Саобраћај Саопштењe

Лажни успех Ер Србије – историјски губитак ЈАТ-а 75 милиона € у 2014. години

Ер Србија, односно ЈАТ, је под руководством премијера Вучића, његовог пословног архитекте Синише Малог и арапског Етихада, у 2014. години остварио пословни губитак од преко 75 милиона евра. То је најгори пословни резултат ЈАТ-а у његовој историји.

У марту ове године ново Етихадово руководство и Синиша Мали су објавили да је у 2014. години направило нето профит од 2,7 милиона евра, да је остварилo приход од 262 милиона евра и да је то најбољи резултат у историји националог превозника. Ових дана су на АПР-у коначно објављени званични финансијски извештаји из којих се јасно види на који начин је на папиру скоцкан наводни профит новог ЈАТ-а.

airserbia

Држава Србија, њени порески обвезници, запослени и пензионери су у 2014. години “частили” Ер Србију и арапски Етихад субвенциjом тешком 71 милион евра. Руководство Ер Србије, Синиша Мали и премијер Вучић су овај поклон у својим саопштењима и изјавама за медије уврстили у рекордан приход и тиме свесно обманули јавност. Стварни приход Ер Србије од продаје карата у 2014. години износи око 179 милиона евра. И поред субвенције од 71 милион евра, Ер Србија је направила пословни губитак на папиру од готово 4 милиона евра. Направили су и додатни финансијски губитак од око 2 милиона евра, али су онда фризирали папирне приходе од готово 9 милиона евра и стигли до “Фекетић профита” од 2,7 милиона евра.

Ер Србија је у 2014. години само за изнајмљивање половних авиона платила 15 милиона евра, претпоставља се Етихаду, и у њих, туђу имовину, инвестирала још 8 милиона. Финансијски извештаји не обелодањују колико је новца потрошено на нови менаџмент ЈАТ-а, као ни колико је плаћено Етихаду за консалтинг.

Вучић, Синиша Мали и Етихад су преузели управљање ЈАТ-ом средином 2013.године. Од тада “нови” ЈАТ прави историјске губитке. У првој половини 2013. године, ЈАТ је имао пословни губитак од око 10 милиона евра. Нови Етихадов менаџмент је у другој половини године направио пословни губитак од око 39 милиона евра и добио субвенцију од око 3 милиона евра, тако да је ЈАТ у 2013. години имао укупан пословни губитак од 36 милиона евра.

Неспособан премијер Вучић, заједно са доктором Малим и свим другим неспособним партијским кадровима, незаустављиво гура целу земљу и привреду у потпуну пропаст. Позивамо премијера Вучића или да поднесе оставку и повуче се из политике или да изађе на јавну дебату и одговори на ова питања. Друга опција за премијера је да забрани АПР, и српски и бугарски, како би могао несметано да настави да лаже јавност.

JAT_Etihad

 

Прилози:
[PDF] Финансијски извештај за 2014 годину – Биланс стања
[PDF] Финансијски извештај за 2014 годину – Биланс успеха

 

Повезани текстови:

[display-posts tag=”ЈАТ, Етихад” wrapper=”div” include_date=”true”]

 

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар