Ауторски текст Војводина Пољопривреда

Трактори се разилазе. Протест се ипак наставља

Министарство пољопривреде је остало глуво за захтеве пољопривредника да домаћу државну пољопривредну земљу обрађују наши паори, а не странци и тајкуни. За Владу су страни инвеститори спасиоци, а наше земљораднике, који живе од те земље и немају неку другу, прогласили су за узурпаторе.

paori ponovo

За тему опстанка села и наших људи у њима, нема разумевања код надлежних. Пољопривредници су на последњем састанку са представницима Министарства пољопривреде рационално и аргументовано демантовали све увредљиве изјаве премијера на њихов рачун. Представници Министарства су слушали и ипак пресудили да озакоњење давања земље странцима и тајкунима има да се настави. Кратко и јасно су поручили: коме није добро, може у ред за исељеничку визу. Под оваквом Владом, ником није добро.

Протест пољопривредника започет у виду вожње тракторима ка Београду заустављен је полицијским блокадама. Трактори су на путевима Војводине на пунктовима на којима су били блокирани провели више од две недеље. Тренутно се разилазе. Ипак, протест се наставља у другим формама, а то је веома важно.

Грађани Србије живе лоше, али ето нико се не буни – коментар је који често чујемо у разговору са пријатељима. Протест пољопривредника је трајао више од две недеље. Овај период није био довољан да остали грађани примете побуну и придруже се носећи неку своју муку.  Разлог је у оркестрираном ћутању медија о дешавањима на терену. Дириговање тишином је позната метода увођења и одржавања диктатуре, већ смо је имали.

У Србији влада само један закон и то је закон јачег, закон који влада само у диктатурама. У начину на који се банализује, спинује, омаловажава и негира протест пољопривредника јасно се види да се систем озбиљно урушава.

Покрет Доста је било подржава пољопривреднике и настојаће да допринесе очувању домаћег пољопривредног земљишта за домаћа пољопривредна газдинства. У случају да овај Закон о пољопривредном земљишту буде донет у тренутној форми, ми ћемо га укинути првом приликом када добијемо власт.

Координатор покрета „Доста је било – Саша Радуловић“ за Кикинду,
Светлана Козић

Ознаке

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Treba stalno napominjati koje cemo zakone ukinuti, odnosno povuci iz upotrebe kada dodjemo na vlast. i treba govoriti koje cemo zakone doneti kad dodjemo na vlast: Zakon o poreklu imovine, Zakon o lustraciji, Zakon o javnoj upravi (samo sa zavrsenim drzavnim fakultetom mogu raditi na VSS radnim mestima). Nedelje i meseci Srpskoj Nacistickoj Stranci (SNS) su odbrojani. Izbora ce biti za najvise 6 meseci. Ali se atmosfera kuva na mnogo mesta. Novinari, mlekari, ratari, prosvetari, vojni penzioneri, penzioneri,..policajci,…prodaja Telekoma……Jos neka varnica a la Gasic i sve moze da ode u ko zna kome pravcu. Pa da izbora bude i pre. Ali treba racunati i na najgore: a to je da postoje ludaci u SNS koji misle da svoj opstanak na vlasti brane oruzjem. Ti nece priznati izbornu volju. Treba vec sada voditi racuna o tome.

  • SRAMOTA JE ŠTO IM SE NIKO NIJE PRIKLJUČIO. OVO JE BILA LEPA ŠANSA DA NAROD IZADJE NAPOLJE, NA ULICE.

    POKRET DOSTA JE BILO MORA KONKRETNO DA NAVEDE KOJE ZAKONE PLANIRA DA DONESE U PRVIH 100 DANA, PRVIH 6 MESECI, GODINU DANA ITD. KOJE MERE PLANIRA DA PREDUZEME. DA LI ĆE BITI LUSTRACIJE, UKRŠTANJA PODATAKA O IMOVINI, ZAKON O POREKLU IMOVINE, PROGRESIVNO OPOREZIVANJE, SMANJENJE NAMETA ITD ….. SVE SE MOŽE ALI ….. GDE I KAKO MI ŽIVIMO….