Policija Saopštenje

Politizacija i sramoćenje policije

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je, na do sada neviđen način, osramotio policiju i potpuno javno pokazao da je zloupotrebljava u stranačke svrhe. Zbog svega što se dogodilo sa saslušavanjem novinara u SBPOK, podnošenjem i još bržim povlačenjem krivičnih prijava protiv njih, kao i novih pretnji medijima pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ zahteva od premijera da hitno smeni Stefanovića.

 

ministarstvo-unutrasnjih-poslova-mup_660x330

 

Stefanović je prvo, iz očigledno političkih i stranačkih razloga, naredio policiji da podnese krivičnu prijavu protiv vlasnika i glavnog urednika lista, a zatim naredio da se povuče iako, kako je rekao „to ne znači da oni nisu krivi za krivično delo koje im se stavlja na teret“. Ovo sve pokazuje da ministar policije postupa po nečijem nalogu sa strane, a ne u skladu sa zakonima i svojim ovlašćenjima. Očigledno je i da je odluka o povlačenju krivične prijave doneta i pod međunarodnim pritiscima.

Skandalozna je Stefanovićeva sinoćnja konferencija za novinare na kojoj je, uz zamenu teza, optužio medije i OEBS da su vodili hajku protiv policije, iako su primedbe u javnosti bile ne protiv policije, nego upravo protiv njene zloupotrebe na Stefanovićevoj konferenciji za novinare, prošle nedelje.

Neprihvatljivo je da ministar policije javno ulazi u, inače sramni, obračun Srpske napredne stranke sa novinarkom RTS Oliverom Kovačević i da sa pozicija sile zahteva da se objave podaci o plati novinarke. Stefanović očigledno ne zna ni šta mu je posao, ni šta su medijske slobode, ni šta znači novinarsko pravo na kritiku vlasti, ni koja su njegova ograničenja, a najmanje mu je jasno gde se završava stranka, a gde počinje Ministarstvo policije. Takva ličnost nije dostojna da bude u Vladi.

 

Oznake

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Gospodine Radulovicu.Veliki broj nepravilnosti i gluposti koje ova nesrecna vlada svakodnevno proizvodi, sagledavam i sama.Sve ono sto procitam u vasim, i vasih saradnika izjavama, savim mi razjasni ono sto mozda ne bih sama saznala.Ono sto mene najvise interesuje je pitanje:DOKLE?
    Ima li nade da ja na kraju sedme decenije opustenije zivim?Moje jedno dete vise od decenju vidam preko skalpa.Unuka od drugog deteta je od septembra student tamo negde daleko…Opet skajp. A ja nism sama u takvom polozaju.Ima nas puno.Znam da ima i mnogo gorih primera.Treba mi nada, treba neko u koga verujem da mi kaze nesto optimisticnije.Mozete li?

  • Goldina , tesko cemo mi to docekati posto imamo toliko godina, prostakluk, primitivizam, neznanje je zavladalo ovom zemljom, tu vladaju batinasi. BUDI SRECNA STO SU TI DECA OTISLA ODAVDE, da zive pristojan zivot. PRISTOJNIH, PAMETNIH, POSTENIH je sve manje jer odlaze, MORAMO se boriti da bi preokrenuli stanje u zemlji da se nasi naslednici ne stide svog zavicaja.

  • Goldina, misko, ako mi dozvolite malo surove stvarnosti:

    Koliko dugo vas dvoje imate glasacko pravo? Koje vreme ste proveli na ulicama, protestujuci? Koliko ste zmureli na korupciju kod komsija, prijatelja i porodice? Koliko ste sami upetljani u to?

    Poenta je, svi smo krivi, i ne izuzimam sebe iz toga. Nemamo pravo da trazimo od nekog da nam bude bolje, kao sto implicira Goldinin post ili da odustajemo od svega kao u miskovom postu. Moramo da se borimo, Vasa generacija, prva, bas zato sto ste najduze imali uticaja na stvaranje ovakve situacije.