Београд Саопштењe

Утврдити кривичну одговорност за “Инфостан”

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” поднео је Представку главном тржишном инспектору са захтевом да изврши инспекцијски надзор код ЈКП “Инфостан” Београд и да иницира утврђивање кривичне одговорности за превару тешку више од милион евра месечно.

“Инфостан” је, незаконито и неосновано, становницима главног града, уз септембарски рачун за комуналне услуге, убацио ставку “осигурање домаћинства” у износу од 200 динара и то на преварантски начин, као да је у питању редовна обавеза грађана, а не добровољно осигурање.

racuni
Foto: N1 info

Накнадно је утврђено да та ставка уопште није обавезна, али то грађанима нигде није наведено, чиме су они доведени у заблуду да и ову ставку, као све друге на рачунима ЈКП “Инфостан” морају платити.

Додавање “необавезних” ставки на обавезан рачун за комуналне услуге тешко може бити случајно. Пре ће бити да је реч о смишљеном и организованом завлачењу руке у џеп становницима главног града.

Градоначелник Београда Синиша Мали најавио је штампање нових уплатница “Инфостана”. Поставља се питање ко ће платити ново штампање.

ЈКП “Инфостан” има 650.000 корисника и наплатом износа од 200 динара, слива се у једну касу 130 милиона динара или више од милион евра месечно.

Сматрамо да овде има елемената и за покретање судских поступака против одговорних лица и тражимо од тржишне инспекције да их иницира. У избору једне приватне осигуравајуће куће која се намеће грађанима очигледно има елемената корупције.

Прилог:

[PDF] Представка Министарству трговине, туризма и телекомуникација

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Sramota koju ovaj tupavi narod neca ni da shvati,jer ce mu jednom televizijskom emisijom biti “objasnjeno”da je ili tako trebalo ili da je to potpuno nebitna slucajnost.O nekoj krivicnoj odgovornosti,smeni uz bar neku ozbiljniju politicku odgovornost,niko sem Vas tj. Nas nece ni razmisljati jer jednostavno nema cime,ili nisu ni informisani-sto mu dodje skoro na isto.Tuga,a i briga boga mi za ove mladje generacije kojima tamaljno (kako radimo ili trpimo)ostavljamo zemlju moju kao da je cunami opustosio.

  • Da je nosio poput kuma i segamegadens direktorcica 2 miliona, mozda ga ne bi ovako najurili. Ipak je on jedini direktor sa zavrsenim drzavnim fakultetom kako pise politika.

  • Istine radi, stavka se nasla na racunu oko 390.000 korisnika koji nemaju ugovoreno placanje osiguranja domacinstva preko info stana. Potrebna je svakako istraga i u infostanu i u osiguranju u saradnji sa potrosackim uduzenjima koja su konsultovana oko ovog posla kao i sa poverenikom za informacije, kako bi na kraju bili utvrdjene sve nepravilnosti. Jedna ostavka ne resava situaciju do kraja. .