Београд Људска права Саопштењe

Мали “удавио” Београд и слободу изражавања

Хапшењем и привођењем брода са жутом патком и натписом “Не давимо Београд”, који је био уредно пријављен за учешће на београдској манифестацији Карневал бродова, била би само још једна од смешних и бесмислених вести из дебеле антологије глупости и бахатости напредњачке власти да не указује на много трагичнију ствар – Београд се претвара у феудални град којим господаре Александар Вучић, његов пулен Синиша Мали и интереси његових такозваних “арапских” пријатеља.

Покрет “Доста је било-Саша Радуловић” оштро осуђује потез градских власти да јуче са Карневала бродова удаљи овај симпатичан брод невладиних активиста, чије супротстављање бахатој власти напредњака подржавамо од свег срца. Овај потез власти је удар на слободу изражавања и негирање основних демократских принципа јавног изражавања става. Упозоравамо да је у овом инициденту злоупотребљена полиција зарад интереса мале групе људи на власти..

patka
Извор: Не давимо Београд

Уверени смо да грађани виде куда води власт напредњака у Београду. Нико ко је толико “ослобођен” сваког смисла за хумор, глув за интересе Београђана и довољно бахат да прекрши сва правила демократског понашања не може дуго опстати на власти. Београд је увек био толерантан и космополитски град ма колико тоталитаристи разних боја од црвене до црне покушавали да то промене.


 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар