Bezbednost Saopštenje

Napad na Ninića je napad na borbu protiv korupcije

Istaknuti borac protiv korupcije, saradnik Saveta za borbu protiv korupcije i saradnik Saše Radulovića u Ministarstvu privrede, Ivan Ninić brutalno je pretučen metalnim štanglama sinoć oko 23.30. Napad na Ninića izveden je mučki, ispred ulaza u zgradu u kojoj stanuje, na Karaburmi. U već poznatoj scenografiji zastrašivanja i pretnji, napadači su bili u crnim trenerkama i crnim kačketima.

Pokret “Dosta je bilo-Saša Radulović” zahteva od policije i tužilaštva da se napadači hitno uhapse, otkriju nalogodavci ovog napada i svi privedu pravdi . Ne sumnjamo da iza napada stoje moćni i uticajni pojedinci bliski vrhu vlasti.

ivan_ninic

Ninić je bio uključen u tim za nadzor i unutrašnju kontrolu, koji je u septembru 2013. godine organizovao tadašnji ministar privrede Saša Radulović. Kad je Aleksandar Vučić čuo za ovo, pozvao je Sašu Radulovića, najpogrdnijim rečima se izrazio o Niniću i izneo niz neistina o njemu. Saša Radulović nije podlegao pritisku i zadržao je Ninića u timu. Rezultat rada tog tima je veliki broj pokrenutih postupaka nadzora u Agenciji za privatizaciju i 15 krivičnih prijava, uključujući i prijave u predmetu Vršački vinogradi, u kojoj se pominju i brat Aleksandra Vučića i brat Siniše Malog. Takođe i prijava protiv Siniše Malog i direktorke Fonda za razvoj za zloupotrebe u vezi sa kreditima Fonda za razvoj, kao i prijava protiv čelnika SIEPA i Mlađana Dinkića, za zloupotrebe prilikom dodele raznih subvencija u ministarstvu Mlađana Dinkića, kao što je arčenje novca na Staroj Planini.

Ono što je počelo urlanjem PPV-a preko mobilnog telefona, završilo se Ninićevim prebijanjem metalnim štanglama.

Ninić, koji je poznat i kao najmlađi i jedan od prvih “zviždača u pištaljku” kod nas, napisao je oko 300 autorskih tekstova koji razotkrivaju pljačku državne imovine, sukob interesa, urušavanje nezavisnih institucija u Srbiji, udruživanje moćnika i tajkuna zarad neprimerenog uticaja i ličnog bogaćenja. Radio je na izveštajima Saveta za borbu protiv korupcije. Njegov doprinos izveštaju Saveta o finansijskoj kontroli medija u Srbiji posebno je značajan za borbu protiv korupcije.

Pokret “Dosta je bilo-Saša Radulović” daje punu podršku Ninićevom radu. Deset udaraca u predelu leđa i nogu i dva u glavu, mučki, u sačekuši, ne može da zaustavi argumente u krivičnim prijavama.

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • A sada ce Vucic da dize prasinu, “trazeci” da se hitno uhapse i privedu pravdi pocinioci.
    Ja sebi ne umem da objasnim da li je zapad gluv, slep, maliciozan ili bezobrazan, kada mu (Vucucu)pruzaju podrsku.Ne vevujem da nisu svesni situacije u ovoj napacenoj zemlji.Ili jos nije obavio sve “radove”?

    • Nije obavio ono što “oni” očekuju. Treba da se proglasi i PRIZNA “republjik Kosova” posle toga nema NIGDE Vučka, odradiće im ono što niko nije hte. Da li smo mi imali drugi izbor, posle katastrofalno naopake politike od 1945 naovamo, nije bitno, važno da su našlu nekog ko bi to odradio. Verujem da nije za džabe. Nesreća to “za džabe” je moglo M N O G O bolje da se naplati, nije lepo da pričam o trgovini sa teritorijom Srbije, samo imam utisak da nismo ni mogli bolje da prođemo. Za razliku od naših političkih diletanata, šiptarski političari ZNAJU šta hoće i to će, nažalost, ostvariti!

