Ауторски текст Политика

Зашто нећемо у коалицију

Ми који не верујемо онима који су издали наше поверење…

Нећемо правити предизборне коалиције, немамо с ким.

Појединци или организације удружују се привремено да би заједничком акцијом, поштујући различитости, остварили заједнички циљ.

Ми не верујемо у КОАЛИЦИЈЕ С НЕУСПЕШНИМА.

 

paper_clips

 

Наш коначни циљ је да направимо систем у ком влада ред, где су правила иста за све и који је јачи од сваког појединца. То није циљ политичких организација које већ деценију и по доказано урушавају систем, злоупотребљавајући наше поверење.

Ми не верујемо у КОАЛИЦИЈЕ С ОНИМА КОЈИ СУ ИЗДАЛИ НАШЕ ПОВЕРЕЊЕ.

Ми не верујемо људима који се, издавши наше поверење, нису покајали, извинили и повукли.

Ми не верујемо људима који су без емпатије, саможиво и мирне савести уништили садашњост и будућност 7 милиона људи.

Ми не верујемо људима за које не умемо да кажемо у шта верују.

Ми не верујемо у КОАЛИЦИЈЕ ИЗ ПОГРЕШНИХ РАЗЛОГА.

Наш стратешки циљ успостављање новог политичког система Србије је, долазак на власт. Само тако ћемо бити у прилици да уредимо систем. Ми планирамо дугорочно. Ми смо рационални, а наша решења су остварива и конкретна. Наш циљ није да пређемо цензус не бисмо ли са скупштинских трибина критиковали безвлашће. Ми не желимо да будемо вечита опозиција. Сигурно нећемо правити коалиције да бисмо прешли цензус.

Ми не верујемо у КОАЛИЦИЈЕ ЗАСНОВАНЕ НА ПОЛИТИЦИ ПРОШЛОГ ДОБА.

Ми смо политичка опција савременог доба, наша парадигма је парадигма крупних замисли, тимског рада, конкретних резултата, сталног учења и добра. Ми смо покрет обичних људи, остварених људи. Не верујемо у то да је политика елитни посао. Нама не треба политички колач. Ми смо своје колаче сами направили. Ми рачунамо на себе.

Ми не верујемо у коалиције са орагнизацијама које не поштују ОСНОВНА ЉУДСКА ПРАВА.

Ми не верујемо људима који нас продају у бесцење и не умеју да заштите наше интересе.

Ми не верујемо људима који од закона праве интересне скаламерије.

Ми не верујемо људима који тајно врше јавну власт.

Ми не верујемо људима који мисле да су јачи од принципа, закона и независних институција.

Ми не верујемо људима који грађане Србије држе за неспособне, глупе, лење и покорне.

Ми не верујемо људима који не мере учинак сопствених одлука.

Ми не верујемо у коалицију којој уређен СИСТЕМ није на првом месту.

Ми не верујемо у ВОЂЕ, СПАСИОЦЕ И БАЈКЕ.

А верујемо у ВЛАДАВИНУ ПРАВА и ЉУДСКА ПРАВА, у то да свако има право да гради сопствену срећу.

А верујемо да је Србији потребан НОВ ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ у ком има места за различита гледишта и аргументовану дискусију.

И верујемо у ГРАЂАНЕ СРБИЈЕ, истинске хероје.

Ми смо ту.

Ми који сањамо уређену Србију, упорни, храбри и бескомпромисни, искрени и доследни, посвећени истом циљу и вредностима, подстичући разноврсност мишљења, транспарентно и професионално градимо уређено друштво остварених људи.

 

Јасмина Николић
Генерални секретар Покрета “Доста је било”

Ознаке

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Imate moj glas na lokalnim izborima u maju 2016 na Starom Gradu u Beogradu i ocekujem kao i moji komsije da nam popravite krov koji vec godinama peokisnjava posto nadlezni to nece a mi ih placamo vec nude zamenu postanskih sanducica – zaista neverovatno ali je takoi to su kojekakvi segameganens direktorcici i nekakve bitangice.

