se menja ako zelite prave ljude oko sebe. Dosta je bilo neprikosnovenih vodja. Imate moj glas i samo jednu sansu. Zelim vam uspeh na izborima.