Безбедност Саопштењe

Питање за премијера: Да ли је држава у рукама „највећег наркобоса“?

Узнемирује вест да је против Драгослава Космајца, кога је премијер Александар Вучић означио као највећег и најопаснијег наркобоса у Србији, подигнута оптужница због незаконитог поседовања парцеле од 7,5 ари. Да ли је наркодилер, чије хапшење је лично премијер наредио пре годину дана, јачи од државе или премијер повремено не зна шта прича и колико често премијер прича нешто о чему не зна ама баш ништа.

marioneta-opereta
Foto: Stuart Nicholls, freeimages.com

Премијер Вучић је на конференцији за новинаре, у јуну прошле године, прозивао полицију и тужилаштво речима „Шта се правите блесави кад сви знате ко је највећи наркодилер у Србији. Кажу најинтелигентнији наркодилер и сад сви се плаше име да му изговоре (…) Ја кажем ударите на Космајца“. Ни после годину дана истраге, притварања Космајца и заплене импозантне имовине, полиција и тужилаштво нису нашли ништа осим једног плаца у Малом Мокром Лугу који је незаконито укњижен.

Да ли је Космајац јачи од премијера или је премијер слабији чак и од осредњег мешетара грађевинским земљиштем? Да ли је можда Космајац прави газда из сенке, који контролише државне институције и службе или премијер обећава и ради на основу непроверених информација које му сервирају они који манипулишу премијером? Ко су људи који манипулишу премијером и да ли премијер може да буде особа којом се тако лако манипулише, као што он манипулише медијима?

Имовина Космајца, која је заплењена током истраге, биће му враћена. Пошто се радио о импозантној имовини, између осталог ту је и један хотел, питамо премијера да ли се сетио да испита порекло имовине и у том и у свим другим случајевима у које су умешани људи из криминалног миљеа, блиски тајним службама безбедности.

Забрињава што нико у јавности није покренуо ниједну од ових важних тема и то указује на непостојање критичке јавности. Покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ захтева од премијера Вучића да хитно одговори на ова питања.

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Pitanje je koliko su Kosmajcu uzeli para, da bi se sve zataškalo. Klasičan način uzimanja reketa. Svaka čast što i dalje postavljate pitanja, jer ko se sada i seća Kosmajca. Toliko afera i neproverenih informacija izbacuje AV da narod nema pojma više šta se dešava. Zato dosta je bilo sa ovom nebuloznom politikom i primitivizmom koji nam ovi svaki dan serviraju.