Саобраћај Саопштењe

Железнице оствариле губитак од 208 милиона € у 2014.години

На основу званичних финансијских извештаја, објављених на сајту АПР-а, Железнице Србије су у 2014.години оствариле нето губитак од 208 милиона евра. Овакво пословање премијерових партијских кадрова грађани Србије, пензионери, просветни радници, предузетници, пољопривредници и сва привреда Србије су частили субвенцијом од 107 милиона евра.

Јуче смо објавили да је Србијагас у 2014.години сам направио нето губитак од 382 милиона евра, а заједно са својих 5 зависних предузећа консолидовани нето губитак 393 милиона евра. Пре два дана смо објавили да је ЕПС, са свих својих 14 зависних предузећа, у 2014. години направио консолидовани нето губитак од 114 милиона евра. Прошле седмице смо објавили да је ЈАТ – Ер Србија у 2014.години, са све новим менаџментом и Синишом Малим као главним пословним архитектом, остварила губитак од 68 милиона евра.

Само ове четири фирме су у 2014.години, под управом владе и премијера и његових саветника и директора Драгољуба Симоновића, Душана Бајатовића, Александра Обрадовића и Данета Кордића, направиле губитак од 772 милиона евра (208+382+114+68). За овај “успех” грађани Србије су их частили субвенцијом од 204 милиона евра.

ZelezniceSrbije-ElektricnaLokomotiv

У 2013. години ова четири предузећа су направила губитак од 564 милиона евра за који су их грађани Србије частили субвенцијом од 150 милиона евра. Саша Радуловић је као министар привреде крајем 2013. године покренуо увођење реда. Кренуо је од личних карата, пописа имовине и обавеза, купаца и добављача, анализе тржишта, пословних и инвестиционих планова, како би спречио да се ово катастрофално пословање понови у 2014. години. Неспособни директори је требало да добију отказ. Александар Вучић је зауставио увођење реда и заштитио своје партијске паразите. Саша Радуловић је због тога и поднео оставку у јануару 2014.године.

Покрет “Доста је било – Саша Радуловић” ће наставити да расркинкава катастрофалну економску политику Александра Вучића. Неспособан премијер, његов неспособан кабинет и Влада, разни саветници и неспособни партијски директори уништавају најважнија предузећа у Србији и тако их изгледа припремају за распродају.

Премијер је отео од пензионера 210 милиона евра и то назвао реформом. Повећао је цену струје за 12%, повећао ПДВ, порез на имовину, акцизе. Све то плаћају грађани Србије. Са друге стране, на ова четири предузећа премијер је слупао 772 милиона евра. Премијер је на власти већ готово 3 ипо године. Зашто није увео ред? Зашто је зауставио Сашу Радуловића који је почео да уводи ред? Цех своје неодговорности и неспособности премијер је свалио на грађане и привреду.

 

Прилози:
[PDF] Железнице Србије – биланс стања 2014.
[PDF] Железнице Србије – биланс успеха 2014.

Повезани текстови:

[display-posts tag=”ЈП, 2014, ФИ” wrapper=”div” include_date=”true”]

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Muljanja sa nabavkama nepotrebne opreme, namestaja, informacionih sistema i prodaje magle sa pojedincima koji ih uzastopno dobijaju proteklih 10 godina sa kojima se novi segamegadens direktorcici usemili je danasnja realnost, mome komsiji prokisnjava krov a oni mu nude zamenu postanskih sanducica a uz sve to ih castimo sa po 500 dinara.