Београд Саопштењe

Мали стоји иза афере са Инфостаном

Покушај организоване преваре и пљачке Београђана и прибављања добити једном приватном осигуравајућем друштву, тако што ће свима бити наметнуто да преко уплатнице Инфостана плаћају осигурање « Ђенерали », урађен је уз знање градоначелника Синише Малог.

О умешаности градоначелника у аферу « Инфостан » сведоче његове речи :

„Пре неких шест месеци кренула је јавна набавка од стране Инфостана да видимо са којим ћемо осигуравајућим друштвом да радимо. На жалост, само је Делта Ђенерали дао све документе, све потребне сагласности, дозволе, шта је већ требало, да би имало могућност да уђе на ту уплатницу Инфостана и да се, нећу да кажем рекламира, али да постоји могућност да грађани, уколико изаберу осигуравајуће друштво, изаберу Делта Ђенерали. Али као и до сада, то није обавеза већ само могућност“.

(03.10. снимак)

 

Јасно је да “уласком” на уплатницу Инфостана, осигурање Ђенерали сви доживе као обавезно. Пре свега то је рекламирање јаче и скупље од рекламирања на телевизијама са националном фреквенцијом или закупом свих билборда у граду на годину дана. Такође је јасно да у опису посла Инфостана није рекламирање осигурања, а ни претварање уплатинице у билборд.

Градоначелник Мали је обрнуо причу кад су се грађани побунили против организоване колективне пљачке. Почео је да говори о одговорности директора Инфостана, који је два дана касније и понудио оставку. Мали је 5. октобра очигледно слагао кад је рекао да је директор Инфостана то учинио “без знања Скупштине града”

(снимак)

 

Медији су престали да постављају питања о покушају пљачке, Синиша Мали је наставио да буде градоначелник, Ђенерали Осигурање је од овога сигурно профитирао, а јавност и даље не зна да ли је Републичка тржишна инспекција ишта урадила и да ли ће ико утврдити да ли су директор и градоначелник профитирали од омогућавања сигурне добити једном приватном осигуравајућем друштву.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” захтева да се утврди улога градоначелника Малог у афери « Инфостан » и, како је сам рекао, у “рекламирању” једне осигуравајуће куће о трошку свих грађана. Афера “Инфостан” је још један пример како главни кривци из врха власти остају некажњени и сакривени иза страначких пиона које повремено жртвују и померају са једног на друго место, ако су послушни и ћуте. Јер, смењени директор Веселин Марковић је као функционер СПС, током власти ДС-СПС био директор ЈП Градско стамбено, а након формирања власти СНС-СПС директор Инфостана. Он је слика константе пљачкашког система у Београду.

Покрет захтева раскринкавање правих криваца и њихово кажњавање у циљу разбијања корупције у врху власти.

 

01-infostan

Доста је било

Доста је било

12
Оставите коментар

avatar
2500
10 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
Siniša Mali znao za slučaj Infostan - osiguranje? - Ekonomske VESTI - Srbija i svetbaneplatisa komunalijajaranBranislav Recent comment authors
најновији најстарији
Milan
Гост
Milan

Mali je ali je VELIKI prevarant!!! Hvala pokretu gde postoji i podseca na ovakve stvari gde argumentovano dokazuju, iz dana u dan, prevare ove vlasti! Bravo za ovo, ovo jos niko nije objavio!

jaran
Гост
jaran

Problem je nastao jer se odbilo da nosi kumu 2 milionceta, a gazda nece da prasta.

MISKO
Гост
MISKO

Svakoga dana treba ukazivati na nezakonite radnje od strane vladinih funkcionera, /jat,bg na vodi, prodaja polj. kombinata, drzavne zemlje, zelezare, BIP-a, PROTIV USTAVNO SMANJENJE PENZIJA…./, i u predizbornoj kampanji obecati gradjanima da ce isti biti procesuirani. Nazalost to ce biti moguce jedino kada profunkcionisu INSTITUCIJE.

janos
Гост
janos

Prevaranti ceju uvek ostati prevaranti, dok ih nesklonimo.

Milan opet
Гост
Milan opet

Bice zanimljivo ispratiti na koje ce mesto skloniti direktora infostana, ako ga i sklone, jer je jasno da ovo nije samo njegova greska vec da su drugi umesani, a on ce „kao“ ispasti zrtveno jagnje. Eto saveta da sse vidi gde ce biti na nareddnom raddnom messtu, a ova prevara beogradjana mu mozda bude je li „odskocna “ daska ko zna!!!

Младен Михајловић
Гост
Младен Михајловић

Џаба је повика на Малог, могуће, али сумњам, да ће га сменити, и шта онда? Поставиће неког „свог“ и НИШТА СЕ НЕЋЕ променити, лоповска свита остаје на власти и они бирају неког новог „малог“! Колико ја видим, није ту Мали у питању, ту је читана СНС странка која не ради НИШТА што би могло да се каже „нормално“: Катастрофално воде било шта да се спомене, код њих АПСОЛУТНО ништа не штима и зато треба да све колективно најуримо, сами неће отићи, и забранити им да се баве политиком, а то би било лако да се утврди, ако си члан СНС, крај за бављење политиком!

Branislav
Гост
Branislav

Ovo je prava istina! Trebalo bi, na nivou države, da postoji građanska komisija, koja ima pravo da ocenjuje rad svih visokih funkcionera, od predsednika države, preko premijera, ministara i sličnih predstavnika vlasti. Njen rad bi bio potpuno nezavistan i imao bi težinu izvršne odluke. Davala bi predlog smene nekog funkcionera koji napravi neku nepodobštinu, a koja se kosi sa moralom i običajnim pravom. Naravno, ovako nešto neće se dogoditi ni u snu naših građana. I dalje ćemo trpeti idiotluke koji se malo-malo dešavaju u aktuelnoj vlasti, mada mislim da i one prethodne nisu bilo ništa bolje.

jaran
Гост
jaran

Budimo realni, muljanja sa nabavkama nepotrebne opreme, namestaja, informacionih sistema i prodaje magle sa pojedincima koji ih dobijaju uzastopno 10 godina sa kojima se novi segamegadens direktorcici usemili je danasnja svakodnevnica, mome komsiji krov prokisnjava a oni mu ponudili zamenu postanskih sanducica, a mi ih „castimo“ sa 500 dinara, inace smene su nastale jer se nije htelo da nosi 2 milionceta kumu sto se ne uklapa u matricu jednoumlja plahovitosti i neznanja.

platisa komunalija
Гост
platisa komunalija

Kada ih „castimo“ sa po 500 dinara nepominju to, zaista treba videti da li su 24 apartmana kupljena tim novcem ili odnesena 2 milionceta kumu.

bane
Гост
bane

Treba sve ispitati , policijski pa preko suda u APS,pa na dugogodišnju radnu robiju a ne da leži badava. a nikako samo beznačajne ostavke.

bane
Гост
bane

Ispitati i Sava novu i Promenadu i biće tu još štošta….

trackback
Siniša Mali znao za slučaj Infostan - osiguranje? - Ekonomske VESTI - Srbija i svet

[…] Gradonačelnik Beograda, Siniša Mali, znao je za “pokušaj organizovane prevare i pljačke Beograđana i pribavljanja dobiti jednom privatnom osiguravajućem društvu“, tvrdi pokret Dosta je bilo – Saša Radulović. […]