Београд Деманти

Скупе бајке Српске напредне странке

Реакција Градског одбора СНС на захтев покрета “Доста је било – Саша Радуловић” да се раскине штетан уговор за пројекат “Београд на води” представља још једну у низу манипулација грађанима.

Градском одбору Српске напредне странке и њеном председнику Александру Јовичићу није забрањено да живе у бајци која се зове „Београд на води“, и покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ не би их у томе спречавао, да ту њихову бајку не плаћају порески обвезници Србије.

BeogradNaVodi

Из незнања или користољубиве намере, а имајући у виду историјат Српске напредне странке биће и једно и друго, грађани Србије доведени су пред свршен чин. У њихово име, без претходног урбанистичког плана, јавне расправе и отвореног тендера, коруптивна власт потписала је дубоко штетан уговор за „Београд на води“ којим се страном „инвеститору“ практично поклања најскупљи грађевински плац у држави вредан више од милијарду евра.

Сад кад је тајно склопљен Уговор коначно објављен, након што је јавност месецима вршила притисак, јасно је зашто је склапан тајно, и зашто је објављен тек кад је ступио на снагу. Држава се одрекла накнаде над земљиштем која је могла износити стотине милиона евра зарад неког будућег евентуалног профита од једва 32 одсто. “Арапски” “инвеститор” улаже свега 22000 евра, добија 68% профита, а уз то ће прибавити кредите на којима ће зарадити на каматама и преко својих повезаних фирми радиће и пројектовање и маркетинг и продају и тако додатно зарадити под параваном заједничке комапније. Овај уговор је гори од Уговора за ЈАТ, ФИАТ и других које је власт тајно склапала са страницима у име грађана Србије.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” дубоко се противи овом штетном Уговору. Савски амфитеатар треба јавним конкурсом урбанистички уредити у интересу грађана Београда, затим препарцелисати и на отвореном тендеру земљите понудити свим заинтересованим инвеститорима.

У државну касу би се на овај начин слило најмање милијарду евра, плус накнада за уређење грађевинског земљишта која би износила стотине милиона евра. То би покренуло грађевинску индустрију у Србији одмах. Овако, Уговор је на 30 година, градиће се само две куле, у државну касу неће ући ни динар, а од профита, ако га буде и ако га “арапски” “инвеститор” не извуче преко својих повезаних лица, држава ће добити 32 одсто.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ је 22.09.2014.године тражио од Уставног суда да прогласи кровни споразум између државе Србије и УАЕ противуставним и да усвоји привремену меру којом би спречио потписивање даљих штетних уговора по основу тог споразума. Уставни суд се до данас није огласио по овом захтеву.

Покрет захтева од премијера и председника Јовичићеве странке да хитно раскине овај дубоко штетан уговор. У противном, подлеже кривичној одоговорности злоупотребе службеног положаја. А ГО СНС ако желе бајку, нека је граде о свом трошку.


 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар