Безбедност Саопштењe

Напад на Нинића је напад на борбу против корупције

Истакнути борац против корупције, сарадник Савета за борбу против корупције и сарадник Саше Радуловића у Министарству привреде, Иван Нинић брутално је претучен металним штанглама синоћ око 23.30. Напад на Нинића изведен је мучки, испред улаза у зграду у којој станује, на Карабурми. У већ познатој сценографији застрашивања и претњи, нападачи су били у црним тренеркама и црним качкетима.

Покрет “Доста је било-Саша Радуловић” захтева oд полиције и тужилаштва да се нападачи хитно ухапсе, открију налогодавци овог напада и сви приведу правди . Не сумњамо да иза напада стоје моћни и утицајни појединци блиски врху власти.

ivan_ninic

Нинић је био укључен у тим за надзор и унутрашњу контролу, који је у септембру 2013. године организовао тадашњи министар привреде Саша Радуловић. Кад је Александар Вучић чуо за ово, позвао је Сашу Радуловића, најпогрднијим речима се изразио о Нинићу и изнео низ неистина о њему. Саша Радуловић није подлегао притиску и задржао је Нинића у тиму. Резултат рада тог тима је велики број покренутих поступака надзора у Агенцији за приватизацију и 15 кривичних пријава, укључујући и пријаве у предмету Вршачки виногради, у којој се помињу и брат Александра Вучића и брат Синише Малог. Такође и пријава против Синише Малог и директорке Фонда за развој за злоупотребе у вези са кредитима Фонда за развој, као и пријава против челника СИЕПА и Млађана Динкића, за злоупотребе приликом доделе разних субвенција у министарству Млађана Динкића, као што је арчење новца на Старој Планини.

Оно што је почело урлањем ППВ-а преко мобилног телефона, завршило се Нинићевим пребијањем металним штанглама.

Нинић, који је познат и као најмлађи и један од првих “звиждача у пиштаљку” код нас, написао је око 300 ауторских текстова који разоткривају пљачку државне имовине, сукоб интереса, урушавање независних институција у Србији, удруживање моћника и тајкуна зарад непримереног утицаја и личног богаћења. Радио је на извештајима Савета за борбу против корупције. Његов допринос извештају Савета о финансијској контроли медија у Србији посебно је значајан за борбу против корупције.

Покрет “Доста је било-Саша Радуловић” даје пуну подршку Нинићевом раду. Десет удараца у пределу леђа и ногу и два у главу, мучки, у сачекуши, не може да заустави аргументе у кривичним пријавама.

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • A sada ce Vucic da dize prasinu, “trazeci” da se hitno uhapse i privedu pravdi pocinioci.
  Ja sebi ne umem da objasnim da li je zapad gluv, slep, maliciozan ili bezobrazan, kada mu (Vucucu)pruzaju podrsku.Ne vevujem da nisu svesni situacije u ovoj napacenoj zemlji.Ili jos nije obavio sve “radove”?

  • Није обавио оно што “они” очекују. Треба да се прогласи и ПРИЗНА “репубљик Косова” после тога нема НИГДЕ Вучка, одрадиће им оно што нико није хте. Да ли смо ми имали други избор, после катастрофално наопаке политике од 1945 наовамо, није битно, важно да су нашлу неког ко би то одрадио. Верујем да није за џабе. Несрећа то “за џабе” је могло М Н О Г О боље да се наплати, није лепо да причам о трговини са територијом Србије, само имам утисак да нисмо ни могли боље да прођемо. За разлику од наших политичких дилетаната, шиптарски политичари ЗНАЈУ шта хоће и то ће, нажалост, остварити!

