Коментар Правосуђе

Мркоњићев ријалити шоу на суђењу Мишковићу

Сведочење бившег министра инфраструктуре Милутина Мркоњића, у поступку против Мирослава Мишковића и Мила Ђурашковића, прави је пример спреге политичара и тајкуна. Мркоњићева изјава да, по његовом сазнањима, Мишковић није био власник путарских предузећа, намештено је сведочење, смишљено да уруши важан судски поступак.

Познат као велики „политички шоумен“ и мајстор за прављење магле, Мркоњић је вероватно решио да засмејава и судију и тужиоце, али пре свегада замајава јавност, како би се случај тежак више десетина милиона евра претворио у фарсу. Данашњи Мркоњићев наступ на суду протекао је у стилу ријалитија са ружичастих телевизија.

„Нибенс група“, чији су власници по оптужници били Мишковић и Ђурашковић, први скривени и прави, други формални и марионета, сав новац је добијала од државе, јер јој је држава била једини клијент. Како зна бивши министар инфраструктуре, који је путарским предузећима додељивао посао, да Мишковић није био прикривени власник, као што тврди тужилаштво? Да ли тиме враћа неки свој или партијски дуг?

mrka

Смешна је, али и опасна још једна Мркоњићева подметачина – његова тврдња да „Нибенс група“ не би пропала да Ђурашковић није био ухапшен. Мркоњић тиме посредно блати тужиоца као неког ко је намерно упропастио некакав поштени бизнис. Јер, за овакву констатацију потребне су анализе финансијски извештаја, анализа вештака, а не “реко Мрка”.

Суђење Мирославу Мишковићу, које је кренуло од почетка у фебруару ове године, јер је предмет спојен са оптужницама против још деветорице, дезавуише се оваквим сведоцима, а јавност све више губи веру да и један случај, ма како поткрепљен доказима, може бити ефикасно пресуђен и по закону доведен до краја. А треба ваљда да поверујемо и да Александар Вучић, који је хапшење Мишковића искористио за победу на изборима, не ради на урушавању овог судског процеса.

http://rs.n1info.com/a96927/Vesti/Mrkonjic­svedocio­na­sudjenju­Miskovicu.html


 

Ознаке

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • A zašto Mrka ne bi bio stručnjak i veći od mnogih stručnjaka u zemlji?
    To što je on u poznim godinama počeo da se bavi politikom ne umanjuje njegovo isjustvo kao građevinskog inženjera i rukovodioca kao i projektanta. Rukovodio je jednom od najznačajnijih projektantskih kuća bivše SFRJ i Srbije.
    Ne dozvolimo da se tako lako diskredituje iskustvi čoveka.

    • @tomkarlo
      Ne diskredituje se ovde Mrka kao stručnjak, već upravo kao politikant. A siguran sam da je za proveru uzroka propasti preduzeća potrebno znanja u mnogo više oblasti od jednog-graditeljskog. E sad, ako je jedini naručilac Nibensu bila država i ako je ovom optužicom Nibens sprečen da posluje sa (jedinim) klijentom, Mrkina tvrdnja u tom delu stoji ali (bez težine i značaja), jer ne sme da zaustavi ispitivanje poslovanja.