  • Gledam ovo danas na TV-u i neznam dali da se smejem ili da placem /u vezi drzavnog udara/ , dobro je receno u tekstvu ,,netrebaju nam VODJE SPASIOCI BAJKE, POTREBNA NAM JE VLADAVINA PRAVA I JAKE INSTITUCIJE. Imate moj glas i moje sire porodice. pozdrav.

  • Sve sto je pobrojano kao nepozeljno traje i viase od 20 god. Ako taj period bezvlasca,bogacenja pojedinaca na svim mogucim nacinima uzurpiranjem zakona nije bio dovoljan da uveri obicnog coveka u svu pogubnost svih dosadasnjih politicara onda sa ovim gradjanima nema buducnosti,-Ako niste shvatili da su nam servirane samo mrvice od zivota ,da smo rabljeni kao roblje bez ikakvog postenog prava glasa,da smo ziveli i jos uvek zivimo pod torturama,onda se pomirite sa sudbinom i cekajte smrt u bedi.0Zasto su svi dosadasnji politicari nepozeljni ,jednostavno je objasnjenje.Sve do sada koalicije su pravljene iz interesa ,vidi se po tome da svako sa svakim moze a ideologija i program delovanja ce se stvoriti uzput.-To nikada i niti u jednoj zemlji nije bilo jer je to unapred garantovan neuspeh,jedino moze kod nas jer smo `nebeski narod`a kada se ispostavi da je to bila greska mi upadamo u drugu:-Zainat nekome glasamo drugog i nije bitno vredi li !-Nismo toliko neuki da ne mozemo proceniti sta je za nas najbolje, a ne kako ko prica u izbornoj kampanji,jer su to samo lazi sto i oni sami kasnije priznaju a mi smo i dalje u nezavidnoj situaciji.-Zato postujem G,Sasu Radulovica i pokret `Dosta je bilo~jer se drzi svog principa u kome svi moramo videti jedini spas.Potrudite se i razmislite kako bi uhvatili poslednji voz u normalnu buducnost

  • Ovo isto priča i radi Most, i deluju vrlo dosledni. Ove s…. HDZ i ovi drugi se pobiše ko će više da im ponudi i da ih napljuje u isto vreme. Da sam Hrvat, glasao bih za Most. Budite dosledni i istrajni, i imaćete ne preko 5%, već preko 15% vrlo brzo, kao i Most.

  • Kada se jedan poslanik pokreta DJB konačno nađe u narodnoj skupštini sa svojim malobrojnim saveznicima, šta onda biva? Kako onda ta osoba provodi svoje radne dane? Predizborna kampanja je jedno i to je svima jasno kako ide, ali kako izgleda borba u skupštini? Tu čovek čini korak ka svetloj ili pak mračnoj strani.

  • dve godine posecujem ovaj site u nadi da cu procitati ozbiljan program i nasao sam ovo: par fraza bez ozbiljne analize i plana.
    da necete mozda i komentar da moderirate?

  • Svi navedeni principi su ideološki ispravni, ali je bitno njihovo sprovođenje u praksi, pre svega realna procena delovanja ostalih novijih političkih opcija – NEMOGUĆE je da nema baš NIKOGA sa kime se može sarađivati na osnovama zajedničkih političkih ciljeva. Onda, ako se i uspe samostalno, postoji opasnost da se i nehotice pređe u ISTU isključivost koja je odlikovala tolike, od ranije poznate političke opcije i režime. I sa poslednjih izbora mogla se izvući ovakva pouka. Ko prati dešavanja, vidi da su neki isto tako noviji, a tvrdo ubeđeni u ispravnost i uspeh u promociji inače veoma sličnih ubeđenja i usvojili ovu pouku… (npr. Dveri, da sve bude jasnije)

  • Ja sam samo glasac, za sada, pokret Dosta je bilo, daje nadu. Jedina svetla tacka u opstem mraku. Tonemo godinama, jedini pokusaj stvaranja institucija je Djindjicev pokusaj, za koji se videlo kako je zavrsen. Da li je uopste moguce stvoriti institucije?Da li mislite da oni koji godinama parazitiraju i profitiraju na ovom divljastvu da ce dozvoliti da im neko pomrsi racune? Ako je to moguce rado cu se aktivno ucestvovati u tome zbog svoje dece.