Економија Политика Саопштењe Финансије

Вучић повећао трошкове свог кабинета

Док спроводи такозване мере штедње и грађанима неуставно отима од плата и пензија, премијер Србије повећава трошкове свог кабинета за плате, путовања и услуге по тајним уговорима, а све то финансира из текуће буџетске резерве.

Насупрот томе Александар Вучић баца прашину у очи грађанима и стручној јавности најавом да ће ова година „бити прва после скоро 30 година у којој неће бити ребаланса буџета“.

Увидом у решења које је Александар Вучић потписао крајем лета, види се да је 28.8.2015. из буџетске резерве одобрио 14,5 милиона динара додатних средстава за свој Кабинет.

За сталне трошкове кабинета додатно је опредељено 1,5 милиона динара, за трошкове путовања два милиона, а услуге по уговору 11 милиона. У образложењу се наводи да се средства резерве распоређују „кабинету председника Владе ради обезбеђивања недостајућих средстава потребних за финансирање редовне делатности кабинета“.

Исто тако, решењем од 4. септембра 2015, из истих средстава додељује се 25,5 милиона динара „недостајућих средстава потребних за финансирање редовне делатности Генералног секретаријата владе“ и то 2,5 милиона динара за сталне трошкове, 19,5 милиона за путовања и 3,5 милиона за услуге по уговору.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић”  пита премијера који су разлози повећања трошкова његовог кабинета, које нове уговоре и са ким планира да закључи до краја године? Очигледно је да се „ребаланс“ буџета кабинета премијера ради преко средстава буџетске резерве, како јавност за то не би сазнала.

Прилог:
[PDF] Решење Владе о употреби текуће буџетске резерве од 04.09.2015.

[PDF] Решење Владе о употреби буџетске резерве од 28.08.2015.

Повезани текстови:
Александар Вучић крши сопствени ребаланс буџета 10 дана након његовог доношења

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар