Beograd Ljudska prava Saopštenje

Mali “udavio” Beograd i slobodu izražavanja

Hapšenjem i privođenjem broda sa žutom patkom i natpisom “Ne davimo Beograd”, koji je bio uredno prijavljen za učešće na beogradskoj manifestaciji Karneval brodova, bila bi samo još jedna od smešnih i besmislenih vesti iz debele antologije gluposti i bahatosti naprednjačke vlasti da ne ukazuje na mnogo tragičniju stvar – Beograd se pretvara u feudalni grad kojim gospodare Aleksandar Vučić, njegov pulen Siniša Mali i interesi njegovih takozvanih “arapskih” prijatelja.

Pokret “Dosta je bilo-Saša Radulović” oštro osuđuje potez gradskih vlasti da juče sa Karnevala brodova udalji ovaj simpatičan brod nevladinih aktivista, čije suprotstavljanje bahatoj vlasti naprednjaka podržavamo od sveg srca. Ovaj potez vlasti je udar na slobodu izražavanja i negiranje osnovnih demokratskih principa javnog izražavanja stava. Upozoravamo da je u ovom inicidentu zloupotrebljena policija zarad interesa male grupe ljudi na vlasti..

patka
Izvor: Ne davimo Beograd

Uvereni smo da građani vide kuda vodi vlast naprednjaka u Beogradu. Niko ko je toliko “oslobođen” svakog smisla za humor, gluv za interese Beograđana i dovoljno bahat da prekrši sva pravila demokratskog ponašanja ne može dugo opstati na vlasti. Beograd je uvek bio tolerantan i kosmopolitski grad ma koliko totalitaristi raznih boja od crvene do crne pokušavali da to promene.


 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Zlo koje je snaslo narod dolaskom Vucicai njegove bratije i kamarile sa sve preletacima i lopuzama najvece je od drugog svetskog rata do sad

  • Docice momenat kad ce i gospodar sjahaiti. Mislim da sansa koja se tad ukaze ne bi smela da se propusti. Samo strpljivo i civilizovano.
    Puna podrska pokretu!

  • Bas me briga i za Malog i Velikog. Na Dunavu i Savi sam pola veka i ovde nema mesta politici. Ne kapiram sta im je trebalo da na ovoj manifestaciji demonstriraju svoja politicka uverenja. Postoje mesta za to. Ostavite reke nama koji znamo da uzivamo u njima i ne kvarite nam ugodjaj. I Mali i svi ostali ce proci, ali reka ce i dalje teci. Ne zagadjujte je politikom.

  • tiha voda breg roni,a njima ce ova BEOGRADSKA doci i preko glave,ako ne pre ono bar na sledecim izborima!Pozdrav svima iz Zemuna!