Bezbednost Saopštenje

Vučić, Dačić i kriminalci marionete tajnih službi

Novi dokazi o bliskim vezama vrha vlasti sa kriminalcima i narko bosovima ne smeju biti ponovo iskorišćeni za unutrašnje političko pregrupisavanje i novu podelu plena, vlasti i moći, kao što se do sada uvek događalo. Snimci susreta jednog visokog političara sa narko bosom ne diskredituju samo njega, nego pokazuju da je cela vlast korumpirana i u dosluhu sa kriminalom. Pokret “Dosta je bilo-Saša Radulović” zahteva da tužilaštvo hitno ispita veze politike i kriminala, u svetlu novih dokaza. Sve dok se to ne dogodi imaćemo političare koji su samo produžena ruka kriminalaca i marionete tajnih službi, koje ih ucenjuju inkriminišućim dokazima.

czech-puppets-1515533

Jan Van den Meerssche/Freeimages.com

Afera “Banana”, odnosno dokazi da je potpredsednik Vlade i šef srpske diplomatije Ivica Dačić u bliskim vezama sa kriminalcem, osuđenim na 11 godina zatvora za šverc kokaina, poznati su javnosti već nekoliko godina, a ipak to nije sprečilo Aleksandra Vučića da deli vlast sa njim. Isto kao što je afera “Kofer” izgleda Dačiću bila preporuka da ga Tadić postavi za ministra policije. Da li to ukazuje da su i Vučić i Dačić u istim vezama sa kriminalom, ili da kriminalci preko njih dvojice i njihovih drugara iz vlasti vuku glavne poluge u državi, ili da Vučić vlada tako što sličnim dokazima ucenjuje sve svoje partnere iz vlasti, ili da svima njima vladaju tajne službe u čijem su posedu ti i slični snimci? Sva ova pitanja su legitimno postavljena u javnosti i sva vode ka istom zaključku – vlast je u Srbiji duboko kriminalizovana, a političari iz samog vrha nisu u mogućnosti da odlučuju samostalno, a ponajmanje da odlučuju u korist građana Srbije.

Dokazi o vezi Dačića sa narko klanom Darka Šarića nisu jedini koji diskriminišu vlast iako su jedini koje je tajna policija pustila u javnost. Podsećamo, da je nakon dolaska naprednjačke vlasti, krivice oslobođen Stanko Subotić Cane, partner Darka Šarića, ali i jedan od značajnih finansijera organizacija i pojedinaca iz Vučićevog kruga. Takođe, sprega politike i kriminala sestematski uništava postupke pred Specijalnim sudom u Beogradu povodom kriminalnih privatizacija u kojima su preduzeća kupljena prljavim novcem, a zatim devastirana. Pripadnici Šarićevog klana, poput Mileta Jerkovića, naplaćuju odštetu od Agencije za privatizaciju ili su u upravi Agencije. Kriminal i dalje isisava novac iz države zahvaljujući sprezi sa vrhom vlasti. Ukidaju se zabrane raspolaganja imovinom koji je stečen novcem od droge.

To što neki drugi snimci, na kojima su drugi političari, nisu objavljeni, ne znači da ne postoje. Objavljivanje novih snimaka samo govori da se način rada tajnih službi nije promenio decenijama unazad i da su “službe” jedina konstanta našeg političkog života, sve ostalo su samo smenljivi, više ili manje ucenjeni, političari.

Prva reakcija Aleksandra Vučića na vest da se pojavio novi snimak Dačića sa Rodoljubom Radulovićem, zvanim Miša Banana, bila je smešna i opasna konstatacija da se uvek dogodi neko “čudo” kad on nije u Srbiji. Reakcija je smešna jer se Vučić krajnje nevešto pravi da je iznenađen, a opasna je jer pokazuje njegovu nameru da nastavi da razgrađuje pravosudni sistem i preuzima svu vlast isključivo u svoje ruke.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” smatra da Srbiji ne treba vođa koji će da rešava “banana afere”, jer Srbija ne zaslužuje da bude “banana država”. Srbiji je potreban uređen pravosudni, ekonomski i društveni sistem bez “banana političara”.

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Slusao sam dosta prica o nasim tajnim sluzbama i verujem da je velika vecina istinita. Oni su verovatno proizveli svakog veceg kriminalca u Srbiji, pa tako i Zemunski klan, Luku Bojovica, Sarica i sve ostale vise ili manje znane zlotvore. Ustvari, one su manje vise odgovorne za sva zla koja su nas snasla. Ali ipak mi nije jasno kako to da ceo jedan narod nije u stanju da im se suprotstavi. Ove primerke gore sam naveo zato sto su delovali posle tzv demokratskih reformi. Mislim, reformisali su oni skolstvo i uveli “bolonjski sistem” ali sluzbe izgleda niko nije ni takao.

  • Prosto je nemoguce da neko kao Dacic nema podrsku i pokrivanje iz sluzbe. Vucic je mogo sam, ali sam! da formira vladu bez SPSa i PUPSa. Ali sluzba posto im je Dacic miljenik poziva Vucica da ga ovaj ubaci u vladu. Tako je i bilo ovaj sta ce gde ce ubaci ga. Isto i sa Tadicevom vladom snjim im je bilo jos i lakse da se nagode zgog malog intelektualnog volumena Borisa.
    Obicnom matematickom indukcijom razuman covek dodje do tog zakljucka da je SPS snazno podrzan od sluzbe.

  • “Srbiji je potreban uređen pravosudni, ekonomski i društveni sistem bez “banana političara”.

    Podržavam Srbiju, uređenu i demokratsku državu i sve demokratske snage usmerene na ostvarivanje tih ciljeva.
    “Banana političari ” neka potraže svoje mesto u nekoj od banana država kojih ima puno u “belom svetu”.

  • Da nije istinito – bilo bi smešno šta se sve dešava u državnom vrhu, i – nikom ništa.Pa ti “šarani na vlasti” nisu dostojni ni da se u raspravi o njima gubi vreme, a ne da vode ovo društvo!Sprdnja od ljudskih likova, treba ih što je moguće pre onemogućiti da i dalje delaju u pravcu kojim su se zaputili.Nadam se da će već na prvim narednim izborima svima njima biti ZAUVEK zatvorena vrata politike i bilo kakvog upliva na naše živote.Ali, DA!I da odgovaraju za zlodela koja su nanela generacijama ovog društva, ja im to NIKAD neću oprostiti.Bog možda hoće, ali, JA, i ovaj NAROD nije svevišnji, nemamo prava na oprost!