Војводина Најава

"Последњи воз" у Сонти и Апатину

У суботу, 29. августа 2015. године, “Последњи воз” пролази кроз Сонту и Апатин.

Добошар ће у Сонти објавити вест да почиње потписивање петиције против давања пољопривредног земљишта крупном капиталу, против поклањања грађевинског земљишта тајкунима, против продаје Телекома стратешком инвеститору и против продаје инфраструктуре и природних ресурса. Можете нас подржати у овим напорима својим потписом у периоду од 09.20 до 12.00 сати на нашем штанду на пијаци.

 

Akcija

 

Од 18.00 до 21.00 сат “Последњи воз” ће бити у Апатину, испред продавнице “Maxi”.

С нама ће бити и лидер покрета “Доста је било” Саша Радуловић.


 

Доста је било

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

 • Da li imate odbornika u Apatinu i koliko ukupno odbornika imate u svim lokalnim skupstinama u Srbiji (bilo ih je sedam marta 2015.)? Bilo bi dobro izdati i zvanicno saopstenje na glavnom sajtu da je otvorena kancelarija u Apatinu. Bilo je obavestenje o tome na fejsbuk stranici lokalnog ogranka jos 27. juna, a onda se na web adresi Radio Apatina pojavilo obavestenje da je pocela sa radom 31. avgusta?!

  Takodje bi bilo dobro staviti i adresu kancelarije na kontakt stranici i napisati datume za sve kancelarije kao i za odbore (cak i tamo gde nema kancelarija) kada su zvanicno poceli sa radom (kako bi se videlo da je vecina pocela posle parlamentarnih izbora 2014.). To je posebno vazno zbog apstinenata koji misle da Pokret prakticno postoji samo u Beogradu i Vojvodini i kolebaju se da daju glas jer nisu sigurni da moze da se dobaci do cenzusa na parlamentarnim izborima (sta ako budu raspisani opsti izbori a vremena za kampanju u ostalim delovima Srbije je sve manje?). Trebalo bi umesto na kontakt stranici podatke o okruzima staviti na prominentnije mesto, recimo na glavnoj stranici staviti interaktivnu mapu Srbije podeljenu na okruge (bela pozadina sa narandzastim administrativnim linijama) i tu imati fejsbuk linkove za sve ogranke.

  Jos neka zapazanja. 27.11.2014. Blic je objavio istrazivanje agencije Ipsos i cak i oni su vam davali 3%. Vec sutradan pojavilo se “blato” na Teleprompteru (po sistemu “svi su isti”). “Blato” su preneli i portali koje citaju uglavnom neopredeljeni potencijalni glasaci:

  http://www.vaseljenska.com/vesti/prava-istina-o-sasi-radulovicu-pokretu-dosta-je-bilo/
  http://snaganaroda.rs/raduloviceva-sarena-laza-prava-istina-o-sasi-radulovicu-pokretu-dosta-je-bilo/
  http://www.dragas.biz/sasa-radulovic/

  Tuzbu protiv Telepromptera (i Kurira) ste podneli posle vise od pola godine, ali misljenja sam i da bi trebalo direktno se obratiti svima koji su preneli i traziti da objave demanti. Da, demanti nikad nema isti odjek kao prva vest, ali tesko da moze da steti (setite se i kako Djindjic nikad nista nije demantovao i koliko mu je opala podrska pred atentat).

  Mnoge gradjane odbija i to sto misle da se Pokret zalaze za (neo)liberalni kapitalizam (ako je to do skoro mislio Marko Somborac, sta tek ocekivati od “obicnih” gradjana?). Tu je i tekst Djordja Vukadinovica u Politici gde pominje “Radulovicev (neo)liberalizam” sto bi takodje trebalo demantovati.

  http://www.politika.rs/pogledi/DJordje-Vukadinovic/Teske-reci.sr.html

  Stetu je naneo i tekst u Danasu o 200 evra “svim buducim penzionerima”, tako da i danas ima onih koji misle da je to program Pokreta iako je brzo objavljen demanti. Ne bi bilo lose da se u svakom obracanju jasno i koncizno naglasi razlika izmedju “normalnih” i “socijalnih” penzija. Takodje, uvek prvo treba jasno napomenuti da ce otpusteni “paraziti” dobiti socijalnu pomoc (pod uslovom da zadovoljavaju kriterijume) jer pitanje je da li prosecni gradjani razumeju sta je Sasa hteo da kaze kada pominje “deluks socijalnu pomoc” i misle kako ce otpusteni ostati bez icega. I mislim da kada prica o otpustanju prvo treba pomenuti sistematizaciju i to recimo porediti sa nekom atletskom disciplinom gde treba da se ispuni odredjena norma (kao sta bi bilo da u trci pobedi onaj ko pretrci 100 metara za 20 sekundi, a izvisi onaj kome je trebalo samo 10 da pretrci istu distancu), a tek onda pomenuti kako je prilicno siguran da ce vecina tih koji ce sami ispadati jer nece uspeti da predje normu partijski zaposlena.

  Izvinjavam se zbog duzine komentara, ali sto bi rekao Lane Gutovic – “Ne znam zasto sam vam ovo napisao, ali u svakom slucaju ne moze da skodi, a cim ne skodi , znaci da koristi.”