    • >>Ja sebi ne umem da objasnim da li je zapad gluv, slep, maliciozan ili bezobrazan, kada mu (Vucucu)pruzaju podrsku….<<
      – Zapadu odgovara **svako** ko dosledno sprovodi njihovu politiku u Srbiji odn. radi protiv interesa gradjana i drzave Srbije.
      Vrati malo film unazad…i S Milosevica su tapsali po ramenu sve dok je radio po diktatu SAD i EU a protiv interesa srpskog
      naroda ne samo ovde u Srbiji nego i sire. A kad im je SM zavrsio posao, i oni su zavrsili s njim…kako, poznato je.

    • Kakav bre zapad, njima je u interesu da Srbija nestane sa lica zemlje, Vucic je obicna marioneta u njihovim rukama dok slusa sto mu se naredi, unistii proda sve sto jos funkcionise i ima neku vrednost u ovoj drzavi. Interes Srbije nije fasisticka tvorevina kao sto je EU i Nato. A ovim politicarima koji su vec decenijama u Skupstini treba dekretom zabraniti da se bave politikom, oduzeti im svu imovinu i proterati iz ove zemlje zajedno sa tajkunima da ne zagadjuju ovu zemlju.

  • I kako posle ovakvih stvari naterati ljude na aktivno uključivanje pokret? Ovde su i goli životi u opasnosti. Još samo fali da krenu da zastrašuju metodama a la stambolić i onda smo ga ugasili, jer zapad trlja ruke zbog vučića jer im je dobar sluga. Preživesmo miloševića, ’99., ali ovakvo zlo…
    I to će proći ali koja će cena biti ko to zna!?

    • Potpuno ste u pravu Vucic odradjuje sve za sotone sa zapada.Srbija nikada nije imala iskrene prijatelje niti podrsku na zapadu. Valjali smo samo dok smo ginuli za njih. Iskompleksirani narodi u drzavicama oko nase nemaju istoriju i zato ih “napuckavaju” protiv nas. Olos na vlasti prodace sva javna dobra i resurse. Plan sa “azilantima” je dodatak svim ostalim podvalama a krajnji cilj je zavrsiti sa Sbijom i Srbima zauvek

  • Ninića sam prvi put primjetio u predizbornoj kampanji za izbore 2012. Gledao sam ga na TV nekoliko puta kao funkcionera Srpske Radikalne Stranke. Potom sam ga tek nedavno ponovo vidio na Jutubu kao gosta u jednoj epizodi emisije Revolucija. Nisam znao da je novinar, a to da je, u međuvremenu, postao i saradnik Saše Radulovića mi je tek bila nepoznanica.
    U Srbiji je malo pravog istraživačkog novinarstva i obično su ovakvi napadi samo potvrda da radiš pravu stvar. Puna podrška Niniću.

  • Tesko je opisati jednom recju se nezakonite radnje, ali nece dugo. Jer korupcija nikada nije cvetala bolje, kaosto sad.Naosnovu obecanja svatilismo dace se konacno obracunati sa korupcijom i iskoreniti nazalost od toga nema nista i nemojtese ni nadati. Analizarjte samo slucaj MISKOVICA kogasu pustili da i dalje obavi svoje poslove, kaosto je objavljen u novinama, prodaje svoje imovine. Postavlja se pitanje gdeje pravna drzava. ZASto nisu mu imovinu blokirali dok se pokrenuta krivicna prijava ne okonca.Dasmo pravna drzava i kodnas bi trebalo kao u KINI suditi im. A li doce vreme kao 1946 zbog siromastva i enormnog obogacenja bice im imovina oduzeta i podeljeNA.

  • @goldina — >>Ja sebi ne umem da objasnim da li je zapad gluv, slep, maliciozan ili bezobrazan, kada mu (Vucucu)pruzaju podrsku. <<
    ————
    Zapadu je svejedno kako se zove onaj ko im ispunjava zelje-sve dok im ispunjava zelje. Priseti se, SAD i EU su podrzavale i S Milosevica
    sve dok je radio protiv interesa srpskog naroda i Srbije. Shvatio je sta je uradio tek kad je u Rambujeu sateran u cosak od strane onih koji
    su ga "podrzavali" a tada je bilo kasno da se bilo sta ispravi…a kako je zavrsio, poznato je.