Београд Догађај Трибина

Успех прве трибине на Чукарици

Више од 150 људи, који већином нису чланови покрета „Доста је било – Саша Радуловић“, дошло је у једну малу, забачену Месну заједницу у Жаркову, по мраку и лошем времену. То је већ само по себи успех, не покрета, него феноменалних људи који су победили малодушност, Вучићеве медије, лажи, маглу о томе „колико нам добро иде“ и дошли да чују Сашу Радуловића, Јасмину Николић и Александра Стевановића. Дошли су да чују где је излаз из Вучићеве Србије гладних, сиромашних, незапослених и поданичких грађана.

 

IMG_3062

 

Вучићева кула од карата ће се брзо срушити, јер не можеш све људе лагати све време. Саша Радуловић је истакао да Вучић већ сад нема већу подршку од 23 одсто:

-Више од пола грађана у истраживањима јавног мњења каже да не зна за кога да гласа или кажу „сви су исти и нећу ни за кога да гласам“. Од онога што је остало, Вучић има око 23 одсто подршке. Људи који гласају за њега, кад их питају зашто, обично кажу нешто као „јадан он, труди се, он све покушава, али нема с ким“. Некако су људи у међувремену заборавили ону народну изреку да риба смрди од главе. Медијским мраком је успео да људи верују у његове поруке. А поруке су следеће: да је непобедив, да за њега гласа већина и то стално понављају по медијима – рекао је Радуловић на трибини.

Да ли је могуће променити, да ли мора овако да се живи као у Србији, да ли је за то крив наш менталитет, како нас стално убеђују?

-Проблем сигурно није у главама људи. Проблем је у систему који нам је направила партократија. То је партијски, паразитски систем који су изградиле све странке од 5. октобра наовамо. Није Вучић направио ово блато у коме живимо данас. Он га је наследио и усавршио и учинио још горим. То је један искривљен систем у коме је лупежима низбрдо, а поштеном свету узбрдо. Мањина, која се укључила у странке, у ствари живи добро на рачун свих нас. Не видим никакву разлику између ДС у Војводини и СНС у Београду и Републици. СНС јесте бахатији, непристојнији, али суштински раде једну исту ствар. Живе као паразити на леђима грађана.

-Тај систем мора да се промени да би сви ми могли да живимо боље. Желимо да направимо уређен систем, који има једнака правила за све, који даје исте шансе свима и у коме ће најбољи да долазе на површину. Они кажу да је то тешко, да ће да траје ко зна колико година. То једноставно није тачно. Ми смо дошли на чело министарства привреде у септембру 2013. године и за два месеца смо увели ред. У држави то може да се уради за годину дана – истакао је председник покрета Саша Радуловић.

Александар Стевановић, економиста и потпредседник покрета, поручио је да живимо у земљи која је апсурдна у сваком погледу, у којој су два основна осећања – безнађе и страх. Позвао је људе да подигну главу и гласају као слободни људи да би живели као људи.

-Ми не можемо у коалицију са странкама које су одговорне што су најгори у овом друштву дошли на највиша места, да људи без икакавих квалификација воде ову државу, да се богате они који у нормалном друштву не би могли бити више од примаоца социјане помоћи. Људи из ДС или Уједињених региона и осталих странака, не само да су својим грешкама омогућили да победе они који ни у сну не би могли победити у нормалној земљи, него се нису ни покајали за то што су учинили. Не можемо са онима који ни данас не могу да кажу јасно да су опозиција власти и њиховим вредностима – рекао је потпредседник покрета Александар Стевановић.

Јасмина Николић, генерална секретарка, говорила је о систему и принципима које покрет негује:

– Ми који сањамо уређену Србију, упорни, храбри и бескомпромисни, искрени и доследни, посвећени истом циљу и вредностима, подстичући разноврсност мишљења, транспарентно и професионално градимо уређено друштво остварених људи. Позивам вас да верујете у себе јер само тако можете да остварите своје циљеве.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ovakvu tribinu treba odrzati svuda gde je to izvodljivo-moguce.Dopada mi se,ovako ce se ipak stici do cilja.Prvo u opoziciju,a kasnije i poziciju vlasti u Srbiji.Bice interesantno ucestvovati na izborima na prolece 2016.godine.Samo napred !!!

  • Spasavajte Cukaricu…evo pre koju nedelju SNS otvorio kancelarije u komsiluku, i naravno NEPOSREDNO pre useljenja pocela zamena svih cevi za grejanje ispred te zgrade. Nismo imali nedelju dana grejanja zbog toga….mora da je slucajnost
    Inace, eto i malo botova tu u kancelarijama sa sve najnovijim monitorima – valjda da se odjednom prati vise portala
    Sve u svemu – dobrodosli!

  • Baš ste me iznenadili, živim na Čukarici, znam profil ljudi koji su mi komšije i nikad ne bih rekla da je tamo vaša ciljna grupa, tako da je vaš dolazak i posećenost tribine solidan iskorak. Da sam imala info, došla bih i ja da vas čujem uživo. Bravo za sada! Razmatram da vam se i pridružim.

  • Ocekujemo Vas na Starom Gradu, mesne zajednice skadarlija i varos kapija, ovde cete imati zasigurno veliki uspeh na lokalnim izborima krajem maja 2016, malo smo se zasitili postojecih ds i sps, sto se tice sns-a apartman je finansirao 2 parka i plus treci kod pivnice hercegovina novcanim sredstvima penzionera koji jedu lebac na recku na pijaci Skadarlija.