Београд Саопштењe

Утврдити кривичну одговорност за пљачку Београда

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ затражио је од три министарства, финансија, привреде и грађевине, као и од Републичког јавног правобранилаштва, Републичке дирекције за имовину и Републичког секретаријата за законодавство, информацију да ли су дали сагласност на штетан уговор „Београд на води“, а ако нису, шта су из свог делокруга надлежности предузели да до тог штетног уговора не дође.

Институције које су дужне да бране интересе Србије, јер их за то плаћају грађани, нису смеле да дозволе закључивање штетног уговора о “Београду на води” и потребно је утврдити њихову одговорност уколико су својим саглашавањем допринеле пљачки. Јер, закључењем уговора о заједничком улагању у пројекат „Београд на води“, очигледно је нарушено начело из облигационих односа о “еквиваленцији давања” уговорних страна и то на штету Републике Србије.

U tom pismu piše, ne kradite više...
Foto: Facebook/Ne davimo Beograd

У зависности од одговора институција и након увида у то да ли су предузели неке радње да заштите интересе Србије, покрет “Доста је било-Саша Радуловић” одлучиће против кога треба поднети кривичну пријаву за злоупотребу положаја, немар у обављању посла или намерно пљачкање државне имовине.

Уговором о “Београду на води” Република Србија је оштећена за најмање милијарду и 200 милиона евра вредно земљиште које је поклонила Арапима и још стотине милиона евра које ће уложити у уређење тог земљишта, од кога ће претежно арапски партнер и повезана лица имати личну корист. Премијер Србије Александар Вучић обмањује јавност кад каже да земљиште у савском амфитеатру нема никакву вредност. Познато је да се вредност земљишта рачуна не само у односу на његову позицију, него и на то колико квадрата може бити изграђено на њему. У случају “Београда на води” то је око 2,2 милиона квадрата стамбеног и пословног простора.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” захтева да се хитно поништи штетан уговор о “Београду на води” и утврди кривична одговорност појединаца који су до њега довели.

Прилог:

[PDF] Захтеви за информације од јавног значајка прослеђени Републичкој дирекцији за имовину, Министарству финасија РС, Министарству привреде РС, Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре РС, Републичком јавном правобранилаштву, Републичком секретаријату за законодавство и Генералном секретаријату Владе.

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • “Страни Инвеститор” је ОФ ШОР фирма која не плаћа порез ни у Србији ни у Емиратима.
  Као ОФ ШОП фирма ми немамо информацију ко су страни власници и колико удела у тим фирмама имају “Пријатељи нашег Вође”
  Чињеница да је Град Београд имао трошкове од 15+ милиона Еура а да је “Страни Инвеститор” уложио дословце 22,020,000.00 Еура, указује на то да је однос уложених средстава 49/51%.
  Држава Србија је власник 32% а има обавезу да уложи много више од “Страног Инвеститора”.
  Такође је чињеница да је “Страни Инвеститор” добио објекат ГЕОЗАВОД од 2,000 м2 на ексклузивно коришћење на 99 година само за цену сређивања фасаде од наводних 2,000,000 Еура коју је радила фирма СНС, без објављеног тендера.
  “Страни Инвеститор” нема обазу плаћања закупа за тај простор 99 година што је директна штета за буджет града Београда у чијем је објекат власништву.
  То значи да је “Страни Инвеститор” добио ГЕОЗАВОД од 2,000 м2 за 1600 Еура месечно, тако што је ту суму уплатио на име обнове фасаде и то директно некој повезаној фирми са СНС а не Граду Београду.
  Све те манипулације су не само јасне већ су очигледно нелегалне.

 • Jedva cekam lokalne izbore u Beogradu maja 2016 kako bih glasao protiv sns-a, zaista ljudi moji, segamegadens direktorcici, nemaju blage veze sa poslom, mome komsiji kome prokisnjava krov nude zamenu postanskih sanducica, verovatno da bi mu redovno stizale komunalije to su im naredili u vrhu stranke, a oni izvrsavaju naredbe, bez grama mozga.

 • Veliki objekti kao što su oni predvidjeni projektom “Beograd na vodi” se obično grade kao izraz izuzetno snažne ekonomije (Dubai, Toronto, Šangaj itd.). Predpostavljam da SNS nije znao u šta se upušta, niti kako da se izvuče, a na ovo poslednje treba svi da se koncentrišemo i sa stanovišta očuvanja identiteta Beograda i sa stanovišta izbegavanja bankrota.