VIDEO Догађај

Агилна организациона култура

Свака организација, и политичка, има своју личност и карактеристике, баш као и појединци. Сваку организацију одликује јединствена организациона култура. Она се осећа у ваздуху, као атмосфера, као клима, и утиче на понашање појединаца и резултат њиховог рада.
Данас знамо да успех организације, па и државе, пресудно зависи од њене организационе културе. А каква ће култура бити, зависи од тога како се понаша и у шта верује већина људи у њој, а пре свега они који су организацију створили и/или је воде. Култура се креира, мери и мења.

Поставља се питање постоји ли “она права”, продуктивна култура остварених људи.

Препоручујемо да погледате инспиративно предавање Јасмине Николић, генералне секретарке покрета “Доста је било – Саша Радуловић“

 

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

    • Тачно је, не успем да одговорим на добар део великог броја порука које добијем. Радим пуно ствари, радим фокусирано, с великим бројем људи, и не стигнем или се уморим. Има кад увек одговорим, а остало колико могу. То је управо теорија примењена у пракси. Приоритизација. Не отпадају само небитне ствари, већ мање битне ствари. Ја сам тога свесна, осећај није угодан, а решење је пре свега скупо. On another note, има, ретко, и кад не желим да одговорим (то претпостављам имамо сви?)

    • Na kakvu poruku mislite? Ovo nije privatna stranica nego javna, i treba jasno da pišete Vaše poruke. Vi ste dugo u sličnom poslu, pa znate da se Jasminina znanja ne mogu primeniti u praksi nego su obično teoretisanje?

    • Свако знање је корисно и може се применити у неким случајевима. Не треба генерализовати, ако вама не одговара, лепо прескочите и идете даље, некоме другоме може бити од користи.

    • Ja sam oduševljen Jasmininim predavanjem, i moja poruka je kritika na gornju poruku, gde se predavanje ocenjuje kao obično teoretisanje. Nadam se da na konstruktivne kritike gledate blagonaklono pa vam, kao internet timu, savetujem pažljivije čitanje. Hvala