Економија Политика Саопштењe Финансије

Вучић повећао трошкове свог кабинета

Док спроводи такозване мере штедње и грађанима неуставно отима од плата и пензија, премијер Србије повећава трошкове свог кабинета за плате, путовања и услуге по тајним уговорима, а све то финансира из текуће буџетске резерве.

Насупрот томе Александар Вучић баца прашину у очи грађанима и стручној јавности најавом да ће ова година „бити прва после скоро 30 година у којој неће бити ребаланса буџета“.

Увидом у решења које је Александар Вучић потписао крајем лета, види се да је 28.8.2015. из буџетске резерве одобрио 14,5 милиона динара додатних средстава за свој Кабинет.

За сталне трошкове кабинета додатно је опредељено 1,5 милиона динара, за трошкове путовања два милиона, а услуге по уговору 11 милиона. У образложењу се наводи да се средства резерве распоређују „кабинету председника Владе ради обезбеђивања недостајућих средстава потребних за финансирање редовне делатности кабинета“.

Исто тако, решењем од 4. септембра 2015, из истих средстава додељује се 25,5 милиона динара „недостајућих средстава потребних за финансирање редовне делатности Генералног секретаријата владе“ и то 2,5 милиона динара за сталне трошкове, 19,5 милиона за путовања и 3,5 милиона за услуге по уговору.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић”  пита премијера који су разлози повећања трошкова његовог кабинета, које нове уговоре и са ким планира да закључи до краја године? Очигледно је да се „ребаланс“ буџета кабинета премијера ради преко средстава буџетске резерве, како јавност за то не би сазнала.

Прилог:
[PDF] Решење Владе о употреби текуће буџетске резерве од 04.09.2015.

[PDF] Решење Владе о употреби буџетске резерве од 28.08.2015.

Повезани текстови:
Александар Вучић крши сопствени ребаланс буџета 10 дана након његовог доношења

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар