Saobraćaj Saopštenje

Železnice ostvarile gubitak od 208 miliona € u 2014.godini

Na osnovu zvaničnih finansijskih izveštaja, objavljenih na sajtu APR-a, Železnice Srbije su u 2014.godini ostvarile neto gubitak od 208 miliona evra. Ovakvo poslovanje premijerovih partijskih kadrova građani Srbije, penzioneri, prosvetni radnici, preduzetnici, poljoprivrednici i sva privreda Srbije su častili subvencijom od 107 miliona evra.

Juče smo objavili da je Srbijagas u 2014.godini sam napravio neto gubitak od 382 miliona evra, a zajedno sa svojih 5 zavisnih preduzeća konsolidovani neto gubitak 393 miliona evra. Pre dva dana smo objavili da je EPS, sa svih svojih 14 zavisnih preduzeća, u 2014. godini napravio konsolidovani neto gubitak od 114 miliona evra. Prošle sedmice smo objavili da je JAT – Er Srbija u 2014.godini, sa sve novim menadžmentom i Sinišom Malim kao glavnim poslovnim arhitektom, ostvarila gubitak od 68 miliona evra.

Samo ove četiri firme su u 2014.godini, pod upravom vlade i premijera i njegovih savetnika i direktora Dragoljuba Simonovića, Dušana Bajatovića, Aleksandra Obradovića i Daneta Kordića, napravile gubitak od 772 miliona evra (208+382+114+68). Za ovaj “uspeh” građani Srbije su ih častili subvencijom od 204 miliona evra.

ZelezniceSrbije-ElektricnaLokomotiv

U 2013. godini ova četiri preduzeća su napravila gubitak od 564 miliona evra za koji su ih građani Srbije častili subvencijom od 150 miliona evra. Saša Radulović je kao ministar privrede krajem 2013. godine pokrenuo uvođenje reda. Krenuo je od ličnih karata, popisa imovine i obaveza, kupaca i dobavljača, analize tržišta, poslovnih i investicionih planova, kako bi sprečio da se ovo katastrofalno poslovanje ponovi u 2014. godini. Nesposobni direktori je trebalo da dobiju otkaz. Aleksandar Vučić je zaustavio uvođenje reda i zaštitio svoje partijske parazite. Saša Radulović je zbog toga i podneo ostavku u januaru 2014.godine.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” će nastaviti da rasrkinkava katastrofalnu ekonomsku politiku Aleksandra Vučića. Nesposoban premijer, njegov nesposoban kabinet i Vlada, razni savetnici i nesposobni partijski direktori uništavaju najvažnija preduzeća u Srbiji i tako ih izgleda pripremaju za rasprodaju.

Premijer je oteo od penzionera 210 miliona evra i to nazvao reformom. Povećao je cenu struje za 12%, povećao PDV, porez na imovinu, akcize. Sve to plaćaju građani Srbije. Sa druge strane, na ova četiri preduzeća premijer je slupao 772 miliona evra. Premijer je na vlasti već gotovo 3 ipo godine. Zašto nije uveo red? Zašto je zaustavio Sašu Radulovića koji je počeo da uvodi red? Ceh svoje neodgovornosti i nesposobnosti premijer je svalio na građane i privredu.

 

Prilozi:
[PDF] Železnice Srbije – bilans stanja 2014.
[PDF] Železnice Srbije – bilans uspeha 2014.

Povezani tekstovi:

[display-posts tag=”JP, 2014, FI” wrapper=”div” include_date=”true”]

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Muljanja sa nabavkama nepotrebne opreme, namestaja, informacionih sistema i prodaje magle sa pojedincima koji ih uzastopno dobijaju proteklih 10 godina sa kojima se novi segamegadens direktorcici usemili je danasnja realnost, mome komsiji prokisnjava krov a oni mu nude zamenu postanskih sanducica a uz sve to ih castimo sa po 500 dinara.