Енергетика Саопштењe

Србијагас остварио губитак од 382 милиона € у 2014.години

На основу званичних финансијских извештаја објављених на сајту АПР-а, Србијагас је у 2014.години остварио нето губитак од 382 милиона евра. Главни разлог оволиког губитка су ненаплаћен гас и ненаплаћена потраживања која износе готово 300 милиона евра. Привреда и грађани Србије плаћају готово најскупљи гас у Европи, а Србијагас зида огромне губитке.

gas

Када се погледа консолидовани резултат, губитак Србијагаса је још гори и износи 393 милиона евра. Консолидовани резултат садржи заједнички финансијски резултат Србијагаса и свих његових 6 зависних предузећа, међу којима су и Агрожив из Житишта, Азотара Панчево и МСК из Кикинде.

Пре два дана смо објавили да је ЕПС са свих својих 14 зависних предузећа у 2014.години направио консолидовани нето губитак од 114 милиона евра и да је главни разлог за оволики губитак ненаплаћена струја од 300 милиона евра. Са друге стране, премијер је у августу повећао цену струје за 12% и тиме од привреде и грађана узео додатних 180 милиона евра. Цех неплаћања и струје и гаса поново плаћају грађани и привреда.

Прошле седмице смо објавили да је Ер Србија у 2014.години остварила историјски губитак од 68 милиона евра (пословни губитак од 75 милиона евра), који су Влада Србије, Вучићев експерт Синиша Мали и “арапски” менаџмент Ер Србије покушали да претворе у добит од 2,7 милиона евра тако што су субвенцију државе, односно поклон грађана и привреде Ер Србији, хтели да прикажу као пословни резултат Вучићеве Владе.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” ће наставити да расркинкава катастрофалну економску политику Александра Вучића. Само Србијагас, ЕПС и Ер Србија су у 2014. години заједно направили губитак од 382+114+68 = 564 милиона евра, а држава их је частила субвенцијом од 96 милиона евра. Неспособан премијер, његов неспособан кабинет и Влада, разни саветници и неспособни директори ових предузећа, Душан Бајатовић, Александар Обрадовић и Дане Кордић, уништавају најважнија предузећа у Србији и тако их изгледа припремају за распродају.

Премијер Вучић је отео од пензионера 210 милиона евра и то назвао реформом. Са друге стране на ова три предузећа је слупао 564 милиона евра. Премијер је на власти већ готово 3 ипо године. Зашто није увео ред? Зашто је зауставио Сашу Радуловића који је почео да уводи ред? Цех своје неодговорности и неспособности премијер је свалио на пензионере.

Прилози:
[PDF] Србијагас – биланс стања 2014.
[PDF] Србијагас – биланс успеха 2014.

Повезани текстови:

[display-posts tag=”ЈП, 2014, ФИ” wrapper=”div” include_date=”true”]

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Sns kadrovska muckalica, dalje prve rezultate od 2012 godine, treba procesljati javne nabavke i muljanja sa nepotrebnom opremom, namestajima, informacionim sistemima i prodajom magle sa pojedincima koji ih dobijaju uzastopno 10 godina sa kojima se novi sns mega dens direktorcici usemili, apsurd svega neznanja je da mome komsiji prokisnjava krov a oni mu nude zamenu postanskih sanducica i to kompanija apartman, gazda i kum.

  • Na žalost, malo od ovoga je tačno. Baš me briga ko je koja partija i koji su ciljevi, mene zanimaju samo brojevi, egzaktni podaci, samo ono što je tačno.

    A tačno je to, lako je proverljivo SVAKOM ko zna da koristi Internet, da Srbija ima najjeftiniji gas u Evropi. Jedino Rumunija ima jeftiniji, ali Rumunija ima izvore gasa od kojih 100% podmiruje svoje potrebe.

    Drugo, gubitkom se ne može zvati nenaplaćeno potraživanje. To je zamena teza. To što država NEĆE da plati potrošen gas za škole, bolnice, policiju, vojsku, firme u restrukturiranju… (malo je tri tačke), to nije gubitak Srbijagasa. To je pljačka države svog javnog preduzeća.

    Ova vaša objava je dovoljna da odustanem od glasanja za vas, do sada ste mi bili prvi na listi. Prijatno.