Полиција Саопштењe

Политизација и срамоћење полиције

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић је, на до сада невиђен начин, осрамотио полицију и потпуно јавно показао да је злоупотребљава у страначке сврхе. Због свега што се догодило са саслушавањем новинара у СБПОК, подношењем и још бржим повлачењем кривичних пријава против њих, као и нових претњи медијима покрет „Доста је било – Саша Радуловић“ захтева од премијера да хитно смени Стефановића.

 

ministarstvo-unutrasnjih-poslova-mup_660x330

 

Стефановић је прво, из очигледно политичких и страначких разлога, наредио полицији да поднесе кривичну пријаву против власника и главног уредника листа, а затим наредио да се повуче иако, како је рекао „то не значи да они нису криви за кривично дело које им се ставља на терет“. Ово све показује да министар полиције поступа по нечијем налогу са стране, а не у складу са законима и својим овлашћењима. Очигледно је и да је одлука о повлачењу кривичне пријаве донета и под међународним притисцима.

Скандалозна је Стефановићева синоћња конференција за новинаре на којој је, уз замену теза, оптужио медије и ОЕБС да су водили хајку против полиције, иако су примедбе у јавности биле не против полиције, него управо против њене злоупотребе на Стефановићевој конференцији за новинаре, прошле недеље.

Неприхватљиво је да министар полиције јавно улази у, иначе срамни, обрачун Српске напредне странке са новинарком РТС Оливером Ковачевић и да са позиција силе захтева да се објаве подаци о плати новинарке. Стефановић очигледно не зна ни шта му је посао, ни шта су медијске слободе, ни шта значи новинарско право на критику власти, ни која су његова ограничења, а најмање му је јасно где се завршава странка, а где почиње Министарство полиције. Таква личност није достојна да буде у Влади.

 

Доста је било

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Gospodine Radulovicu.Veliki broj nepravilnosti i gluposti koje ova nesrecna vlada svakodnevno proizvodi, sagledavam i sama.Sve ono sto procitam u vasim, i vasih saradnika izjavama, savim mi razjasni ono sto mozda ne bih sama saznala.Ono sto mene najvise interesuje je pitanje:DOKLE?
    Ima li nade da ja na kraju sedme decenije opustenije zivim?Moje jedno dete vise od decenju vidam preko skalpa.Unuka od drugog deteta je od septembra student tamo negde daleko…Opet skajp. A ja nism sama u takvom polozaju.Ima nas puno.Znam da ima i mnogo gorih primera.Treba mi nada, treba neko u koga verujem da mi kaze nesto optimisticnije.Mozete li?

  • Goldina , tesko cemo mi to docekati posto imamo toliko godina, prostakluk, primitivizam, neznanje je zavladalo ovom zemljom, tu vladaju batinasi. BUDI SRECNA STO SU TI DECA OTISLA ODAVDE, da zive pristojan zivot. PRISTOJNIH, PAMETNIH, POSTENIH je sve manje jer odlaze, MORAMO se boriti da bi preokrenuli stanje u zemlji da se nasi naslednici ne stide svog zavicaja.

  • Goldina, misko, ako mi dozvolite malo surove stvarnosti:

    Koliko dugo vas dvoje imate glasacko pravo? Koje vreme ste proveli na ulicama, protestujuci? Koliko ste zmureli na korupciju kod komsija, prijatelja i porodice? Koliko ste sami upetljani u to?

    Poenta je, svi smo krivi, i ne izuzimam sebe iz toga. Nemamo pravo da trazimo od nekog da nam bude bolje, kao sto implicira Goldinin post ili da odustajemo od svega kao u miskovom postu. Moramo da se borimo, Vasa generacija, prva, bas zato sto ste najduze imali uticaja na stvaranje ovakve situacije.