Безбедност Саопштењe

Случај министра Гашића је демонстрација отвореног тоталитаризма

Премијер Србије Александар Вучић више се ни не труди да одржи привид Србије као демократске земље. Досадашњу праксу закулисне контроле и притисака на све институције, од парламента, преко судства па до независних, регулаторних тела, Вучић је заменио сасвим отвореним тоталитаризмом. Показни пример је случај министра одбране Братислава Гашића.

Гашићеву смену је званично затражио један државни орган – омбудсман, на његову недостојност указала је и државна Агенција за борбу против корупције, а слободна јавност више од шест месеци поставља питање његове одговорности за смрт седам људи, међу којима су били најбољи пилоти које је Србија имала. Ниједан од та три захтева није довољан да се смени недостојни министар, јер у земљи о свему одлучује само један човек, уз подршку медија и јуришника из таблоида који његовом тоталитаризму крче пут.

Vlada-4

Није министар Гашић једини недостојни и неспособни кадар Александра Вучића, али је огледни пример преко кога нам Вучић поручује да га поступци и мишљење ниједног државног органа не обавезују. Након што је омбудсман затражио смену Гашића због ометања рада државног органа у случају пребијања браће Вучић и Мали током Прајда, након што га је Агенција за борбу против корупције ухватила у корупцији, јер је као градоначелник Крагујевца из буџета додељивао новац фирмама своје супруге и сина, и након што је свима јасно да тужилаштво због притисака није мрднуло даље од почетка у истрази хеликоптерске несреће, Александар Вучић изјављује да оставка таквог министра „тражи озбиљне процене“, свакако, само његове.

Случај министра Гашића је истовремено и огледни пример употребе медија и манипулације. Ако је ико заборавио како су медији дезинформисали јавност о томе да је хеликоптер Војске Србије слетео и спасио бебу, и то у тренутку кад су сви већ погинули, ако је заборављена хајка против омбудсмана кад се „дрзнуо“ да контролише рад Војне безбедносне агенције, сада поново има прилику да чита наслове о томе да захтеви за смену значе „рат САД и ЕУ против Србије“ и како ће ако „падне“ Гашић, пасти ваљда цела Србија.

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ захтева смену недостојног и корумпираног министра. Снажно се залажемо за јачање свих институција у земљи, јер њиховим уништавањем и начином Вучићеве владавине падају сви, осим Вучића, Гашића и њихових кумова, пријатеља и бизнис партнера.

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Iz “belog sveta”pratim redovano vaša saopštenja i”peščanik” to mi je jedina veza sa mojom Srbijom.Pošto sam baka,život me je naućio da čitam između pa mi se čini da je Gasic Vucčićev paravan i da je spasavanje bebe bila Vučićeva bolesna ideja da se predstavljao ako kakav on nije .sećam se scenografa poneti dosta traka.”trake “su zaista jako potrebne za spasavanje bebe. Moja intuicija mi govori da je sam Vučić bio u društvu sa Gašićem i lonćarom.Tebalo bi malo proćešljti Vućićev alibi i gde je bio za vreme pada helikoptera .
    Dosta je bilo-simpatizer i budući glasač