Privreda Saopštenje

Petrohemija ostvarila gubitak od 94 miliona € u 2014.godini

Na osnovu zvaničnih finansijskih izveštaja, objavljenih na sajtu APR-a, Petrohemija Panečvo je u 2014.godini ostvarila neto gubitak od 94 miliona evra. Premijer je prošle sedmice prosveti obećao jednokratnu pomoć od 6.000 dinara. U prosveti radi 130.000 ljudi, tako da ta “pomoć” iznosi oko 7 miliona evra. To je 13 puta manje od gubitka Petrohemije, odnosno preko 78.000 dinara po prosvetaru.

Petrohemija

Prošle sedmice smo objavili da su u 2014.godini:

  • Železnice Srbije napravile neto gubitak od 208 miliona evra,
  • Srbijagas napravio neto gubitak od 382 miliona evra, a zajedno sa svojih 5 zavisnih preduzeća konsolidovani neto gubitak 393 miliona evra
  • EPS, sa svih svojih 14 zavisnih preduzeća, napravio konsolidovani neto gubitak od 114 miliona evra
  • JAT – Er Srbija u 2014.godini, sa sve novim menadžmentom i Sinišom Malim kao glavnim poslovnim arhitektom, ostvarila gubitak od 68 miliona evra.

Samo ovih pet firmi su u 2014.godini, pod upravom vlade i premijera i njegovih savetnika i direktora Velimira Unkovića, Dragoljuba Simonovića, Dušana Bajatovića, Aleksandra Obradovića i Daneta Kordića, napravile gubitak od 868 miliona evra. Za ovaj “uspeh” građani Srbije su ih častili subvencijom od 205 miliona evra.

U 2013. godini ova četiri preduzeća su napravila gubitak od 669 miliona evra za koji su ih građani Srbije častili subvencijom od 150 miliona evra. Saša Radulović je kao ministar privrede krajem 2013. godine pokrenuo uvođenje reda. Krenuo je od ličnih karata, popisa imovine i obaveza, kupaca i dobavljača, analize tržišta, poslovnih i investicionih planova, kako bi sprečio da se ovo katastrofalno poslovanje ponovi u 2014. godini. Nesposobni direktori je trebalo da dobiju otkaz. Aleksandar Vučić je zaustavio uvođenje reda i zaštitio svoje partijske parazite. Saša Radulović je zbog toga i podneo ostavku u januaru 2014.godine.

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” će nastaviti da rasrkinkava katastrofalnu ekonomsku politiku Aleksandra Vučića. Nesposoban premijer, njegov nesposoban kabinet i  Vlada, razni savetnici i nesposobni partijski direktori uništavaju najvažnija preduzeća u Srbiji i tako ih izgleda pripremaju za rasprodaju.
Premijer je oteo od penzionera 210 miliona evra i to nazvao reformom. Povećao je cenu struje za 12%, povećao PDV, porez na imovinu, akcize. Sve to plaćaju građani Srbije. Sa druge strane, na ova četiri preduzeća premijer je slupao 868 miliona evra. Premijer je na vlasti već gotovo 3 ipo godine. Zašto nije uveo red? Zašto je zaustavio Sašu Radulovića koji je počeo da uvodi red? Ceh svoje neodgovornosti i nesposobnosti premijer je svalio na građane i privredu.

Prilozi:

[PDF] Petrohemija, bilans uspeha 2014.
[PDF] Petrohemija, bilans stanja 2014.

Povezani tekstovi:

[display-posts tag=”JP, 2014, FI” wrapper=”ul” include_date=”true”]

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Budimo realni, muljanja sa nabavkama nepotrebne opreme namestaja informacionih sistema i prodaje magle sa pojedincima koji ih dobijaju uzastopno 10 godina sa kojima se novi sega megadens direktorcici usemili su danasnja svakodnevnica, spisak je daleko duzi, scenario isti, zanimljivo bi bilo pokazati statisticke nabavke protekle decenije sa firmama koji ih dobijaju i poimence managementom koji je tada bio.