  • >>Ja sebi ne umem da objasnim da li je zapad gluv, slep, maliciozan ili bezobrazan, kada mu (Vucucu)pruzaju podrsku….<<
   – Zapadu odgovara **svako** ko dosledno sprovodi njihovu politiku u Srbiji odn. radi protiv interesa gradjana i drzave Srbije.
   Vrati malo film unazad…i S Milosevica su tapsali po ramenu sve dok je radio po diktatu SAD i EU a protiv interesa srpskog
   naroda ne samo ovde u Srbiji nego i sire. A kad im je SM zavrsio posao, i oni su zavrsili s njim…kako, poznato je.

  • Kakav bre zapad, njima je u interesu da Srbija nestane sa lica zemlje, Vucic je obicna marioneta u njihovim rukama dok slusa sto mu se naredi, unistii proda sve sto jos funkcionise i ima neku vrednost u ovoj drzavi. Interes Srbije nije fasisticka tvorevina kao sto je EU i Nato. A ovim politicarima koji su vec decenijama u Skupstini treba dekretom zabraniti da se bave politikom, oduzeti im svu imovinu i proterati iz ove zemlje zajedno sa tajkunima da ne zagadjuju ovu zemlju.

 • I kako posle ovakvih stvari naterati ljude na aktivno uključivanje pokret? Ovde su i goli životi u opasnosti. Još samo fali da krenu da zastrašuju metodama a la stambolić i onda smo ga ugasili, jer zapad trlja ruke zbog vučića jer im je dobar sluga. Preživesmo miloševića, ’99., ali ovakvo zlo…
  I to će proći ali koja će cena biti ko to zna!?

  • Potpuno ste u pravu Vucic odradjuje sve za sotone sa zapada.Srbija nikada nije imala iskrene prijatelje niti podrsku na zapadu. Valjali smo samo dok smo ginuli za njih. Iskompleksirani narodi u drzavicama oko nase nemaju istoriju i zato ih “napuckavaju” protiv nas. Olos na vlasti prodace sva javna dobra i resurse. Plan sa “azilantima” je dodatak svim ostalim podvalama a krajnji cilj je zavrsiti sa Sbijom i Srbima zauvek

 • Нинића сам први пут примјетио у предизборној кампањи за изборе 2012. Гледао сам га на ТВ неколико пута као функционера Српске Радикалне Странке. Потом сам га тек недавно поново видио на Јутубу као госта у једној епизоди емисије Револуција. Нисам знао да је новинар, а то да је, у међувремену, постао и сарадник Саше Радуловића ми је тек била непознаница.
  У Србији је мало правог истраживачког новинарства и обично су овакви напади само потврда да радиш праву ствар. Пуна подршка Нинићу.

 • Tesko je opisati jednom recju se nezakonite radnje, ali nece dugo. Jer korupcija nikada nije cvetala bolje, kaosto sad.Naosnovu obecanja svatilismo dace se konacno obracunati sa korupcijom i iskoreniti nazalost od toga nema nista i nemojtese ni nadati. Analizarjte samo slucaj MISKOVICA kogasu pustili da i dalje obavi svoje poslove, kaosto je objavljen u novinama, prodaje svoje imovine. Postavlja se pitanje gdeje pravna drzava. ZASto nisu mu imovinu blokirali dok se pokrenuta krivicna prijava ne okonca.Dasmo pravna drzava i kodnas bi trebalo kao u KINI suditi im. A li doce vreme kao 1946 zbog siromastva i enormnog obogacenja bice im imovina oduzeta i podeljeNA.

 • @goldina — >>Ja sebi ne umem da objasnim da li je zapad gluv, slep, maliciozan ili bezobrazan, kada mu (Vucucu)pruzaju podrsku. <<
  ————
  Zapadu je svejedno kako se zove onaj ko im ispunjava zelje-sve dok im ispunjava zelje. Priseti se, SAD i EU su podrzavale i S Milosevica
  sve dok je radio protiv interesa srpskog naroda i Srbije. Shvatio je sta je uradio tek kad je u Rambujeu sateran u cosak od strane onih koji
  su ga "podrzavali" a tada je bilo kasno da se bilo sta ispravi…a kako je zavrsio, poznato je.