Београд Саопштењe

Министарка Михајловић незаконито потписала Уговор о “Београду на води”

Министарка саобраћаја Зорана Михајловић прекршила је Кривични закон Србије кад је са фирмом из УАЕ потписала Уговор о заједничком улагању у пројекат „Београд на води“. Министарка је починила кривично дело фалсификовања службене исправе (чл 357) јер је својим потписом лажно гарантовала да пред домаћим судовима није покренута ниједна иницијатива која може да утиче на законитост и пуноважност овог уговора.

bgh2o_partisans

Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ поднео је септембра прошле године иницијативу Уставном суду Србије за оцену уставности Закона о потврђивању Споразума Владе РС и Владе УАЕ. Овај закон је кровни правни документ на основу кога је Влада договарала све досадашње послове са фирмама из Емирата, а основ је и за Уговор о „Београду на води“. Последично, министарка Михајловић је обманула партнера гарантујући да нису у току никакве законске иницијативе које могу да угрозе пројекат (члан 19 Уговора о заједничком улагању).

У Уговору који је потписала, одређено је и да страни партнер има право на надокнаду штете и на „посебно извршење“ (ма шта то значило) уколико се испостави да је друга страна урадила нешто на њихову штету (чланови 21 и 23 Уговора о заједничком улагању).

Уговор о „Београду на води“ је противуставан и вишестрано штетан за Србију, а у оквиру те „инвестиције“ већ су кршени закони Србије, као што је градња луксузног ресторана на савском шеталишту без грађевинске дозволе. Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ предузимаће и даље све законске мере да заштити јавни интерес и спречи пљачкање грађана Београда.

Повезани текстови:
Скандалозно штетан уговор за “Београд на води”
Утврдити кривичну одговорност за пљачку Београда

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар